Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
5 meiscni uz skoro mesic po ranu tak nejak „chrochta“ nosem. Sice jen malinko a chvili. Nos mu vysavam, ale skoro nic, spis nic nevysaju. Tak by to ryma asi nemela byt. Bala sem se aby nemel treba dutiny. Ale ted v lete mi to pride jako blbost. Nejake zkusennosti?
To je uplne normalni.
Me to u mimca i budilo v noci, poslouchala jsem, jestli dycha a nedusi se, vzdycky bylo vse v poradku, casem to preslo.
Můj to dělal taky, asi tak od narození do měsíce a půl, neřešila jsem a postupně s tím přestal.
Malý (1 měsíc) to delá taky asi už dva týdny. Včera jsme byli v poradně a podle doktorky je to normální. Malé děti mají prý okolo hlasivek povolené vazy a zní to jak když mají zadní rýmu nebo sípou. Takže prý nic nedělat, hlavně neodsávat, aby se nepodráždila sliznice. Můžeš kapat Libenar a opatrně vytírat uchošťourou. ![]()
Ahojky malímu je 38dní a také chrochtáme hlavně při brečení, byli sme na screaningu oušek, tak sme se na to ptali a prý to některé děti dělají, u prvního to vůbec neznáme..tak snad to brzo přejde, ale je to srandovní:D..Lucka
Malý mi to dělal taky. Ptala jsem se doktorky a prý je to normální. Dělají to sliny. Náš prcek slintá fakt hodně… ![]()
Ale teda pro jistotu ho poslechla.
Malej 9mesicu ted v lete jako by chrápe či chrochtá taky jsme zkoušela odsát ale nic tam nebylo
Ahoj chtěla bych oživit diskuzi. Můžete mi prosím napsat do kdy vaše miminka chrochtali? Malé je 7 měsíců a dělá to furt 🤦♀️ 😅
V noci někdy chrápe a přes den chrochtá hlavně když si hraje, ale když je v klidu tak ne. Ptala jsem se na to doktorky někdy ve 3 měsících a řekla, že z toho vyroste. Tak by mě zajímalo, kdy se to u vás zlomilo 🙂