Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky tak ja teda nevim, mala je docela uplakane miminko, casto breci pres den kvuli tomu ze nemuze usnout, dneska jsem ji mela skoro porad u sebe spinkala mi v naruci a byla spokojena, dokonce jsme spolu odpoledne spali v posteli a celkove se dneska skoro neplakalo. Jeste ale tak pred mesicem prituleni nefungovalo tak ze by uz ten kontakt zacala preci jen vyhledavat?
muz mi to ale vycital ze ji to pry nemam ucit pak ze se pak od ni nebudu moc hnout ![]()
@fifka94 no to si musíš ale rozhodnout sama, co teda vlastně chceš. Jestli se s ní chceš mazlit a spát v posteli (s tím rizikem, že už nebude chtít spát nikde jinde), nebo se s ní budeš mazlit v bdělém stavu, ale na spaní ji budeš dávat do postýlky. Ale měla by ses rozhodnout a u toho vytrvat, pro dítě je nejhorší, když jsi nerozhodná a děláš věci jednou tak a podruhé jinak. Bereš mu tím pevnou půdu pod nohama, ono neví, co je vlastně správně a i proto může třeba být plačtivé.
Buď ráda, syn (4,5m) nikdy nespal s námi v posteli a jsem za to ráda. Nehledě na to, že „dospělácká“ matrace není ze zdravotního hlediska pro tak malé děti vhodná. Některé miminka mají radši svou volnost a svobodu. Mazlit se, jak píší holky, můžete přes den. Klidně ho můžeš chovat celý den, jestli na to máš čas a energii, pak vám kontakt rozhodně chybět nebude. A při kojení kontakt a blízkost máte (zvyšte počty kojení-tedy blízký kontakt a když budeš kojit častěji, mělo by být i víc mléka), Nezapomeň, že dítě k tobě vždycky bude mít silný vztah, i když s ním nebudeš spát v posteli.. ![]()
Mam dceru 3,5 let a od mala se nemazlila…a ani ted to nevyzaduje…uz sem si zvykla…prisuzuju to cisarskemu rezu…ssemnou v posteli taky nikdy neusla a od mala jen svou postylku
Ahoj, můj synáček je taky takový, pokud spí těsně vedle mě, ruší ho to. Nerad se chová, dost se u toho ošívá, šátek nenávidí. Nevadí mi to, potřebuje prostě prostor. Když na něj mluvím nebo mu zpívám, směje se na mě, a myslím, že jeho cit ke mně je úplně stejný jako u jiných miminek, nepřikládala bych tomu zas tak velkou váhu.