Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, zda pot miminek muže byt slaný. Mala 10 měsíců, je někdy slaná na celicku, spis jak začínají vlasky (když ji oliznu, jinak bych to asi necitila ![]()
Jinde po těle ale ne. Mate to některé take tak?
Moc dekuji
Proč ji olizuješ?
a normálně i miminka se potí tak je to pot normální.
olizujes si mimino jo?
ja to nikdy nezkousela, ale pot proste je slanej, cili zpocene miminko zkratka bude slane ![]()
@Bgf píše:
Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, zda pot miminek muže byt slaný. Mala 10 měsíců, je někdy slaná na celicku, spis jak začínají vlasky (když ji oliznu, jinak bych to asi necitila![]()
Jinde po těle ale ne. Mate to některé take tak?
Moc dekuji
Ty své dítě olizuješ
I mimina se potí, pot je slaný, co je na tom divného? ![]()
Já jsem taky taková psycho matka
Přečetla jsem článek o cystické fibróza a jala se oblizoval
Nedělejte to, pot prostě slanej je
Nemocné děti jsou ale prý slané extrémně, že to až štípe! Pokud nemá žádné jiné potíže, neřeš to a nelízej ![]()
Protože ma občas hlen ve stolici a ja si přečetla ( bohuzel) o CF a tak jsem ji zkusila oliznout, tak me to proste vydesilo…taky by me jinak nenapadlo ji olizovat ![]()
@Bgf a nenapadlo tě zajít k doktoru, když má hlen ve stolici!?
Nez se provadel plosny screening na cystickou fibrozu, ktery mimochodem nezachyti vsechny deti, tak rodice pojali podezreni tak, ze dítě olizli. I takto nemocne dítě se může zpocatku vyvíjet normálně.
Nemocne deti jsou ale vetsinou celkove neprospivajici, vlekle zanety dychacich cest, blede a slane az nepříjemně.
@Bgf píše:
Protože ma občas hlen ve stolici a ja si přečetla ( bohuzel) o CF a tak jsem ji zkusila oliznout, tak me to proste vydesilo…taky by me jinak nenapadlo ji olizovat
Tak nepis sem a jdi k pediatrovi.
Když jsem šla se synem prvně na alergologii a imunologii, tak nás poslali na potní test kde CF vyloučili. takže doporučuji objednat
Taky jsem olizovala
V porodnici sice oběma dětem dělali testy na Cystickou fibrózu, z kapičky krve, ale chtěla jsem to jen vyzkoušet, po zhlédnutí nějakého dokumentu o CF ![]()
Mně se třeba doktorka vysloveně ptala, jestli je dítě slané, takže jsem taky olizovala - na žádost doktorky. Mám děti dvě a obě jsou slané stejně.
Doktorka zmiňovala CF kvůli zvýšené nemocnosti a vleklým kašlům a dalším problémům, co dítě má.
Takže mým soukromým výzkumem můžu říct, že děti jsou slané ![]()