Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MadameM píše: Více
V jak pokročilé fázi těhotenství jsi? Řešit sladkosti v situaci, kdy to dítě reálně ještě ani nemáte, je prostě ztráta času. Žárlís, že bude mít dítě radši babicku. Možná radši nastuduj nějakou literaturu, protože pokud si myslís, že vychovávat znamená zakazovat, tak potřebuješ nějaké informace. Navíc třeba budeš mít náročné dítě, které bude pořád brečet, a nikdo ho ani nebude chtít. Moje druhé dítě se nedá nikam dát na spaní ani ve dvou a půl letech a pochybuju, že se to v dohledné době změní.
@Apolena05
Tak samozřejmě že jsme od sebe nějakých 20 let ale nechapu co s tim vek ma společného.
@Eva2610
Co máte pořád s žárlivostí? Neni to žárlivost. Je to strach ze ztráty nebo zklamání. A to je rozdíl.
Ale ja neřekla ze výchova znamená zakazovat.
Tohle už je slovíčkaření.
Ale ze většinou podle DĚTI jsou prave rodiče ti co porad něco zakazuji, chápeme se?
Ano treba. Ja vim vsechno je to jen ve hvězdách.
Ja se jen ptala proste jestli bude lepší to s ni probrat osobně říct ji svoje obavy nebo to proste nechat plavat.
@MadameM píše: VíceJá se Tě nechci dotknout je to jenom můj čistě subjektivní dojem, ale z toho co a jak píšeš mám pocit, že jsi velmi mladá a poněkud nezralá a máti má třeba dojem, že to bez ní budeš zvládat horko těžko
Vůbec bych se takovýma věcma nestresovala dopředu. Ve finále třeba ten její zájem nebude takový, jak to teď vypadá, a jestli jo, tak se snad jako 2 dospělí domluvíte. ![]()
Žárlivost je obava ze ztráty lásky. Ty se bojíš, že dítě bude mít raději babicku než tebe.
Rodič podle dítěte není ten, co zakazuje, zejména ne ve věku, o kterém píšeš. Rodič je pro dítě milovanou a nepostradatelnou osobou, a to i v případě, že by se jako řidič nechoval.
Ale k tvému dotazu - ne, neřešila bych nic teď. Protože nic z toho nemusí nastat.
@Apolena05
Nemyslela jsem to doslova.
Občas každý plácneme něco co není dobrý nápad.
Nemyslela jsem to tak ze by člověk uvažoval jako patnáctiletý puberťák.
Ono se to strašně špatně popisuje. Ty pocity a všechno okolo aby to ostatní aspoň trochu pochopili.
Potom přicházi tyhle nesrovnalosti.
A nevim jestli má takový pocit.
Budu prvorodička. A nikdo z nás nevěděl jestli miminko zvládne. Jestli bude fajn maminka. Ale od věku základní školy. Mam zkušenosti s dětmi a nemyslím si ze bych mela byt uplne vedle.
@Eva2610
Chápu.
Asi se člověk někdy potřebuje jen vypsat nebo vypovídat.
A potřebuje pochopení a názor i od někoho jiného.
Na neschopence s omezeným vycházením ven je to těžký a někdy to leze proste na mozek a přemýšlí nad věcmi které jak píšete nemusí ani nastat a hlavně tu ještě nejsou.
Máš zkušenost s dětmi? No to je super, ale ani jedno z těch dětí nebylo tvoje ![]()
@Eva2610 píše: Více
Tak je rozdíl zdravý zájem (jako u vás) a to, co předvádí tchýně zakladatelky. Plánovat si, jsk bude denně vozit, dělat dítěti zázemí u sebe doma, jak kdyby tam mělo trávit víc času, než u sebe doma a už teď prohlašovat, že budu naschvál porušovat vše, co rodiče řeknou, abych byla za oblíbenou… Tak to sorry, ale to není v pořádku.
@Barevné klubíčko píše: Více
Prosím tě, a co předvádí? Pěkně to překrucuješ.
@arinecka píše: Více
Hele já nevidím vůbec důvod půjčovat malé mimino
to patří k rodičům. Není to hračka na půjčování.
Ale já jsem v tomhle předpojatá, tchýni bych dítě nikdy nesvěřila, protože mě ani mého muže absolutně nerespektuje. Takže vycházím hodně od sebe. Věřím, že někde jsou babičky rozumné… Ale nepřijde mi, že se k nim řadí tchýně tady zakladatelky.
@arinecka píše: Více
To, co jsem vycucla z úvodního textu, ti je málo? ![]()
@Barevné klubíčko píše: Více
Nevidíš důvod? Hm, tak to pak nemá smysl cokoliv řešit.