Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky předčasně narozených miminek, prosím o pomoc.
Můj kamarád (a jeho přítelkyně) mají taky jednoho takového prcínka něco přes 40 cm. Umím pléct ponožky, tak jsem se rozhodla upléct tmu prckovi botičky. Našla jsem si postup… a kdy už jsem byla v tom pletení, říkám si, to by chtělo i nějaké tričko nebo kabátek. Jenže - jak veliký???
Holky, prosím, změřte své drobečky a pomozte mi
![]()
S velikosti neporadim
jen takovou pripominku, aby nedoslo k nejake neprijemne situaci. ja za sebe mohu rict, ze za botky, ponozky, cepicku bych byla rada, ale svetrik bych asi nedovedla patricne ocenit ![]()
Já když jsem se zmínila, že pletu (i ponožky) a že bych zkusila „nedostatkové botičky“, tak právě že maminka lehce nadhodila, že jako že jo, že by mi to na hlavu nehodila… no jo no, jak se to bude šikovat a nosit, to je věc jiná, to málokdy se ví i u já nevím dupaček versus triko a teláky a tak…
Svetřík nepleť, podle mě ho nevyužijí, miminko je stejně v inkubátoru a tam má na sobě jen plenku a obvykle bačkůřky a někdy čepičku. A potom to taky nevyužijí, protože z porodnice půjde domů kolem původního termínu porodu, a to už bude mít obvyklé míry.
Mám to jako lucie. t - ocenila bych jen bačkůrky, možná i čepičku. Já mimčům radši dávám nedráždivé věci jako je třeba hladká bavlna, takže pletené věci nemusím a nedávám.
Najdi si miru na velikost 44 pro pidi teti. Nekde najdes urcite strih.
@Renčí2 píše:
Svetřík nepleť, podle mě ho nevyužijí, miminko je stejně v inkubátoru a tam má na sobě jen plenku a obvykle bačkůřky a někdy čepičku. A potom to taky nevyužijí, protože z porodnice půjde domů kolem původního termínu porodu, a to už bude mít obvyklé míry.
Mám to jako lucie. t - ocenila bych jen bačkůrky, možná i čepičku. Já mimčům radši dávám nedráždivé věci jako je třeba hladká bavlna, takže pletené věci nemusím a nedávám.
Dobrá, postup na čepičku mám! ![]()
jestli už jsi nenašla tady jsou návody na různé věci co mimi v inkubátoru „unosí“
http://zlaty-kulisek.nedoklubko.cz/navody/
@Emilie píše:
Miminko bylo právě už včera u nás na návštěvě!
už?
to je nějaká šikulka
@Renčí2 píše:
už?to je nějaká šikulka
Kecala bych, který týden to byl - 26??? a jsou mu „už“ dva měsíce… je furt hrozně maličký, ale velký bojovník, baští a roste…
Ja myslim, ze svetrik proc ne, sice je leto, ale obcas je chladneji, tak nejaky slabsi z kvalitni slabsi vlny (dobre je merino), nebo bavlny by mohl najit vyuziti. Kdyz nic, muze se pozdeji obleknout na panenku.
A co takhle ten svetřík ušít podle panenky jak jsou takové ty mimca na hraní taky mivaj kolem 40-45 cm jak která pokud más v okolí nejakou mamcu s holcickou co maj takovou do detského kocárku zkusila bych to podle toho
a nebo uplet vetsí na zimu pod kombinezku a mas klid ![]()