Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Helca83 Obávám se, že asi ne. Znám pár ženských, kterým před 45 hráblo a pořídily si miminko. Moc dobré to není, jedna má pětiletého klučinu a teď se doma stará ještě o manžela který si před šedesátkou pořídil mozkovou mrtvici. Před tím, než měla poslední dítě (v pořadí třetí) to byl kus, krásná ženská, co by jí běžně hádali o 15 let míň, za těch 5 let zestárla tak že vypadá o 20 let starší
a podle toho co říká, tak se cítí na 80 a ne na 50.
Ve 43 letech nechapu ani prvni dite, natož 4. Podle me naprosto sobecke…
Tak do toho bych nešla. Kdyby to bylo vytoužené 1 miminko tak možná. Ale máš 3. Kolik jim je? Počkala bych na vnouče a byla pořádnou babičkou.
Nesmysl od A do Zet. Navic, s kamosem budeš muset kamosit víc než dost, protože pochybuju, ze se ti v tvém věku podaří otěhotnět po jednom styku.
@Uslava píše:
Nedělej to. Nechce se ti do práce - tak tipuju. Můžeš mě vyvést z omylu.
Tak ja doufam, ze to je nejaka finance za vodou zenska, která si muze dovolit 4 deti a nechtit vyzivne… ale vzhledem k premysleni se taky priklanim k nejake socce, ktera slysi na vyssi rodicak..
@Janli píše:
Víš proč ženy po čtyřicítce začnou toužit po dítěti? Takhle to matka příroda zařídila, aby se ženy ochotně staraly o svá vnoučata a ta měla větší šanci na přežití, nedělá to proto, aby se ženy po čtyřicítce množily…. Takový evoluční relikt… Dřív ženy ve čtyřiceti už dávno plodné nebyly, to jen teď, díky výživě, se plodný věk protahuje. Nemáš muže, ktetý by se s tebou o péči podělil a bude to sakra náročný, ne teď, ale až budeš mít dítě v pubertě… nešla bych do toho ani omylem a to mám děti krátce před čtyřicítkou…
To není pravda, rodilo se i kolem 40. Akorát že dneska se v tu dobu rodí i první děti, kdežto tehdy šlo už o několikáté.
@Heivka Achjo
No ja nevim, tezko soudit, je to napsane tak kontroverzne a ke trem dalsim detem to je fakt bizar ![]()
A nechceš dělat spis tu přechodnou pestounku? No dobre si to rozmysli. Jestli s kamarádem nebudete něco víc… jinak nevím, sama musíš vědět jak jsi na tom zdravotně… za mě dítě tatinka potřebuje.
@Kaileee píše:
Tak ja doufam, ze to je nejaka finance za vodou zenska, která si muze dovolit 4 deti a nechtit vyzivne… ale vzhledem k premysleni se taky priklanim k nejake socce, ktera slysi na vyssi rodicak..
Raději bych dopřála těm dětem, které už mám. Kdyby neměla peníze, tak bych si vyrobila další dítě, aby mě živil stát a nemusela makat. Krátkozraké řešení. Snad zakladatelka řekne, jak to je.
@free333 píše: Říká se, že babičky po 40 jsou nejlepší babičky, protože se u nich ještě v podstatě nastartují „mateřské pudy“, myslím, že to tak příroda zařídila, aby dobrovolně pomáhaly svým „mladým“…
Tak to nevím..v době po 40 ještě jsou babičky velmi aktivní, práce, kamarádky, manželský život.. Neřekla bych, že to je nějaké plus.
@andelka83 píše:
To není pravda, rodilo se i kolem 40. Akorát že dneska se v tu dobu rodí i první děti, kdežto tehdy šlo už o několikáté.
Mluvíme o milionech let vývoje lidstva versus posledních dvěstě let. Plodnost žen po čtyřicítce je záležitost hodně moderní doby a za pár set let se opravdu nevytratí pudy, které se miliony let budovaly…
Nedělej to. Nechce se ti do práce - tak tipuju. Můžeš mě vyvést z omylu.