Mít dítě bez otce? 43 let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8334
19.6.20 09:05

Musim Vam, moje mile damy,
podekovat moc,
mam spoustu srdicek od vas,
menim nazor na diskutujici tu,
nappsal jsme neco o supech,
ale vidim, ze prevlada zdravy rozum,
laska k detem, k zivotu, optimismus,
tech par, ktere se na zacatku vyrojily,
se svym pesimismem, nic po nich,

dekuji moc, a neco pro vas
:kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:
:andel: :andel: :andel: :andel: :andel: :andel: :andel: :andel: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
19.6.20 09:10

@Pesimistaa
Já čekám své první dítě ve svých 43letech a radši sem vůbec ani nepíšu. Jsem 31tt a nechci žádné zbytečné negativní emoce, když jde všechno tak hezky ťuk ťuk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
19.6.20 09:18

@Pajik 76 Většinou na takové to téma reaguji holky co brzy otěhotněly cca 25let. Samosebou negativně :nevim: Tobě přeji hezké těhotenství a zdravé mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.20 09:18
@free333 píše: Říká se, že babičky po 40 jsou nejlepší babičky, protože se u nich ještě v podstatě nastartují „mateřské pudy“, myslím, že to tak příroda zařídila, aby dobrovolně pomáhaly svým „mladým“… :)

Je fakt, že naše babičky se babičkama stávaly opravdu takhle - na dnešní dobu - brzy, ale tehdy to bylo normální, dyť naše mámy měly děti v 18-25 letech většinou, a jejich mámy taky…mýho muže měla jeho máma v 19, jeho tátu babička v 17…do 22 stihla tri deti a pak hlídala jejich děti…moje babičky moc nehlídaly teda, jedna se starala o nemocnýho dědu a přespávaly jsme tam spíš až jako starší samostatnější, druhá byla dál a hlídala, když už, spíš vnoučata, co bydlely tam poblíž…jen o věku to není, ale asi bych do toho taky nešla…mám dvě a na 3. už si netroufám ani v 38…protože přesně, kdyby se cokoli zkomplikovalo, kdo se postará o ty dvě…to jim nemůžu udělat prostě.

• Citovat
  • Upravit
4705
19.6.20 09:50
@Pesimistaa píše:
nejak se v tom snazim najit logiku zivota,
takze pro vlastni dite je stara, nepouzitelna, bezohledna,
ale pro cizi (nikoli pejorativne cizi) dite je dobra, to cizi dite nema stejne potreby, pozadavky jako to vlastni, to cizi, pestovane muze mit mamu ve veku babicky, ale jeji vlastni ne???
to si v jednom odstavci dobre protirecis,
a start do zivota, copak to pestovane pak vykpne na ulici a rekne „tahni“, zakonna pece skoncila, stat mi uz neplati,

nevim, nevim, ale nejake podivne „double standard“ videni naprosto stejne situace,

PS
ja jsme odpurcem system pestounstvi, tak jak se u nas zavadi,
podle Norske osnovy, z penez „norskych fondu“, az se budou „norskym“ akcionarum vyplacet dividendy z teto investice, jsem zvedavy, jak to bude vypadat, Norske fondy jsou soukromy, dobre vydelavajici podnik na obchodu s detmi,
to jen na okraj, kam az jsme se dostali pri kamenovani zakaladatelky

Samozřejmě, že to NENÍ naprosto stejná situace.
Dokonce ani vzdáleně podobná není. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
19.6.20 09:53
@Pajik 76 píše:
@Pesimistaa
Já čekám své první dítě ve svých 43letech a radši sem vůbec ani nepíšu. Jsem 31tt a nechci žádné zbytečné negativní emoce, když jde všechno tak hezky ťuk ťuk…

Myslím, že není nikdo, kdo by ti psal negativně, když ses dočkala vytouženého dítěte. :kytka:
Psalo to tady víc lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80510
19.6.20 10:00
@Pajik 76 píše:
@Pesimistaa
Já čekám své první dítě ve svých 43letech a radši sem vůbec ani nepíšu. Jsem 31tt a nechci žádné zbytečné negativní emoce, když jde všechno tak hezky ťuk ťuk…

víš co, to je rozdíl, když čekáš první dítě, tak to je samozřejmě jiná a já ti přeju, ať je všechno v pořádku a chápu tě a kdybys byla má známá, tak bych tě psychicky podporovala
ale zakladatelka už má 3 děti a nemá partnera, tak to je hodně sobecké jít do 4. dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.20 10:04
@Anonymní píše:
Velmi prosím o Vaše názory.
Rozvedená 43 let, 3 děti, ale moc Toužim po dalším dítěti.
Mám kamaráda, který souhlasí s tím, že se mnou prcka mít bude, pokud se tedy v mém věku podaří. Jsme přátele 13 let.
Na rovinu jsme si ujasnili, podrobnosti, jako rodný list, výživné…Nic po něm nebudu chtít.
Jsme opravdu přátele, ne partneři. Nedovedu si představit opět žít s mužem ve společné domácnosti.
Přemýšlím, jsem tak hrozne moc sobecká. Přeji si ještě dat život… :srdce:

Nedej na to, co kdo říká. Pokud to dítě budeš milovat, věnovat se mu, připravíš mu hezké dětství, tak udělej, co chceš. Ono je otázka, co to je sobeckost. Ženy mají kolikrát děti, aby si udrželi partnera, který za nic nestojí a dítě je na tom pak škodné. Řada žen má rovněž děti, protože je chtějí a nemyslí na to, že nemají podmínky, aby se o ty děti řádně postaraly. Řada žen má nechtěné děti a starají se o ně mechanicky, protože mají „morálku“ atd. A nikdo ty ženy neodsuzuje a přitom to stojí za houby. A miliony dětí žijí v rozvrácených rodinách, kde se rodiče hádají jako koně. Já v takové rodině vyrostla - hádky každý den, vulgární nadávky lítaly jak vlaštovky, chudoba příšerná, oblečení pouze darované třeba dvacet let staré. Ano, milovali mě, ale podmínky byly děsné. A dodnes rodiče sklízí obdiv, kolik dětí vychovali. Takže, co já bych dala za klidnou rodinu bez hádek, přiměřeně finančně zajištěnou klidně jen s jedním rodičem. Nikdo tě nemá právo soudit. Musíš vědět, jestli to zvládneš.

• Citovat
  • Upravit
Janli
19.6.20 10:10
@Annabela11 píše:
@Janli A znova píši každého věc, někdo se cítí starý už ve 30letech a chce mít klid a někdo je fit i v 70letech.

Jenže ve čtyřiceti letech opravdu nemůžeš říct, jak na tom budeš v sedmdesáti. Ono se to pompadesátce dost láme a člověk to neovlivní.

• Citovat
  • Upravit
14313
19.6.20 10:18

@Janli Zlomu je více ve 20 ve 30 ve 40 atd…Myslet takto každý tak nikdo nemá děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jeruve
19.6.20 10:22

@Pajik 76 Gratuluju :kytka: a závidím, v dobrém…

• Citovat
  • Upravit
Janli
19.6.20 10:29
@Annabela11 píše:
@Janli Zlomu je více ve 20 ve 30 ve 40 atd…Myslet takto každý tak nikdo nemá děti.

Není velký rozdíl mezi tím, jak jsi na tom ve dvaceti a ve čtyřiceti. Ale je sakra rozdíl jestli je ti čtyřicet nebo pětapadesát.

• Citovat
  • Upravit
Jeruve
19.6.20 10:30

Zakladatelko,
držím pěsti, aby ti to vyšlo. Nikdo ze zde diskutujících nemá právo jakkoliv tě hodnotit a už vůbec ne označovat tě za sobce. Tohle slovo ve všech svých tvarech je jen berle pro to, když dojdou argumenty.
V této situaci žádné argumenty nejsou. To že by to neudělali jiní, neznamená, že to nemáš udělat ty. Pokud po dítěti toužíš, jdi do toho! Žádné, opravdu žádné dítě ti nevyčte, že se narodilo a že jsi mu dala život plný bezpodmínečné lásky a přijetí.

Hele, znáš pohádku našeho mládí, ze které je úryvek?
„jsem sobec a vůbec mi to nevadí, co na tom, že jiní mě mají neradi“ Je to jen a pouze jejich problém, ne tvůj…
Lidi, obzvlášť ženy, mít dítě ve 43 dráždí jen proto, že jsou samy líné na to v našem věku zažít všechen ten kolotoč znovu. Chtějí mít klid, věnovat se samy sobě, vegetit, sportovat, starat se o sebe… a tohle není sobecké? Úplně klidně tu otázku mudrlantek můžu otočit. Jsou to jen a jen konvence. Pokud mi matka příroda „povolí“ zplodit, otěhotnět, donosit zdravé dítě, tak je to nezvratitelný důkaz, že to tak má být. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
14313
19.6.20 10:49

@Janli A nebo 80 a 90 žejo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
19.6.20 10:49

@Jeruve Přesně tak :palec: :potlesk:

• načítám...