Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hanka.br. To je pravda, ale proto dělají vyšetření, aby se případně tomu mohlo předejít. Zakladatelku tedy moc nechápu, jedno malé dítě už má. Já také rodila když mi bylo 41 a půl. Syn chtěné dítě nebyl, tak dlouho jsme z doktorem čachrovali s práškama, až to dopadlo jak to dopadlo
Nicméně po odběru krve mi bylo zděleno, že na plodovou vodu nemusím, že mám výsledky dobré, a stejně jsem šla. Synovi je devět, je zcela v pořádku. Na vyšetření byli s námi tenkrát starší i mladí rodiče, to je sázka do loterie.Sama za sebe bych bývala do toho dobrovolně nešla, ale žádná tragedie to taky není.
Příspěvek upraven 20.06.20 v 19:51
@DoktorkaZorkaHorká píše:
@hanka.br. já myslím, že tím spíš chtěla říct, že ani mladým se to nevyhýbá…
Ano, tak jsem to myslela. ![]()
@Annabela11 píše:
@Anna766 A mě přijdeš divná ty…
První těhotenství ve 26 letech…jojo jsem úplně divná.
@Annabela11 píše:
@Walburga A bla bla bla…ty vývojová vado
Zkusila jsi někdy diskutovat na úrovni dospělého člověka? Tohle je jak o přestávce ve třetí třídě… ![]()
Zakladatelko, já tedy úplně zírám, jak tě tady většina označuje za „starou“.
Já jsem si své první dítě pořídila ve 40 a strašně si to teď užívám. Vypadám líp a mladší než některé maminy v mém okolí, kterým ani není 30 - obézní, zanedbané. Kdyby byl můj muž svolný, tak jdu klidně ještě do jednoho, ale je pravda, že jsem měla těžký porod a už bych se asi bála vv. Nicméně stará se rozhodně necítím a nemyslím si, že přemýšlím jinak (uťápleji) než o 10 let mladší maminky. Chci dítěti dopřát aktivní dětství - sportování, turistiku, výlety, vzdělání, hraní… Navíc mám nadhled a životní zkušenosti, které 20tky rozhodně nemají.
Asi tak, stará rozhodně nejsi, ale dítě bych si pořídila jen za předpokladu, že ten „kamarád“ bude ochoten se o něj v případě nějaké tvé životní události, postarat. Tohle by sis fakt měla ošetřit a řádně rozmyslet, protože jak tu někdo už psal, k tvému synovi by fakt nebylo fér, kdyby se najednou stal rodičem malého dítěte. Zničila bys mu tak mládí a částečně možná i život - šanci na vlastní rodinu, ne každá jeho budoucí partnerka by z toho byla nadšená. Jinak pochopitelně proč ne. Já jsem svého času taky přemýšlela, že si pořídím dítě bez otce. Ale to jen proto, že jsem neměla vhodného partnera a hrozně moc jsem o dítě stále. Jinak jsem pořád plánovala, že mu třeba nějakého rozvedeného tatínka pak najdu a tu rodinu mu dopřeju
Naštěstí se objevil chlap, kterého jsem si vzala a mohla jsem založit regulérní rodinu se vším všudy. Držím palce ![]()
@boball Já znám, bohužel, docela dost postižených dětí, a ti od mladších rodičů to mají většinou dané tím, že se něco pokazilo u porodu. VVV se vyskytují spíš když je jeden, nebo oba rodiče 40+. U manžela v práci mají paní, která má 4 děti v ústavu, kvůli DS, první měla ve 41 a ty další vždy po roce, na potrat nešla, protože je věřící, ale vychovat postižené dítě, na to sílu neměla. ![]()
@Heivka Tak ta by zasloužila, nicméně není jisté, že by ty postižené děti neměla i kdyby rodila dřív. Že se to z věkem zvyšuje to je jasné, nicméně tam nějaký předpoklad asi k tomu aby se to stalo, také být musí genově. Máme v baráku kluka, DS má, rodiče mladí. A všechny o kterých vím nebyli ani jeden rodič po čtyřicítce. Ale třeba jak říkáš, jsou v ústavu, to pochopitelně nezkoumám, ale přihodit se to může v kterémkoliv věku. Nijak pro porody po čtyřicítce nehoruji, ale zase kolikrát se tu dozvíš, jak bude dítě postižené stoprocentně, na maturitní ples tě přivezou na vozíku, ten mám ráda maturitní ples, vždy pobaví
v padesáti už únavou neotevřeš ráno očko a budeš se patlat ve svém přechodu a nebudeš mít na dítě náladu ani čas. A většinou to píšou lidi co nedosáhli sami ani třicítky, nebo někdo kdo nebyl sám vitální nikdy a tak si myslí, že to tak má každý.
@Janli Má konverzace s tebou jiná být nemůže abys ji porozuměla ![]()
@Annabela11 píše:
@Janli Má konverzace s tebou jiná být nemůže abys ji porozuměla
Tobě opravdu nedochází, jak se takovými výplody shazuješ a jakého tu ze sebe děláš hlupáka? I když maji dva lidé odlišné názory, tak se diskuze dá vést na jisté úrovni a bez urážek. Taková diskuze mě baví, proto sem chodím. Ale to, co předvádíš ty, je neuvěřitelně hloupoučké a dětinské.
@Janli Vážně
s někým prostě psát normálně nejde…a to právě s tebou. ![]()
Já myslím, že je to chvilkové pobláznění. Počkejte pár měsíců a po čtvrtém ani nevzdychnete. Vždyť co Vám dá, co ty předchozí tři nedaly? Myslete taky trochu na ně. Samoživitelka a tři děti už je tak dost náročná situace, nemyslíte? Čtyři už jsou cesta do pekla. Nikdo Vám nepoděkuje. Vaše děti, ani otec toho případného čtvrtého. Teď máte v hlavě jen samé dobré scénáře, takže klidně odpřísáhnete, že po něm nebudete nic chtít. Takových už bylo… a jak se najednou objevovaly za dveřmi hlupáků, co jim věřili, když nastaly horší časy… Ono Vám teď přijde, že na to máte ještě sil dost, ale za pět let to bude o něčem trochu jiném. Mentálně i fyzicky budete úplně někde jinde, než jste byla v době, kdy jste rodila předchozí děti. Mám maminku, je jí 53 let, a s klidem můžu říct, že přestože není žádná stařena a fyzicky toho spoustu vydrží, tak si neumím představit, že by nějak psychicky ustála malé dítě, natož potom puberťáka… Využijte spíš toho, že Vám tři děti odrůstají a užijte si věk zralosti dosyta. A bez výměny plen ![]()
43 let neni zadny hrozny vek v dnesni dobe (muj nazor). Znam pani, ktera ma 2 dospele dcery, noveho muze o 15 let mladsiho, je ji tusim uz 44 nebo 45 a tento mesic mu porodi jeho prvni dite. O vas tu ani tak nejde (podle me).
Spis se zkuste vzit do situace ditete. Nebude asi vedet, kdo je jeho otec, jestli jsem to dobre pochopila. A to pro nej/ni nebude do zivota uplne nejlepsi. Kluk nebude mit muzsky vzor a holka nebude vedet, jak se k ni ma nebo nema chovat chlap. Jak matka tak otec jsou pro dite moc duleziti. Nemel by kamarad zajem byt tam pro to dite? Byt otcem, i kdyby s vami nezil? Proste by chodil na navstevy, hlidal by, travil by taky s dtetem cas - alespon pro zacatek. Neni to znacka ideal, ale porad lepsi, nez aby tam v zivote toho ditete nebyl vubec.
Anebo nemate kamarada, ktery by naopak otcem uz moc chtel byt? A choval by se jako plnohodnotny otec (az teda na tu spolecnou domacnost)? I kdyz i to je neco k vasemu popremysleni. Budete ucit deti, ze chlapa doma nevystojite. To vse ma vliv na budouci lidske vztahy - vztahy vasich deti. Bohuzel.
Ani toto neni znacka ideal, ale podle me je dulezite, aby rodice dite proste opravdu chteli. (Hlavne kdyz uz se bavime o tomto veku, kdy se to deje 100% vedome). A aby se oba chteli starat a podilet se na vychove. Je to dulezite pro to dite. Popremyslejte ![]()
@DeeDee.518 píše: Využijte spíš toho, že Vám tři děti odrůstají a užijte si věk zralosti dosyta. A bez výměny plen
ty jsi optimista
„bez výměny plen“,
co to placas, podle vetsiny je pani zrala na vymenovani plen,
ale sama sobe, uz brzy, jak jsem to tu cetl,
pomalu z pani udelali starenu nad hrobem, ktera uz ani lzici neudrzi,
natoz aby udrzela moc
@Pesimistaa píše:
ty jsi optimista
„bez výměny plen“,
co to placas, podle vetsiny je pani zrala na vymenovani plen,
ale sama sobe, uz brzy, jak jsem to tu cetl,
pomalu z pani udelali starenu nad hrobem, ktera uz ani lzici neudrzi,
natoz aby udrzela moc
Zas to nehroť do extrémů. Nikdo z ní stařenu nad hrobem nedělá. Jen se snažíme upozornit na to, že i když je člověk po čtyřicítce ve skvělé kondici, tak za deset let už to takový nebude.