Mít dítě teď nebo počkat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36222
9.8.22 12:27

Já bych nečekala. Já takhle pořád čekala až něco, pak jsem nemohla dva roky otěhotnět. Ono to dítě taky nebude hned tady za týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
9.8.22 12:32
@Anonymní píše:
Náklady (bez omezování se) máme 49 tis. S jídlem, hypo, mobilama atd.

Tolik? My jako tříčlenná rodina s osmiletym ditetem mame naklady cca 20 000 ( jidlo, drogerie, veci pro syna, krouzky, primestaky), neni v tom pojištění to je do 500 měsíčně prumer, telefony 600, internet 500, roční jizdenka MHD 2× 5000,
2× hypo 15500, obedy ve skole 600, bydlení 4500. Dostáváme se na nejakych 42/43000.
Prijde mi šílená splátka na auto.
Pokud by jsis dala materskou do 3 let, máš
Cca 10 000, plus druhý prijem 35000, jste na 45000 a nakldy píšeš 49.
Tak takhle vam to nevychazi..
Budete buď muset navysit prijem plus revidovat výdaje.

• Citovat
  • Upravit
14313
9.8.22 12:36

S tímhle platem to bude těžké až budeš na rodičovské…a lépe určitě nebude jak rádi tchýně nevím tedy kde tenhle názor vzala. A nedej bože mít rizikové těhotenství…Ale zase na druhou stranu takhle žije plno rodin :nevim:.A nějak to dají.. musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7742
9.8.22 12:40
@Anonymní píše:
Náklady (bez omezování se) máme 49 tis. S jídlem, hypo, mobilama atd.

počítáš už i výletky, boty, oblečení? To tím pádem ušetříte měsíčně 26tis cca. Tak máte něco bokem, nee?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
9.8.22 12:43

A co se změní tím, že budete rok šetřit? Při tomhle příjmu toho stejně nenašetříte moc a za chvíli to bude zas pryč.. a co pak? Rok pryč.. pokud chcete miminko určitě bych nečekala. Znám pár lidí, co odkládali a pak zase odkládali a ve finále to buď už nešlo a nebo odkládají do dnes a už s tím sami ani moc nepočítají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
9.8.22 12:43
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebuji poradit nebo aspoň jen vyslechnout. Je mi 29 let, manželovi 32. Oba vyděláváme stejně (35 tis čistého). Chtěli jsme se začít snažit o dítě, ale já mám hrozný strach. Máme hypo(naštěstí zafixovanou ještě na 5 let) a 1 úvěr, který splácíme. A teď jak se vše zdražuje, tak vycházíme a něco málo ušetříme, ale hrozně se bojím, jak bychom to zvládli kdybychom měli dítě. Budeme muset tedy počkat aspoň rok, než něco našetříme a já jsem z toho dost špatná. Prosím, byl někdo v podobné situaci? Tchýně mě utěšuje, že oni před dětma a když byly děti malé taky neměli moc peníze, ale že se to pak zlepší a bude to fajn. Omlouvám se za nicneříkající blábol, ale fakt už jsem mimčo chtěla :(

Necekat
Taky byste se nemusela dockat
Hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7742
9.8.22 12:45
@Anais Brno píše:
Tolik? My jako tříčlenná rodina s osmiletym ditetem mame naklady cca 20 000 ( jidlo, drogerie, veci pro syna, krouzky, primestaky), neni v tom pojištění to je do 500 měsíčně prumer, telefony 600, internet 500, roční jizdenka MHD 2× 5000,
2× hypo 15500, obedy ve skole 600, bydlení 4500. Dostáváme se na nejakych 42/43000.
Prijde mi šílená splátka na auto.
Pokud by jsis dala materskou do 3 let, máš
Cca 10 000, plus druhý prijem 35000, jste na 45000 a nakldy píšeš 49.
Tak takhle vam to nevychazi..
Budete buď muset navysit prijem plus revidovat výdaje.

nebo můžou mít našetřeno ten rozdíl.. došetřila bych si prostě na výdaje na 55tis určitě… tedy cca 300tis mít bokem, spíše 400.
A jinak 49tis náklady není taková hrůza. Vy máte o 6tis mín… My máme taky cca 50tis… bydlení, hypotéka, jídlo, drogerka, tmobile, benzín, pojistka auto, pojistky životní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
9.8.22 12:47
@Soher píše:
A co se změní tím, že budete rok šetřit? Při tomhle příjmu toho stejně nenašetříte moc a za chvíli to bude zas pryč.. a co pak? Rok pryč.. pokud chcete miminko určitě bych nečekala. Znám pár lidí, co odkládali a pak zase odkládali a ve finále to buď už nešlo a nebo odkládají do dnes a už s tím sami ani moc nepočítají.

A nebo ať si partner najde lépe placenou práci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
9.8.22 12:50

@KKK85 ale my už máme plnohodnotné naklady na 3 lidi…
Na dva mi to. prijde hodně.
Pokud bych vedela, že chci na mateřskou, tak by ty vydaje revidovala.

• Citovat
  • Upravit
14313
9.8.22 12:50

@Soher A já zase znám kterým to šlo hned a za chvilku druhé neplánovaně :mrgreen: na to pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
9.8.22 12:53

Proč chceš vlastně dítě? Proč ne až za třeba 3 roky? Jaké máš plány do budoucna? Opravdu jde jen o strach z nedostatku financí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7742
9.8.22 12:55
@Anais Brno píše:
@KKK85 ale my už máme plnohodnotné naklady na 3 lidi…
Na dva mi to. prijde hodně.
Pokud bych vedela, že chci na mateřskou, tak by ty vydaje revidovala.

to by se musela zakladatelka rozepsat kam jdou ty náklady… co je jídlo, nájem, hypo, splátka, mobil atd. atd… může být drahý paušal, drahá pojistka, nebo stavební spoření…nebo to je v jídle a drogerce, těžko říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
9.8.22 12:55

Spočítala bych si kolik mam skutečně výdaje hypo + inkaso+ uver+ nafta + mobil + net. Potom bych si dala manželův plat + můj budoucí rodicak…

Pokud jsi učitelka, tak bych si to zkusila naplánovat mimčo tak, aby se narodilo o prázdninách a celý rok můžeš ještě dělat a šetřit… Ale asi bych nečekala, taky to nemusí jít hned.

S tím zdražováním máš recht, taky mě to děsí :-( a nejsem sama. Otázka je jestli bude ještě líp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7742
9.8.22 13:01
@Mallorka píše:
Spočítala bych si kolik mam skutečně výdaje hypo + inkaso+ uver+ nafta + mobil + net. Potom bych si dala manželův plat + můj budoucí rodicak…

Pokud jsi učitelka, tak bych si to zkusila naplánovat mimčo tak, aby se narodilo o prázdninách a celý rok můžeš ještě dělat a šetřit… Ale asi bych nečekala, taky to nemusí jít hned.

S tím zdražováním máš recht, taky mě to děsí :-( a nejsem sama. Otázka je jestli bude ještě líp…

Jak se plánuje kdy se má mimčo narodit? Já na konci srpna vysadila prášky.. říkala jsem si že v létě bych snad už mohla být doma s pupkem, říkala jsem si tak půl roku a snad se zadaří… a ejhle… dcera se narodila v červnu, otěhotněla jsem na jeden šup. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.22 13:04
@KKK85 píše:
Jak se plánuje kdy se má mimčo narodit? Já na konci srpna vysadila prášky.. říkala jsem si že v létě bych snad už mohla být doma s pupkem, říkala jsem si tak půl roku a snad se zadaří… a ejhle… dcera se narodila v červnu, otěhotněla jsem na jeden šup. :D [/citace
Pokud se dítě podaří hned, tak se to naplánovat dá. Já jsem byla třikrát těhotná hned první měsíc snažení. Jsou z toho 2 děti. A protože jsem napoprvé otěhotněla hned, druhé jsem zkoušela až by vyšel rozdíl nejméně 2,5 roku.
Menší rozdíly, dvoje plíny jsem nechtěla.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová