Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím nebi někdo co by to mohlo být nebo z čeho by to mohlo být? Objeví se, hrozne svedi, za chvíli zmizí a za hodinu nebo za půl dne se objeví někde jinde.
Koprivka - alergie na jidlo nebo praci prostredek apod. Klidne muze byt i na jidlo, ktere bezne bez potizi jis. Nase holky mely alergii na jahodovy kefir jedne urcite sarze. Pritom jahodovy kefir od stejne firmy pily predtim nekolik mesicu a vzdy bez potizi.
Jeste koukni na pojem dermatografie. Ani si nemusis byt vedoma poskrabani. Ale to asi nebude ono, to by ty fleky vypadaly jinak.
@Janča6 mám co teď poslední cca týden, někde se to objeví dvakrát za hodinu pokaždé na jiném místě a někdy mám třeba celý. den klid a objeví se to až večer, pokaždé na jiném místě, nohy, ruce nebo břicho a zada, nikdy ne třeba obličej nebo krk. 15 minut to hrozně svědí, pak přestane a zmizí. Takže zajít na alergologii nejlépe? Děkuji moc za odpověď 😊
Tak se holkam projevovalo ta alergii na kefir. Mely ti teda i na obliceji. Ale proste objevila se, za pul hodiny zmizela, objevila se jinde. Trvalo to 3 dny, nez jsem identitikovala zdroj - ten kefir.
A pak jeste dcera mela asi neco jako tu dermatografii. Prikladam fotky.
Byt tebou, zkusim nejake antihistaminikum, jestli zabere. A pak pripadne na alergologii. My s tim teda k lekari nechodime. Je to vzdy jen prechodna zalezitost.
Takto vypadala alergie na jahodovy kefir. Bylo to i na trupu, na rukou, nohou…
@Janča6 moc děkuji za odpověď, myslela jsem si trochu že to bude kopřivka, tak teď zkusím prijit na to z čeho teda. Jak rychle po vypití toho kefiru to naskocilo?
@Martina474 píše: Více
Uz je to par let, tak si nepamatuju presne. Ale urcite max. za hodinu.
Ahoj všem.
Poradíte mi, co to může být? Dcera to měla včera odpolko na obličeji, pak to zmizelo, pak ta ruka (viz foto)… dnes zas obě tváře… pak zas nic… zítra volám Dr.
Je tam vždy pupínek, kterej se změní v takovej patvarovej pupínek jako “mapa” a pak to zmizí…
Jediný, co měla jinýho byla brokolice, kterou už ale měla v jídle mixlou, teď už jí měla jen nemixovanou celou… a pak jsem jí dala cuc grepový šťávy, kterou už ale taky měla a bylo vše v poho… a to předtim měla mnohem víc…
Tak nevím…
Díky.
@VeveVerouš píše: Více
Kopřivka - alergická reakce. Alergie se může projevit kdykoliv v životě (dlouho člověk nemá na danou věc alergii a najednou se projeví a pak už to zůstane) nebo může být i jednorázová. Na grep bývá často alergie. Napadlo mě, že třeba byl od jiného producenta, jinak ošetřená kůra, část se dostala do šťávy a udělalo to neplechu. Nevím, co by doktor poradil. Prostě vysledovat, z čeho to má.
Jo a třeba já mám alergii na lískové ořechy. Projevila se mi až ve 30 letech zároveň s alergií na jablka a některé pyly. Některé jablko mi vadí, některé ne. A lískové ořechy mi vadí jen celé. Jakmile jsou mleté, tak mi nevadí ![]()