Mladík nakopl čivavu, musela být utracena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Larr
25.8.11 05:36

Přesně tak, co my víme, jak na tom kdo byl. Nakopnutá čivava, nakopnutej jezevčík a čivava stojící před ZŠ - byli na vodítku?? Myslím, že pokud mám psa na vodítku u nohy (což ve městech leckde přikazuje vyhláška!! a pejskaři na to rádi zapomínají)hůře do něj může klučina kopnout. Nevěřím, že pokud mám psa u nohy na vodítku, že mi ho někdo nakopne, jelikož vodítko má sloužit k řízení psa. Jooo, pokud je pes 2 km předemnou nebo zamnou, nedivím se, že se to může stát. Upřímně pejskařky, byla čivava před ZŠ přivázaná na vodítku a nakopnutý jezevčík také?? Myslím, že tu jsou zastáncí volného venčení, což vyhláška měst (skoro všech!!) zakazuje, stejně tak jako zakazuje kopat do psů!!

• Citovat
  • Upravit
2237
25.8.11 06:19
Jura007 píše:
Wendyy, po patnáctém roce života ztrácejí psi postupně zrak, sluch i čich. A se ztrátou orientace se stávají náladovými. Co my víme, jak na tom ta čivava byla… :nevim:

tak to to ti budu oponovat, před dvěmi lety odešel do psího nebe náš 16.letý pudlík, měl silný šedý zákal-jestli viděl nevíme, slyšel taky už špatně a nikdy-NIKDY na nikoho bezdůvodně nevyjížděl, ani venku, spíše, když byl bez vodítka, tak se držel pár kroků ode mě (nebo od toho, kdo ho venčil). Když mu naše malá doma nedala pokoj a chtěla si hrát, tak se stáhl do jiného pelíšku (měl doma tři), kolikrát se divím, že ji nerafnul, měl s ní božskou trpělivost. A vím, že dost takto „postižených“ psů se spíše stahuje, než vyjíždí (v okolí je to už většinou sám psí stařešina).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
25.8.11 08:29
Larr píše:
Upřímně pejskařky, byla čivava před ZŠ přivázaná na vodítku a nakopnutý jezevčík také??

samozřejmě byl na vodítku a přivázaný k zábradlí!!!!!!!!!!!!!!!!Navíc je vycvičený, když řeknu sedni a čekej, tak se ani nehne. Naštěstí jsem ho viděla přes dveře, nikdy ho nenechávám tak, abych ho neviděla, bo jednoho pejska u nás tak ukradli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
25.8.11 08:50
Anulka píše:
Jura007 píše:
Wendyy, po patnáctém roce života ztrácejí psi postupně zrak, sluch i čich. A se ztrátou orientace se stávají náladovými. Co my víme, jak na tom ta čivava byla… :nevim:
tak to to ti budu oponovat, před dvěmi lety odešel do psího nebe náš 16.letý pudlík, měl silný šedý zákal-jestli viděl nevíme, slyšel taky už špatně a nikdy-NIKDY na nikoho bezdůvodně nevyjížděl, ani venku, spíše, když byl bez vodítka, tak se držel pár kroků ode mě (nebo od toho, kdo ho venčil). Když mu naše malá doma nedala pokoj a chtěla si hrát, tak se stáhl do jiného pelíšku (měl doma tři), kolikrát se divím, že ji nerafnul, měl s ní božskou trpělivost. A vím, že dost takto „postižených“ psů se spíše stahuje, než vyjíždí (v okolí je to už většinou sám psí stařešina).

Ono je to asi případ od případu jiné. Měl jsem v okolí dva foxteriéry a dva jezevčíky v tomto stáří - u těch jezevčíků jsem se teda tomu věku divil, ti brzo odcházejí na „záda“ - ale bylo to tak, jak jsem popsal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
25.8.11 10:31

A co, i kdyby byla slepa a hlucha!! Je to živej tvor snad!! O lidech si tohle rict nedovolime! proc?? Proste zvirata neumi mluvit, nereknou: au, to boli. Takže jsou jen podradna vec!! Bohužel mame nad nima moc :-/

• Citovat
  • Upravit
16557
25.8.11 13:38
Anulka píše:
Jura007 píše:
:palec: Mám jezevčíka kterýmu bylo v květnu 15 let a nikdy se po nikom neohnala,ani po synovcích,kteří jí kolikrát štouchli,šlápli na packu apod.vždycky si někam zalezla aby měla klid!Ne neměla jsem jí na vodítku a ani není důvod,pes poslouchá a chodí při mě.A kolikrát se ty psi chovaj líp než lidi :cert: U nás na sídlišti chodí pravidelně strážníci,mimo jiný dost kontrolujou,jestli se po psech uklízí,protože je pravda,že někteří jsou čunata.Ale ejhle,tuhle si to štráduju s jezevčíkem na procházku a v křoví vidím sedět na bobku chlapa,co vykonává potřebu - no do sáčku na psí exkrementy si to po sobě neuklidil :poblion: :pocitac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
25.8.11 13:41

Jo a moje fenka ještě vidí a slyší na svůj věk velmi dobře.Ale kdyby náhodou ne,je to pro ostatní důvod do ní kopnout? :cert: :twisted: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
25.8.11 13:45

Larr,takže budeš své děti učit,že do psa na vodítku kopat nesměj,ale do psa kterej není uvázanej si klidně můžou kopnout?Protože přesně tak jsem tvůjpříspěvek pochopila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
25.8.11 14:18

když někdo kopne do čivavy, která odletí tři metry daleko myslím, že zakousnutá do něj nebyla..a chce to pořádný nápřah aby uletěla tři metry..takže to byla očividně agrese ze strany toho kluka..a nevím jak vy ostatní ale i kdybych viděla čivavu, která na mě štěká tak do ní nezačnu kopat..co je to za uvažování?kde to pak jsme? ano pokud se proti mě rozběhne zuřící pes který mě chce napadnout tak se budu bránit..ale tohle..?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
25.8.11 14:19

když by vám domů přišlo zmlácené dítě taky byste uvažovali nad tím, jestli náhodou neprovokovalo?nebo nebylo na někoho drzé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
25.8.11 14:28

S oběma příspěvkama naprosto souhlasím :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
25.8.11 14:28
Wendyy píše: .....a nevím jak vy ostatní ale i kdybych viděla čivavu, která na mě štěká tak do ní nezačnu kopat..co je to za uvažování?kde to pak jsme? ano pokud se proti mě rozběhne zuřící pes který mě chce napadnout tak se budu bránit..ale tohle..?!

No a já (třeba jen já a mé příspěvky) jsem někde psala něco jiného?
Prosím tě, (i vy ostatní) projdi si moje příspěvky KOMPLETNĚ A ZNOVU A POŘÁDNĚ, co jsem vlastně napsala, než se zase začnete rozčilovat, ju?

Pár rozzuřených psích „zastánkyň“ a už (koukám) figuruju jako obhájce toho kluka, co tu čivavu nakopl.....a ta následně musela být utracena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
25.8.11 14:53
radúna píše:
Wendyy píše: .....a nevím jak vy ostatní ale i kdybych viděla čivavu, která na mě štěká tak do ní nezačnu kopat..co je to za uvažování?kde to pak jsme? ano pokud se proti mě rozběhne zuřící pes který mě chce napadnout tak se budu bránit..ale tohle..?!

No a já (třeba jen já a mé příspěvky) jsem někde psala něco jiného?
Prosím tě, (i vy ostatní) projdi si moje příspěvky KOMPLETNĚ A ZNOVU A POŘÁDNĚ, co jsem vlastně napsala, než se zase začnete rozčilovat, ju?

Pár rozzuřených psích „zastánkyň“ a už (koukám) figuruju jako obhájce toho kluka, co tu čivavu nakopl.....a ta následně musela být utracena…

já ten příspevěk nepsala jako reakci na tvůj takže nevím proč bych si měla znova pořádně pročítat tvé příspěvky.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
25.8.11 16:38
Anulka píše:
Jura007 píše:

Ať na tom byla jak chtěla věřím, že pokud je náladovej uštěkanej či jinak protivnej pes na vodítku u nohy není tolik důvodů proč psa nakopat. Pokud pes na vodítku není a obtěžuje okolí
a neposlouchá na odvolání majitele o nakopnutí si koleduje.

• Citovat
  • Upravit
Larr
25.8.11 16:42
thea píše:
Larr píše:
Upřímně pejskařky, byla čivava před ZŠ přivázaná na vodítku a nakopnutý jezevčík také??
samozřejmě byl na vodítku a přivázaný k zábradlí!!!!!!!!!!!!!!!!Navíc je vycvičený, když řeknu sedni a čekej, tak se ani nehne. Naštěstí jsem ho viděla přes dveře, nikdy ho nenechávám tak, abych ho neviděla, bo jednoho pejska u nás tak ukradli.

Pak nezbývá než napsat, že to byl idiot, jak jinak samozřejmě. Vím, že je to někdy obtížné, ale já se snažím psa nikdy neuvazovat ani nikde nenechávat. Děcka jsou agresivní, opilci, co jdou z hospody často také a před našima potravinama jsou bezdomovci. Pes váží 40 kg - asi by se ho všichni báli - ale zároveň je na něm dost masa a mě vždy napadá, aby mi ho bezdomovci či jiná havěť neupekla
a nesnědla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný