Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky holky potřebovala bych prosím radu. Malému je 8 měsíců a museli jsme sundat mantineli z postýlky protože se vztekal že nevidí. Ovšem teď mlátí hlavou a ručičkama do těch dřevěnejch tyčí u postýlky jak když se vzteká tak ze spaní jak se převaluje. Občas jak blbne v postýlce tak si do těch tyčí zaklíní nožičku. tak bych potřebovala poradit co tam dát aby mu to nevadilo v rozhledu ale zároveň aby se mi nepřizabil. Předem všem děkuji ![]()
Napadá mě taková ta dírkovaná látka, z které se dělá závoj, bohužel mám těhudementní výpadek a nevím, jak se jmenuje ![]()
@Gladys píše:
Napadá mě taková ta dírkovaná látka, z které se dělá závoj, bohužel mám těhudementní výpadek a nevím, jak se jmenuje
tak to vůbec nevím co myslíš
a je měkká ? aby ho to nějak chránilo před nárazem ![]()
No není, jedině by zabránila tomu zamotávání se do šprušlí.
Ono logicky co je měkké a polstrující, tak krz to nebude vidět. Maximálně ještě vzít třeba flís a omotat každou šprušli zvlášť.
Taky řeším, co tam dát. Syn (8m) permanentně stojí u šprušlí, mantinel sešlapává, nebo pod něj strká ruky, prstama rozvazuje mašličky. Nohu si taky šprušlema u usínání protáhne a hlavička občas zaduní
. Kolikrát je mi ho líto, ale nevím jak tomu zabránít ![]()
Takže neporadím, ale nejsi v tom sama…
@Nainuva píše:
gladys- tyl?
Ano, ano, děkuji ![]()
(teda ale už je to se mnou fakt špatný
)
@Gladys píše:
No není, jedině by zabránila tomu zamotávání se do šprušlí.
Ono logicky co je měkké a polstrující, tak krz to nebude vidět. Maximálně ještě vzít třeba flís a omotat každou šprušli zvlášť.
no právě zkusím teda koupit nějakou tlustou látku a obmotat každou šprušli zvlážť a uvidím ![]()
@Klarinetka1 píše:
Taky řeším, co tam dát. Syn (8m) permanentně stojí u šprušlí, mantinel sešlapává, nebo pod něj strká ruky, prstama rozvazuje mašličky. Nohu si taky šprušlema u usínání protáhne a hlavička občas zaduní. Kolikrát je mi ho líto, ale nevím jak tomu zabránít
Takže neporadím, ale nejsi v tom sama…
je to síla co ? mě taky rozvazoval mašličky u mantinelu jednou se málem aj přiškrtil ![]()
@Gladys
to mám taky
Já mám na jedný straně mantinel a na druhý nic. A když usne, nebo usíná, dám mu na tu jednu stranu podélný polštářek- takovýho hada
ale stejně se někdy stane, že v noci slyším rány a jdu ho srovnat ![]()
@klarushka píše:
je to síla co ? mě taky rozvazoval mašličky u mantinelu jednou se málem aj přiškrtil
To je, tak přiškrcení mu nehrozí, leda ode mě
. On si ty mašličky tak pěkně chytne mezi prstíky (přitom má ruku protáhlou šprušlema) a jemně, pomalinku táhne
. Ale i když je nerozvazuje, tak ten mantinel zase sešlape, tak to vyjde nastejno.
Náš malej do šprušlí kope a má z toho ještě srandu. Jsem zvědavá, kdy se postýlka rozsype. ![]()
@Klarinetka1 píše:
To je, tak přiškrcení mu nehrozí, leda ode mě. On si ty mašličky tak pěkně chytne mezi prstíky (přitom má ruku protáhlou šprušlema) a jemně, pomalinku táhne
. Ale i když je nerozvazuje, tak ten mantinel zase sešlape, tak to vyjde nastejno.
no jo sou ty naši kluci hold šikovný ![]()
@veny1 píše:
Náš malej do šprušlí kope a má z toho ještě srandu. Jsem zvědavá, kdy se postýlka rozsype.
Já jsem dneska mladýho našla po odpoledním spánku, ležel na boku, obě ruce a obě nohy provlíklé dírami mezi šprušlemi a zaujatě jednu hryzal ![]()
My to museli vyřešit postelí. V postýlce se pořád bouchala a nespala. Co spí na posteli je klid
![]()