9 měsíců - nesedí ani se neplazí

86
29.3.12 10:46

9 měsíců - nesedí ani se neplazí

Ahojky maminky,

mé princezně bylo tědka v pondělí 9 měsíců, když byla 17 denní mimnčo zvětšovala jsem nám rychle hlavička a tak jsem museli jít na operaci měla krvácení do mozku, vše dobře dopadlo, ale v nemocnici jsme strávili 1,5 měsíce. No a tak ten vývoj máme zpomalený, chtěla jsem se jen zeptat nebo se uklidnit jestli jste to měla některá podobně, na bříško se mi otočila ale jelikož jí to na bříšku nebaví - hned dělá letadlo a pak řve, tak ani nemá motivaci aby se přetáčela :( cvičíme vojtovku na neurologii taky chodíme a všem se moc líbí. Jen prostě jsem z toho asi už trochu psychicky vyčerpaná. Snaží se třeba když je v lehátku přitáhnout se do sedu nebo spíš se jako nadzvedávat ale to je asi tak vše, nebo když má dobrý den a na bříšku vydrží o trochu déle tak péruje na rukách a trochu couvá do zadu. Jen jsem se asi chtěla podělit a trochu se vypovídat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1348
29.3.12 10:54

Ahoj, neboj jistě je všechno v pořádku. Prostě je každé děcko jiné. Nám Tyna v 6 měsících lezla a v 11 chodila. A ségry Barunka v roce začala teprve popolézat. Hlavně že má snahu a uvidíš až na to přijde, že je fajn se někam dostat, tak rychle poposkočí a bude vám po pokoji lézt, že to nebudeš stíhat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
29.3.12 10:58

Určitě ji dej čas, jste v péči neurologů apod. takže jeslti oni v tom nevidí problém, tak by ji nehnala, přece jen operace tak malého miminka tak dlouhá hospitalizace nechá následky, né jako takové, ale bude potřebovat více času. Ono to půjde, věř tomu, někdy to tak je, že děti do 10 měsíců nic nedělají a pak to stihnou za měsíc.
Moje dcera byla lehoch, fakt, do 9,5 měsíců jen ležela, občas na bříšku, pásla koníky, ale kam jsem ji položila tam jsem ji našla. Ale v 9,5 m začala se plazit, v 10,5 už začala lozit a sedět. V 13. měsících chodit.
Co máte na vojtovce za cviky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
29.3.12 11:00

Ahoj,mám 9 měsíční dcerku a teprve teď se začala plazit,no plazit,ona se jen odráží ruččkama,nohy asi nepotřebuje :) A taky nesedí,prostě neudrží rovnováhu a hned spadne na zádíčka,sedí jen když jí o něco opřu. Takže myslím že můžeš být v klidu,každé miminko je prostě jiné,některé sedí a plazí se třeba v 6 měsících a jiným to prostě trvá déle. Já už to taky tolik neřeším,prostě až bude chtít tak zače lézt a sedět,Mudr je snáma spokojený a já taky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sype
29.3.12 11:00

Ahoj, tak moji holcice je 8 mesicu, pretoci se na brisko, rotuje kolem sve osy, podsouva pod sebe kolinka, ale vubec se neplazi, neleze nic. Je videt, ze se chudinka snazi a pak je vztekla, ze ji to nejde. Nevim, jak bych ji mela pomoci. Pristi tyden jdu na kontrolu k doktorce, tak jsem zvedava, co nam rekne, jestli nas nakonec neposle nekam na rehabilitace. Zacinam byt z toho pomalu nervozni.

• Citovat
  • Upravit
4336
29.3.12 11:01

Ahojky!
Je to přesně tak, jak píše janusska! Náš malej v 19 měsících dost slušně mluví, zopakuje už úplně všechno a jeho o půl roku starší bratranec umí říct jen taková ta slůvka jako máma, táta, papu atd.
Jinak my jsme se zase strašně dlouho plazili a na lezení přišel až když už jsme měli slíbeno jít na neurologii v 10 měsících. 2 dny před tím začal lézt.
Takže buď v klidu. Pokud je MUDr. v klidu, tak se neboj. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.3.12 11:02

Matýsek se poprvé přetočil v 7m, plazit se začal někdy v průběhu 10.měsíce, sednul si v 11m, stoupnul v roce. Žádné problémy jako vy, ale zkrátka je pomalejší a trošku i líný.
Franta se poprvé přetočil v ani ne 4m, tak jsem jásala, no trochu předčasně, plazit se začal cca v 9m, nesedí, jen péruje na kolínkách a neví co s tím.
Z mého pohledu se u vás nic zásadního neděje ;) Navíc jste měli takovou komplikaci, určitě to mrně dožene 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
29.3.12 11:52

mrkni na můj deníček, který jsem onehdy psala. Mám zdravou holčičku a sedla si až v 11,5 měsících !!!!! pak začala lézt, nyní má 13,5m a chodí zdatně kolem nábytku a jistě bude za pár dní sama chodit… neboj se. Držím Vám palce, ať jste zdravé :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
29.3.12 11:55

https://www.emimino.cz/…ozdeji-8926/

buďte holky fakt v klidu, pokud je dle mudr vše ok, není se čeho bát :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
29.3.12 12:26

jee ahoj.to nejsi sama.Nám bude ted dest mesicu 7.4 a jen se plazíme a někdy ale opravdu jen někdy stoupne na kolínka.sám sedí opravdu jen chvilinku a pak se svalí jak hruška :mrgreen: sam si do sedu nesedne,musim mu pomoci.dnes jsme byli u dr a říkala že uplně v klidu.že se budeme pak divit jak rychle nás něčím překvapí.tak se vubec neboj.já myslím že čas ještě mají prdky naše :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
29.3.12 12:28

Našemu malýmu bude teď jedenáct měsíců a včera si sám poprvé sednul. Přetáčet se začal v 7 měsících, plazit skoro v deseti měsících a ted začal lézt a stoupat si u nábytku. Taky jsem z toho byla nešťastná, že nic neumí… kord když se každej ptal…a už leze? Už sedí? Stoupá si už? ..Ale to už by měl… A podobný kecy. Byla jsem otrávená jen z těch otázek každodeních :-(
Každý dítě má prostě svoje tempo, bud v klidu ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
29.3.12 12:29

Ahoj,
chápu tě … ale neboj se, dej jí čas.
Náš syn taky dlooouho špatně pásl (letadlo), až díky vojtovce se trochu srovnal, někdy v 10. měsíci se poprvé sám dokázal otočit ze zad na bříško, v 11ti se začal plazit (ale špatně, nestřídal pravá levá, takže další cvik vojtovky), posadil se až někdy před prvníma narozeninama (a to ještě takovým šizeným způsobem, že se doplazil ke zdi a tam „nacouval“ nohama na zeď, vystrčil prdel nahoru a pak s ní jakoby přepadnul na stranu a dohrabal se do sedu :-) ) … chodit začal ve 14ti měsících. V průkazce u roční prohlídky má regulerně napsáno „opožděný PMV“.
Vojtovku jsme cviličli - sem tam flákali - od 7mi měsíců do 15ti.
A dneska mu jsou 2 roky a dva měsíce a vůbec by to nikdo nepoznal, dokonce je pohybově šikovnější, víc mrštnější, než „bezproblémový“ miminka. Nemá žádný špatný zádíčka ani nožičky, nic … Vojtovka je určitě důležitá … a taky trpělivost, sledovat kdyby se nějak „křivila“ … ale „jak rychle“ to či ono zvládne, nehraje roli.
Bude šikulka, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
29.3.12 12:49

Ničeho se neboj u nás je to týden co Nelinda začala lézt :mrgreen: beruška to určitě všechno dožene :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
29.3.12 13:02

sezení neřeš ještě hooodně dlouho, v devíti měsících nesedí ani děti,které za sebou nemají nemocnici jako tvoje holčička :)

a plazení- přesně , jak nemá sílu v ručičkác, tak jí štve být rozplácnutá a pláče- tj. zcela standardní průběh :)
a i to mírné odtrkování, to je ten první krůček, že se snaží o nový pohyb :) take možná jí to bude trvat déle, ale ten postup má úplně stejný jak mé děti.
pa
 har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
29.3.12 14:00

Holky děkuju moc za podporu, jen prostě jsem z toho někdy úplně vyšťavená ale pořád si říkám že musím dávám sílu hlavně jí :D
vojtovku - cviky děláme právě na podporu lezení, tak uvidíme, taky mě příjde že je někdy prostě líná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí