Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jesli si očičko ručičkou draždí tak by si tam mohla něco zavést raději asi na oční.
Já myslím,že to bude o.k.
Když tak jenom zavolej mudr,ale espumisan není nic strašného.Já nalila klukovi alpu
a nikam jsem nešla,všechno o.k.
alpu???no je hustý ja teda taky jen kapičky naké ale byli sme na oční a dali ji na vyčistění neco..ale alpu to asi bylo něco co?stane se to rychle za to nemužeš..
@těhlikováVenyx píše:
alpu???no je hustý ja teda taky jen kapičky naké ale byli sme na oční a dali ji na vyčistění neco..ale alpu to asi bylo něco co?stane se to rychle za to nemužeš..
bylo to jen pidi kapka,ale nic,vytřela jsem borovou vodou,měl to asi den červené a pak už v poho
.Nejlepší je kapat aplu na vatovou tyčinku nad přebalovákem
![]()
a nemáš doma kapičky OcuFlash? ty se používají na záněty očíček i na výplachy, když je tam cizí těleso. fakt doporučuju, jsou super. zkusila bych to nejdřív s nimi a teprve potom jela k doktorovi, když nezaberou.
a stanou se horší věci - mě se do očíčka jednou omylem dostaly kapky do nosu - dítou hodilo rukou a už to bylo… kdybychom s každým takovým případem jezdily k doktorům, tak mají permanentně plné čekárny ![]()
koupila bych borovou vodu a očko vykapala.,
jsou horší věci, než mlíčko s espumisanem, alpa, etanol, atd. a ani ty nic extra neudělají..
holky, vy všechny doporučujete borovou vodu a já jsem nedávno četla informaci u dětské očí doktorky, že je prokázáno, že je Borová voda pro prcky nevhodná - bor se ukládá v játrech a může je poškodit… měla tam odkaz na nějakou studii, ale ten si už nepamatuju
ale otázka je, jestli to nebylo zase nějaké lobby, aby lidi kupovali něco jiného… fakt nevím a nechci vyvolávat paniku ![]()
Taky bych kápla opthalnoseptonex a tím to vyčistila a hotovo
K na oční bych s tím asi neletěla…
Možná bych zavolala k doktorce a zeptala se… ![]()
Jj taky mi dr.řekla, že borovou vodu malým dětem fakt ne. Takže jedině stím opthalnoseptonexem.At to je brzo v pohodě ![]()
Holky, moc všem děkuju, koupim ty kapičky a snad to bude dobrý.. Zítra jdeme na očkování, tak mu to kdyžtak řeknu, ale už se mi to zdálo lepší. Moc všem děkuju!
@nozu píše:
holky, vy všechny doporučujete borovou vodu a já jsem nedávno četla informaci u dětské očí doktorky, že je prokázáno, že je Borová voda pro prcky nevhodná - bor se ukládá v játrech a může je poškodit… měla tam odkaz na nějakou studii, ale ten si už nepamatujuale otázka je, jestli to nebylo zase nějaké lobby, aby lidi kupovali něco jiného… fakt nevím a nechci vyvolávat paniku
myslím, že když jednou vyčistím prckovi oko borovkou, tak se nic extra nestane. to je jak pytiol, genciána aspol. myslím, že studie se týká dlouhodobého užívání většího množství borové vody.
Ahoj holky, mám na sebe strašnej vztek, jsem pako, ale stalo se
Hned jsem jí to vytřela vodou, ale má ho pořád okolo červený.. Včera jí ještě slzelo
Na příbalový informaci jsem takovejhle případ nenašla, myslíte, že s tím musíme k dr.?
Včera jsem měla strašnou motejlici, nic mě nešlo, malé jsou 3 měsíce, před každým krmením dáváme na lžičku odstříkané mlíčko s 10 kapkami Espumisanu, malá mi do toho žďuchla a skoro celý se jí to vylilo do očička
Moc děkuju!!!