Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dokdy jste ukladaly do postylky mezi valecky? Dcera ma tri mesice, na boku uz nespi, pretaci se na zadicka, rucicky rozhozene vedle hlavy. Valecky zatim nechavam, aby se nepretocila na brisko, ale zase nechci branit jejimu pripadnemu cestovani po postylce a potrebe se hybat.
Jake mate zkusenosti vy?
Ahoj,
ja valecky pouzivala nekdy do poloviny 3. mesice. Prave takove to pretaceni jsem brala jako signal, ze uz se chce i ve spanku vice hybat, podle toho, jak je ji to pohodlne. Valecky jsem vymenila za spaci pytel (vhodny veku) a je celkem spokojena ![]()
No prave, ji je 3,5m, a nechci ji tim branit v pohybu. Ale mam trochu strach, ze by mi usnula na brisku..
u nas sme ich pouzivali tiez asi do troch mesiacov, neskor malemu uz vadili ked sa snazil otocit.
Ono pro tříměsíční miminko už není tak nebezpečné usnout na bříšku, toho bych se nebála. Pokud je mu očividně pohodlnější spinkat na zádech, válečky bych zrušila.
Naše malá na boku v noci spinkat nechtěla, plakala, tak mě pak ani nemrzelo, že válečky nemáme. Synátor taky pořád spí se „všema čtyřma“ roztaženýma ![]()
Ahoj holky, myslite ze by se valecky do postylky dali pouzit i pro 8mesicni mimco? mala se mi porad hrozne otaci v noci v postylce hrozne sebou mlati, mame
mantineli ale ty nepomahaji, kdyz se otaci tak ji to hned vzbudi takze se budi kazdou hodinu
tak jsem mslela jestli by tohle pomohlo
@Lambisko a nemas fotku jak o mate v postylce udelany? ja jsem dnes v noci davala kolem ni kojici polstar ale ten je hrozne tlusty sotva se mi tam vesla ![]()