Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky chtela jsem se zeptat nemel jste nekdo v porodnici problem s tim ze miminko melo malou teplotu treba 35,9-36 a porad je takova studena davali ji na to vyhrivany luzko a ted sem ji tu mela chvilku a zase byla chudinka studenoucka ikdyz jsem ji oblikla dosta jeste zabalila do decky nemate s tim nekdo prosim zkusenost???
ano, přesně tohle byla malá v porodnici, poradili mi vzít si jí k sobě a zahřívat a to jediný pomohlo ![]()
Ahoj,já měla,vlastně mam takový problém. Moje malá mí normální teplotu 35,8-36,1 když má 37 tak už úplně hycuje. Narodila se dřív a nedokázala si 2 dny udržet teplotu,takže teď jí má takto nízkou. ALe nějak nás to neomezuje,jen jí víc oblékám a nebo když byla hodně studená,tak pomůže teplá koupel a teplý čajík. Víc asi poradit neumím. ![]()
a taky mela studeny rucicky a oblicejik a nebo trochu nafialovela kolem pusinky nebo ricicly nebo nozicky,,no ona se prave narodila driv planov.cisarem
Tak jí dej pižamko na noc nebo co dáváš a dej jí na to ještě kabátek,zabal do deky a ještě si jí vem k sobě aby měla teplo i od tebe a teplota by měla jít nahoru. A klidně ještě čepičku.
Asi má tedy ještě problém s udržením teploty. Co na to sestry nebo doktoři? Než přiobléct, byla by možná lepší vyhřívaná postýlka.
Pokud se teplota nezvedne a začne ti malá modrat kolem pusinky nebo v okolí očí,tak bych raději jela na pohotovost,oni jí dají do takové zlaté zahřívací deky. A jak píše Renčí2 udělat jí potom doma vyhřívanou postýlku.
JA sem jeste v porodnici
No sestry na to nak nic prave jen mi reknou ze ji mam prikrejvat no zepatm se zitra doktora..Ona je ted chudinka na sviceni proti zloutence
@Janicka159 píše:
JA sem jeste v porodniciNo sestry na to nak nic prave jen mi reknou ze ji mam prikrejvat no zepatm se zitra doktora..Ona je ted chudinka na sviceni proti zloutence
Jo aha,já to pochopila že jsi už doma
tak to jo,zítra to řekni doktorovi a uvidíš co ti řekne ![]()
No ano, tento problém jsme v porodnici měli… A to proto, že před příchodem dětské doktorky- před vizitou, jsme děti musely svléknout. Vždyšla sestra- předvoj - a hlásila:honem svlékat miminka…
Potom jsme pěkně čekaly třeba i 15 min… Já jsem pak nesvlékala. Sestřička mi říkala, k sobě do postele a zahřívat… Pomohlo to ale to je logika
@Janicka159 píše:
JA sem jeste v porodniciNo sestry na to nak nic prave jen mi reknou ze ji mam prikrejvat no zepatm se zitra doktora..Ona je ted chudinka na sviceni proti zloutence
Tak miminku pravidelně měř teplotu, vyzkoušej přiobléct a dečku a pokud to nepomůže, tak šup za doktorem. Asi by to pak bylo na tu vyhřívanou postýlku.