Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky mam 14ti denniho chlapecka a na kontrole mi pani doktorka rekla ze maly ma nejak vice hormonu a proto mu z prsicek vyteka mlicko.
chtela bych se zeptat jestli nemate nektera podobnou zkusenost. Diky ![]()
Syn to po narození měl také, trvalo to asi 2 týdny. Je to ze zvýšené hladiny hormonů z porodu a z mléka.
Jeste jsem o tom prave nikdy neslysela. A vymackavali jste to nebo nechali. Nam dr rekla at mu hrudnicek nahrivam teplou plinkou
Já to tedy měla u dcer, bylo to prý myma hormonama a mně zas říkala dr, tvaroh. Bývají i tepla ta prsicka,. A ještě poradila líh co se dává na pupik tím pomazat a to pomohlo. Jinak to má opravdu hodně miminek
Můj syn to měl taky, nic jsem s tím nedělala, vymizelo to samo
![]()
@elizabeta2 může to mít ještě pozůstatek ženských hormonů z tvého těla.. malá mi v porodnici „menstruovala“, chlapeček taky trochu zvětšená prsíčka měl. Odezní to. Jiný případ by byl, že by to nějak získával stravou.. napadá mně kojení a hormonální antikoncepce (kojíš, bereš?) nebo pak špatně čištěná voda. Používáš kojeneckou převařenou, pokud jste na UM?
@elizabeta2 Měla jsem to u dcery a syna, nic se s tím nemělo dělat. Samo to přešlo, nebolí to. Hlavně nic nevymačkávej.
Měli to oba moji kluci. Nic jsem s tím dělat neměla. Během pár dnů to zmizelo samo.