Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
potřebujeme si pořídit chůvičku. Zdá se mi, že by byla lepší ta, z které se dá na dítě promluvit a ono ví, že už se blížím. Jsou ale o dost levnější a kamarádům to prý vůbec nepomáhá. Jak jste na tom vy, využíváte to?
Díky
Bláža
@BZapp moc ne. Jen kdyz bylo dítě miminkem a sel tam táta, tak jsem dávala pokyny. Dělal si fory, ze „pokyn z režie, ještě dudlik“. Jinak zatím ne.
@BZapp nikdy jsme to nevyužili…
máme dvě, obě tu funkci mají, ale podle mě je to k ničemu… ![]()
Nase mala sw toho meho hlasu z chuvicky bala takze my jsme nepouzivali. Nekolikrat jsem na ni zkousela promluvit, treba ze uz jdu a pokazde se hrozne rozplakala… Ale nase fungovala dobre, ted si nemuzu vzpomenout na znacku, dopisu ji.
Pokud mate zamek o nekolika kridlech, tak pak jo
, jinak bych poridila obycejnou, on ten zvuk je trochu zkresleny; myslim, ze by to dite spis vylekalo nez uklidnilo
.
@BZapp Máme a používali jsme v době, kdy někdo (synové, dcera) venku vozil (dítě blbě spalo) a začal vyjednávat, jestli už může jít domů. ![]()
Takže prakticky kvůli dítěti, miminu, jsme to nepoužívali, zbytečná věc.
Využíváme to DENNĚ!
u miminka to moc nepoužiješ, maximálně fakt jen zkusit promluvit když už běžíš za ním (my jsme třeba na zahradě když děti spí, takže to chvilku trvá než dojdeme).
ale u staršího dítěte to je neustálá komunikace
mamíííí, poď mi najít polštářek!
prosímtě rozsviť si lampičku a podívej se, kde ho máš! já tu vařím, nemůžu!
nemůžu ho najít!
zkus se podívat pod postel!
jéé, je tady!
tak si zhasni a lehni si, jo?
jo… a pusť mi hudbu mami, jooo?
jasně, pouštím! tak už zavři oči a spi!
dobrou noc!
a takhle je to každý večer několikrát
kdybych tam měla furt běhat, tak se nemusím obtěžovat ani chodit dolů. ložnice máme v patře, jsme dole nebo venku na zahradě.
na chůvičce se dá na dálku (z rodičovské jednotky) pustit ukolébavka a několik dalších věcí.
levnou nebrat.
nebo možná záleží, na jak dlouho ji chcete mít… náš kluk má 4,5 roku (dneska přesně) a chůvičku používáme na každé jeho spaní, po obědě a večer. myslím že levný model nemá šanci tohle zvládnout. na druhou stranu, pokud chcete chůvičku jen na malé miminko, půl roku-rok, tak stačí levnější asi… ![]()
máme avent, typ si nepamatuju, stejně už jsou ale teď jiné modely
Používám to od 3 let syna. Spí, jdu ven, zavolá na mě, tak mu řeknu, že jsem venku, ať za mnou přijde. Případně naviguju pro svačinu, oblečení…
Večer spolu neustále vyjednáváme a komunikuje.
Někdy ráno vstává až po mně, tak volá, jestli už jsem v obýváku…
Takže pro mimino ne, ale pro větší dítě super.
@budi mluvíš mi z duše.
My máme 2 chůvičky Avent a Tommee Tippee. Obě jsou super a obě hojně využívané.
Mě ty chůvičky táááák děsí.
Nikdy jsme to neměli a mám z toho hrůzu. ![]()
@BZapp Máme chůvičku napojenou na telefony a ipad. Tatínek, když je v práci hojně využívá mluvení na dceru ![]()
Ze stejných důvodů jako @budi - používám denně, tuhle funkci oceňuji.
Taky jsme využili, až když jsou děti větší… chůvičky jsme měli vždycky na cesty nebo na chalupě, když jsme večer seděli u grilu a děti šly spát, u miminek prostě při pláči někdo vyskočil a běžel, nemluvili jsme na ně, je to fakt slyšet zkresleně a děti to spíš děsí
.
Ale teď u větších ano… když halekají a dělají brajgl, promluvím na ně, případně když hlásí problém, nejdřív zkusím instrukci, abych nemusela běžet ze zahrady na půdu, a teprve když to nezvládnou sami, jdu. Při pláči chodím pořád rovnou, protože jak je vzbudí noční můra, na nějaké vykecávání přes chůvičku to není ![]()
Tuhle funci používáme hlavně s přítelem. On : potřebujeme… Ja: děj ji jeste… Ja osobne nejvic ocenuju video. Dítě se probudi a potichu si hraje. Zvlášť kdy jsme rekonstruovali a běhala jsem okolo domů s dělniky to bylo k nezaplaceni.
Ty jo, tak beru svá slova zpět..
nenapadlo mě, že až bude starší, tak to využijeme takhle.. Taky sedíme vždycky venku a je pravda, že pak spolu budeme moct takhle komunikovat… Máme taky Avent, ale tohle využití u téhle funkce mě nenapadlo, když malý ještě nekomunikuje…
tak díky holky!
![]()