Podvod na sbazaru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
323
28.6.15 11:21

podvod na sbazaru

Nekoupil někdo v minulém týdnu nějaké zboží od detskybazarek-slunicko na sbazaru?
Pan/í tam měla kostky, kalhoty, kočářky apod.
Sice jsem přišla „jenom“ o 500,– ale nechci to nechat jen tak. Kromě toho, že budu kontaktovat sbazar, tak se chystám i na policii, ale tam se mi asi vysmějou, co?
Ach jo… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3311
28.6.15 11:24

A zkusila jsi paní dohledat přes net?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
28.6.15 11:30

@kaarcuulkaa nevysmejou. Směle do toho. Manžel takhle hlásil podvod za 800 Kč. Našli k tomu další podvody, chlapecka zkontaktovali, myslím, ze to bylo u soudu a dostal podmínku a peníze vrátil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
28.6.15 11:37

@januschka zkusila. Já ani nevím jak se jmenuje, jestli je to vůbec žena. Na internetu jsou bazárky sluníčko, ale to nebude mít spojitost. A jenom tak někoho obvinit.
Mám jenom její email (detskybazarek-slunicko@seznam) a číslo účtu.
Důvěru ve mně vzbudilo nabízené zboží, měla tam kalhoty, kostky, dva kočárky…
Měla by být ze Semil, ale jestli je to pravda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
28.6.15 11:39

@ngauruhoe doufám, že tohle dopadne podobně. Vím, že je toho na internetu mraky, ale už takhle nakupuju léta a nikdo mě ještě nepodvedl. Jsem naštvaná sama na sebe :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
28.6.15 13:15

A co to bylo za číslo účtu? Blesk peněženka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
28.6.15 15:16

@aleba ne, Fio banka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
28.6.15 15:22
@kaarcuulkaa píše:
@aleba ne, Fio banka.

tak tam můžeš zjistit, komu ten účet patří…ve své bance zažádej o vrácení platby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
28.6.15 15:28
@januschka píše:
tak tam můžeš zjistit, komu ten účet patří…ve své bance zažádej o vrácení platby…

Myslíš, že cizí banka bude respektovat její pokyny? Obávám se, že tady je autoritou jen policie. Nicméně číslo účtu je dobré vodítko…
Jinak ten S - bazar by si ty podvody měl nějak ošéfovat, garance serioznosti nenabízí žádné. Kdysi jsem kontaktovala admina S - Bazaru kvůli jedné informaci, ale vůbec nereagoval. Navíc inzerují i zboží, které je dávno prodané :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3311
28.6.15 15:31
@pe-terka píše:
Myslíš, že cizí banka bude respektovat její pokyny? Obávám se, že tady je autoritou jen policie. Nicméně číslo účtu je dobré vodítko…
Jinak ten S - bazar by si ty podvody měl nějak ošéfovat, garance serioznosti nenabízí žádné. Kdysi jsem kontaktovala admina S - Bazaru kvůli jedné informaci, ale vůbec nereagoval. Navíc inzerují i zboží, které je dávno prodané :think:

ona si musí u SVÉ banky zažádat o storno platby… teď nevím, jak to je, ale banka jí peníze vrátí a bude je požadovat po té podvodnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
28.6.15 15:50
@januschka píše:
ona si musí u SVÉ banky zažádat o storno platby… teď nevím, jak to je, ale banka jí peníze vrátí a bude je požadovat po té podvodnici…

no jo, ale co když už bylo odesláno? Pak se obávám, že tenhle postup už neplatí…kdesi jsem o tom četla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
28.6.15 15:59

@pe-terka Peníze už má týden na svém účtě. Zkusím zítra zavolat do banky, ale obávám se, že to nepůjde. To bych přece mohla stornovat platbu i kdyby mi zboží přišlo a ožebračovat tím prodávajícího, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
28.6.15 16:00

A tu pitomou blesk peněženku a podobné anonymní kreditky bych zakázala, je to jenom další zbraň pro podvodníky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
28.6.15 17:52
@kaarcuulkaa píše:
@pe-terka Peníze už má týden na svém účtě. Zkusím zítra zavolat do banky, ale obávám se, že to nepůjde. To bych přece mohla stornovat platbu i kdyby mi zboží přišlo a ožebračovat tím prodávajícího, ne?
Říkáš to správně, podle mě už přes banku nic nepořídíš…Jedině policie, číslo účtu by je mělo navést. Policii je podle mě banka povinná uvést majitele účtu, Tobě ne (nebo to má rovnou zakázané). Ještě možná telefonní číslo, pokud bylo uvedeno :think:.
Mailová adresa ti nepomůže, ta je anonymní. A admin inzerce asi taky nic moc nezmůže, na S bazaru nějakou evidenci či registraci prodejců nemají.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
28.6.15 18:51
@kaarcuulkaa píše:
@januschka zkusila. Já ani nevím jak se jmenuje, jestli je to vůbec žena. Na internetu jsou bazárky sluníčko, ale to nebude mít spojitost. A jenom tak někoho obvinit.
Mám jenom její email (detskybazarek-slunicko@seznam) a číslo účtu.
Důvěru ve mně vzbudilo nabízené zboží, měla tam kalhoty, kostky, dva kočárky…
Měla by být ze Semil, ale jestli je to pravda…

napiš číslo účtu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák