MMR v 18m nebo radši mezi 2-2,5r?

441
5.5.24 20:00

MMR v 18m nebo radši mezi 2-2,5r?

Ahoj holky. Dcerka má 18m, doktorka se o tom ani nijak nebavila a oznámila na očku, že při 18m preventivce píchneme MMR.

Kdy jste očkovaly vy a byla nějaká reakce? Dcera všechny očkování snesla tak nějak přiměřeně, byla víc nepříjemná, plačtivá, měla pár dní zvýšenou teplotu. Doktorka není schopná mi říct ani kdy nejpozději je potřeba rozočkovat bexsero aby to proplatila pojišťovna, tak ani nespoléhám na to, že by byla schopná mi k MMR něco říct, nebo by to zahrála na to, abych ho nechala v 18m dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
124
5.5.24 20:23

My jsme dávali ve dvou letech a 3 měsících. Ale ne nějak cíleně, prostě se nám ten očkovací kalendář posunul kvůli častým virózám… Reakce nebyla žádná. Kamarádky dávaly většinou v tom roce a půl a taky v klidu.
Prý by dítě mělo být před MMR očkováním několik týdnů zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
5.5.24 20:30

První dcera dostala MMR v 18 měsících a byla bez reakce, druhá dcera ve 2 letech a 3m a ten 10.den měla teplotu, jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11869
5.5.24 20:34

Dávala jsem u dcery v 18m protože jsem ji hlásila od 2 let do školky…reakce nebyla nijak extra..jen pár dní trochu zarudlé místo vpichu…syn taky půjde v 18m…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2038
5.5.24 20:49

Podle mě nezáleží až tak na věku, ale zásadní je pohlídat si, aby dítě bylo 100 % zdravé. Takže za mě je lepší očkovat teď zdravé dítě v 18 měsících, než třeba ve 2,5 letech, když je díte pak už hodně v kolektivu a často nemocné. Od té doby, co mám děti ve školce je očkování náročná mise, chci, aby byli všichni v tu dobu v rodině zdraví a je těžké to vychytat. Třeba po neštovicích by se nemělo očkovat snad půl roku. Kamarádka očkování bezdůvodně odkládala a pak měla problém to stihnout před nástupem do školky a byl to stres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
5.5.24 21:47

Zrovna u MMR bych počkala na co nejdéle ( je to živá vakcína). Pouze zdravé dítě, bez teplých dnů a ne třeba po náročném období sérii onemocnění. A bez vývojových skoků.
Své děti jsem očkovala mezi 2,5 - 3 roky a myslím si, že jim nic neuteklo.

Jen dodám, že kdysi se ještě očkovalo přeočkování MMR tuším po roce. To už není naštěstí.

Jinak MMR se očkuje mezi 13-18. měsícem dle kalendáře. Pokud se rozhodneš očkovat později, měla by jsi lékařce podepsat papír.
Logicky tedy lékař Tě nebude nabádat k očkováni později než 18 měsíců ve většině případů. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5.5.24 21:53

My jsme odkládali (z důvodu opožděného PMV).. první hexu dostala ve 3 a půl, rok nato druhou, teď po pátém roce 1. MMR. Druhá dávka MMR není pro nástup do školky povinná a mezi první až druhou může být rozestup až 12 let /samozřejmě pak vakcinační ochrana klesá/. Dcera na obě hexy reagovala několikaměsíční bronchitidou, teď po živé třetí den bolest bříška, krku, rýma… jsem ráda, že jsem odkládala, udělala bych to znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek