Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@swwet ja bych poridila spis to nositko - manducu, ergo, ci jine co ozkousite. Satek je fajn, ale preci jen ta manduca je na rychlejsi nasazeni lepsi.
My meli taky obcas tenhle problem, ja nemam pevny rezim, protoze kojim a Oliverek (3mesice) chce jist bud po 2 - 4hodinach (vetsinou po trech, ale nelze se na to spolehnout) a proto i jinak usina. Ja ho dam spat hned jak se zacne mnout ocka nebo tahat za usi a privira oci. A znamena to - vecer usina obvykle ve 21.30 (nekdy 21.00 a nekd 22.00) tak to ho bud nosi tata v naruci chvili, ja uz ho neunesu, ma skoro 7kilo
a nebo si usne u prsa, tak ho chvili necham a pak presunu nejdriv k nam do poslete rovnou na polstari, na kterym kojim, a kdyz uz je vytuhlej viic, teprv pak do postylky. A pres den usiname v nasi velky posteli nejcastejs, a vetsinou po hrani, kdyz se unavi na dece, tak ho dam doprostred postele a zpivam mu a on na me chvili kouka a pak zacne privirat, tak si k nemu dam treba hlavu a 'delam, ze spim taky¨to na nej funguje nejvic
nekdy polozim ruku na brisko nebo na hlavicku, aby se citil v bezpeci. A pak si usne behem par minut. A taky jsem vyzkoumala, ze nas prdola je spokojenej, kdyz ma nohy nahoru
nevim, jestli to neni, ze ho treba malinko tlaci brisko nebo tak a jak usina tak ho to rusi (ale na prdiky moc netrpi) tak mu proste prizvednu nozky nebo podlozim polstarkem a zpivam mu a je klidnej a pak usne. Tak jdu pryc a necham ho v nasi posteli nebo nekdy risknu presun
a jedna rada, kdyz mimco usne a chces zjistit jestli ho nevzbudi presun, tak zvedni jeho rucku tak 5cm do vysky a pust dolu, kdyz se necukne, tak spi tvrde, kdyz se cukne, presun by ho probudil
funguje to..my to meli s dudlikem stejny, nechce do pusy vubec nic jinyho nez prso, tak drzim palce, pretazeny mimco bude vzdycky protivny..nam jsou 3mesice a spi pravidelne 14 - 16 hodin denne (vcetne noci).
jo a z pisnicek z pocitace zabira tak bellina ukolebavka, ale vetsinou spis uplny ticho na spanek..jo a nebo taky nam nekdy pomuze nechat ho v pokoji samotnyho, za chvilku prestane pofnukavat a usne..je to ruzny ![]()
Příspěvek upraven 01.05.13 v 10:28
@Milli píše:
@swwet - tak to ti asi nezbyde nic jiného, než fakt nosit. Počítej ale s tím, že to krátké a přerušované spaní se ho bude držet dlouho. Nezkoušela jsi šátek nebo nosítko (Ergo, Manduca)? Jestli ho po půl hodině řvaní v kočárku vždycky vyndáš, tak už je na to zvyklý, že se musí dožadovat tak dlouho, až dosáhne svého. Blbý je, že chlapa to v noci budí. Můj muž spí jako špalek, podle něj spaly všechny naše děti od narození celou noc v kuse
.
to mne taky muz rika, prej, to jste se dneska vyspinkali dlouho, vid?? a ja, no kdyz nebudu pocitat ty dve nocni vstavani tak jo ![]()
http://www.babybjorn.com/…cle/miracle/ jo a tohle nositko ma kamaradka a rika, ze uplne super (ted jsem docetla diskusi predtim
)
Ahojky dobré duše…moc děkuji za rady… teď se snažím důsledněji uspávat, alespon 2× denně v šátku..a po 5ti dnech si dá i víc jak hodinku(ale bohužel v tom šátku)ale zkusím jestli až se naučí, že se spinká v kolem určité hodiny uskutečnit přesun ze šátku do postýlky…Dneska prvně za celé ty 4 měsíce usnul v postýlce..povídali jsme si a nakonec sám usnul během 10ti minut…Tomu našemu zmeťourovi vyhovuje když má utažené ruce v zavince(jen na spaní)a nohy volné…dudlík zatím zkoušíme dál. protože mu chybí něco co ho ukonejší, ač já se snažím sebevíc…Každopádně nosítko snad během 10ti dnů dorazí…
![]()
Ahoj u nás je to podobne.Bude nám rok a spat chodime s placem. Večer rve tak pul hodiny a usne únavou ale za noc tak 10 chce dudak. Ráno v 7 vztane a kolikrát do večera neusne ale je pretazeny Place. zkoušela sem ho. dávat co dvě hodiny ale to tam jen rval a dyl už je unavený a rve jenže neusne.Sem už hotova pomoc ![]()
Spíš bych řekla jestli není přetažený…
Kolikrát denně spí? A jak dlouho? A v kolik vstává? V tomto věku by mělo průměrné dítě naspat dohromady cca 13 hodin. Zdůrazňuji průměrné dítě. Zkusila bych zajet režim, to se mi vyplatilo vždy, když byl problém se spánkem. Nějak si to rozvrhnout a případně budit v rozumnou dobu ráno i po o a samo rituály. Výsledek není vidět do druhého dne, u nás tak 4 dny. Držím palce.
Dobrý den, mám samý problém. Dceři budou 4 měsíce. Večer spí krásně a už i večer usíná bez pláče. Ale před den ráno je ok a po hodině a půl je unavená a asi i přetažená. Usíná se řevem a tak se to táhne celý den. Zavedla bych režim, že je třeba hodinu vzhůru a pak spát. Ale dnes se stalo, že po 3/4h začala kňourat a už dělala vše možné a nakonec po půl h řevu usnula. To byla asi unavená, jinak by neusnula že? Ale co když je unavená někdy i dřív než po hodině? To režim stejně nepomůže ne? Díky