Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Abych to shrnula:
Za me rada je ne, nelez mu do telefonu.
Manžel žádný pin ani kod na telefon nemá, běžně ho má někde položený a nikdy by mě nenapdlo tam něco hledat-je to jeho soukromí. stejně tak on nemá potřebu brát do rukou můj telefon. na druhou stranu když potřebuju na někoho číslo tak mi řekne najdi si ho v telefonu. nějak tohle šmírování nedokážu pochopit ![]()
@Ghanaian Princess píše:
Abych to shrnula:
- tvuj partner pred tebou nezamyka telefon
- nema potrebu si brat telefon do soukromi
- necha te manipulovat s jeho telefonem bez strachu
- necha te s jeho telefonem bez dozoru
- Co mas za problem? Co bys tam jako chtela najit?
Za me rada je ne, nelez mu do telefonu.
ale to je když to vidí, a vidí co tam dělám, když nechá bez dozoru tak spí, popřípadě ho zapomene. Dá se to i takle brát?
Pokud ví, že máš přístup k jeho mobilu a neřeší to, tak tam nic nemá. Proč by ses koukala? Mně by spíš vadilo tvoje chování s PINem. To je podezřelejší. My s manželem si mobil ani jeden nezamykáme, kdykoliv se můžeme druhýmu do mobilu podívat a mně nikdy ani nenapadlo prohlížet manželův mobil.
Proč bys lezla do telefonu, který před tebou nezamyka a nechává volně přístupný? V takovém případě tam bud nic kompromitujiciho byt nemůže nebo není pitomy a vse maže. Taky manželův pin znám, ale do mobilu nemám potřebu lézt
@Anonymní píše:
Ahojky, s přítelem jsme spolu už docela dlouho, vztah docela dobrý, občas hádka byla i krize, ale nic co by nás rozdělilo. A ted k věci, obadva máme na telefonu pin pro odemčení, já si ho měním hned, jak ho parner zjistí prostě nechci aby viděl co mám v telefonu, sice tam nemám nic co by tak nějak být nemělo nebo nějakou nevěru to vubec ne, ale prostě mohl by tam najít věci co třeba písu s kamarádkou a nemusí to vědět, prostě ženský věci, snad chápete. Dotaz zní tak, já parneruv kod znám, on ví že ho vím, vždy si ho taky změnil ale ne nikdy až tak jak já, ale ted nic, kod má furt stejný ikdyž ví, že já ho znám. Kolikrát když jsme ležili tak jsem mela jeho mobil v ruce a ze srandy, jsem ho odemkla a on nic. Nechává ho předemnou, netahá ho nikam jako třeba když se jde koupat, max na wc a tam slyším jak kouká na videa nebo hraje hry. Hodně často se stává že usne a telefon leží v pohodě, kolikrát jsem mu ho davála na nabiječku aby se mu přes noc nabil, jinak by byl bez něj. Kolikrát mě tak napadlo a že možností bylo dost, že bych se do něj mrkla, ale něco mi tam brání, nějak nemám odvahu, nevím zda se bojím, že tam něco najdu ikdyž nejeví nějaký nápadný signály, nebo mu tak věřím že mě to nedá, nevím. Chtěla jsem se zeptat, co by jste mi radili, mám se tam mrknou a raději popřípadě vědět pravdu, nebo tam nemám raději koukat, kdybych něco oběvila at nejsem špatná? Popřípadě pro zachování mého klidu že tam nic nebude? Co by jste dělali vy? Popřípadě koukali jste parnerovi do telefnu někdy? Jak to dopadlo? Máte z toho špatné vědomí? Já jsem bohužel ten typ ženy, co má výčitky ze všeho, nedokázala bych podvést, popřípadě mu nějak ubližovat nebo něco, toto by mě nejspíš taky žralo, ale občas by to možná bylo dobré překonat, ale nejsem si jistá, proto se vás ptám na názor. děkuju moc za odpovědi
Ani jeden nemáme zamceny mobil a už vůbec si tam nelezeme ![]()
Nevlezla bych, má právo na soukromí a jak by bylo tobě, kdyby ti prolejzal telefon? Není nad sladkou nevědomost ![]()
Já tomu vůbec nerozumím…
tak ono už je špatně i si telefon nezamykat a nechovat se podezřele. Stejně je člověk podezřelý a zaslouží si lustraci ![]()
my máme oba s manželem odemčený telefony, běžně se válí doma k dispozici, a nikdo nikomu do něj nečumí. Kdybych zjistila, že má potřebu mě i tak kontrolovat, tak by mě to tedy hodně mrzelo.
@Anonymní píše:
ale to je když to vidí, a vidí co tam dělám, když nechá bez dozoru tak spí, popřípadě ho zapomene. Dá se to i takle brát?
ano i takhle.
proste vi ze se tam muzes podivat kdyz opravdu budes chtit.
Nehledej problem kde neni.
@Anonymní píše:
Ahojky, s přítelem jsme spolu už docela dlouho, vztah docela dobrý, občas hádka byla i krize, ale nic co by nás rozdělilo. A ted k věci, obadva máme na telefonu pin pro odemčení, já si ho měním hned, jak ho parner zjistí prostě nechci aby viděl co mám v telefonu, sice tam nemám nic co by tak nějak být nemělo nebo nějakou nevěru to vubec ne, ale prostě mohl by tam najít věci co třeba písu s kamarádkou a nemusí to vědět, prostě ženský věci, snad chápete. Dotaz zní tak, já parneruv kod znám, on ví že ho vím, vždy si ho taky změnil ale ne nikdy až tak jak já, ale ted nic, kod má furt stejný ikdyž ví, že já ho znám. Kolikrát když jsme ležili tak jsem mela jeho mobil v ruce a ze srandy, jsem ho odemkla a on nic. Nechává ho předemnou, netahá ho nikam jako třeba když se jde koupat, max na wc a tam slyším jak kouká na videa nebo hraje hry. Hodně často se stává že usne a telefon leží v pohodě, kolikrát jsem mu ho davála na nabiječku aby se mu přes noc nabil, jinak by byl bez něj. Kolikrát mě tak napadlo a že možností bylo dost, že bych se do něj mrkla, ale něco mi tam brání, nějak nemám odvahu, nevím zda se bojím, že tam něco najdu ikdyž nejeví nějaký nápadný signály, nebo mu tak věřím že mě to nedá, nevím. Chtěla jsem se zeptat, co by jste mi radili, mám se tam mrknou a raději popřípadě vědět pravdu, nebo tam nemám raději koukat, kdybych něco oběvila at nejsem špatná? Popřípadě pro zachování mého klidu že tam nic nebude? Co by jste dělali vy? Popřípadě koukali jste parnerovi do telefnu někdy? Jak to dopadlo? Máte z toho špatné vědomí? Já jsem bohužel ten typ ženy, co má výčitky ze všeho, nedokázala bych podvést, popřípadě mu nějak ubližovat nebo něco, toto by mě nejspíš taky žralo, ale občas by to možná bylo dobré překonat, ale nejsem si jistá, proto se vás ptám na názor. děkuju moc za odpovědi
Proste se na to vyprdni. Já bych do mobilu nikdy nelezla. Pokud ti vadí ze ho nemá zamčeny, tak mu to řekni. Ba naopak by mě tešilo, ze si muž přede mnou nic nezamyka a o jeden důvod navíc abych mu tam nelezla.
Příspěvek upraven 31.07.17 v 13:26
Urcite nekoukat
mohla bys najit nesmysl a spatne si to vylozit. Je to jeho soukromi, me prijde naprosto nprmalni do telefonu nelezt a ani me to nelaka
@Ghanaian Princess píše:
ano i takhle.
proste vi ze se tam muzes podivat kdyz opravdu budes chtit.
Nehledej problem kde neni.
ještě tedy dodám, že spolu nebydlíme, ale spím u něj některý dny, tak se dějí tyto situace
@Jarka K píše:
Já tomu vůbec nerozumím…
tak ono už je špatně i si telefon nezamykat a nechovat se podezřele. Stejně je člověk podezřelý a zaslouží si lustraci
my máme oba s manželem odemčený telefony, běžně se válí doma k dispozici, a nikdo nikomu do něj nečumí. Kdybych zjistila, že má potřebu mě i tak kontrolovat, tak by mě to tedy hodně mrzelo.
Přesně moje řeč
taky nemáme pin a běžně manželovi řeknu ať se podívá kdo mi píše nebo si zavolám od něj. Ale rozhodně se nedívám do sms nebo kontaktů nebo fotek. Bych se styděla.