Rozvod, hypotéka a k tomu ještě milenka

11
31.7.17 11:09

Rozvod, hypotéka a k tomu ještě milenka

Dobrý den,
asi bych měla lehce nastínit svůj problém. Jedná se o to, že jsem si začala s ženytým mužem. Ze začátku to byl pouze úlet, ale pak to jak se stává, přerostlo v něco víc. Zamilovali jsme se do sebe a po pár měsících na to jeho žena přišla. Čekali jsme, že bude ona chtít rozvod a jeho už nikdy nevidět. Je to, ale zcela jinak. Ona chce aby to semnou ukončil a chce aby se k ní vráítil. On chce být, ale semnou. Jejich manželství bylo již ve šptaném vztahu ještě předtím než jsem do toho vůbec vstoupila já. Začala ho vydírat, že ho zruinuje po finanční stránce. Nechceme se sebe vzdát, což je asi jasné a já se na tom nsažím najít nějaké světlé momenty.
Takže moje otázka se týká té finanční stránky.
Jeho žena bude ještě rok na mateřské dovolené, mají spolu barák na hypotéku. Ona vyžaduje aby tam bydlela sama a aby on platil. Ve smlouvě jsou, ale psaní oba a myslím, že je to i v rámci SJM, protože se nerozděluje jen majetek, ale také dluhy atd.
Opravdu to může dopadnout, tak že on nebude mít, kde bydlet a jí ještě bude muset platit celou hypotéku?

Děkuji za přečtení a případné vyjádření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31.7.17 11:12

Ano, i takhle to může dopadnout :palec:
Pak si ženáče můžeš nastěhovat k sobě, bez peněz a můžeš ho živit ze svých financí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
31.7.17 11:15

Pochybuju, že vše padne do rukou jeho ženě. Měli by se rovně vypořádat, a ty by jsi do toho vůbec vstupovat neměla, nech celé jejich rozhodnutí o dalším soužití na nich..
Docela je mi té manželky líto, že jí muž zahýbá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terisos
31.7.17 11:16

Když ho miluješ, není co řešit :palec: Vlastičko, šak já ťa mám rád aj bez peněz. :)

• Citovat
  • Upravit
35438
31.7.17 11:17

Ještě bys teoreticky mohla hypotéku začít platit pro jeho bývalku ty, aby se jí dobře bydlelo a tvůj objev měl finance na další milenky. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.17 11:17

Tak byla bych osobně ráda za chlapa, co nechá manželce a dítěti bydlení - mají tam své zázemí a ještě se bude podílet na hypotéce. On musí být skvělý táta, když by to tak vážně chtěl.
Spíš lituju, že jsi do toho vstoupila ty @hell.life - dítě bez táty a kamrdka, co řeší manželovy finance, dělení SJM, dítě, peníze a další… :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12939
31.7.17 11:18

Jak se to vezme.
Tak, jak si to přeje ona, to asi dopadnout nemůže, ovšem soudy o majetek můžou trvat několik let a když to nebude platit ona ani on, tak nebudou mít časem kde bydlet ani jeden.
Ona to z rodičáku platit nemůže, ale bydlet tam má právo.
Takže jak to prakticky bude?
Můžete se sestěhovat všichni dohromady, než se vyřeší majetek.
Pokud se do určité doby nedohodnou(roky), tak rozhodne soud.
Budou vysoké soudní poplatky, dům se buď bude muset prodat nebo jeden vyplatí druhého a hypotéka se převede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518

Tak to dopadá, když si děláš laskominy na ženáče a malými dětmi. Dobře vám tak. Pokud měl problémy ve vztahu už před tebou, měl si je vyřešit jinak než milenkou. Až to za pět let udělá znova, budeš koukat, jak to bolí. A třeba s dvouleťákem na krku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

@hell.life a ty to chceš teda jak? Jakože on vystrnadí s dítětem ženu a ty se nastěhuješ do jejich bytečku?
Nebo chceš financovat sama její hypotéku, aby mohla manželka kde bydlet a on aby bydlel s tebou? Nebo co máš jako v plánu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
31.7.17 11:22
@hell.life píše:
Dobrý den,
asi bych měla lehce nastínit svůj problém. Jedná se o to, že jsem si začala s ženytým mužem. Ze začátku to byl pouze úlet, ale pak to jak se stává, přerostlo v něco víc. Zamilovali jsme se do sebe a po pár měsících na to jeho žena přišla. Čekali jsme, že bude ona chtít rozvod a jeho už nikdy nevidět. Je to, ale zcela jinak. Ona chce aby to semnou ukončil a chce aby se k ní vráítil. On chce být, ale semnou. Jejich manželství bylo již ve šptaném vztahu ještě předtím než jsem do toho vůbec vstoupila já. Začala ho vydírat, že ho zruinuje po finanční stránce. Nechceme se sebe vzdát, což je asi jasné a já se na tom nsažím najít nějaké světlé momenty.
Takže moje otázka se týká té finanční stránky.
Jeho žena bude ještě rok na mateřské dovolené, mají spolu barák na hypotéku. Ona vyžaduje aby tam bydlela sama a aby on platil. Ve smlouvě jsou, ale psaní oba a myslím, že je to i v rámci SJM, protože se nerozděluje jen majetek, ale také dluhy atd.
Opravdu to může dopadnout, tak že on nebude mít, kde bydlet a jí ještě bude muset platit celou hypotéku?Děkuji za přečtení a případné vyjádření

jo. Banku jejich vyrovnání nezajímá. Prostě budou brát od toho, kdo má - pokud je žena na MD, tak zřejmě od chlapa. Ženskou s dětma se mu asi těžko podaří vystěhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.17 11:22

Ano, přesně tak to dopadlo u nás :think: :lol: A necítím se kvůli tomu hloupě, i on s tím souhlasil, těch důvodů bylo více. Jeho původní návrh tedy byl, že aktuálně po rozvodu nepřispíval ničeho, protože potřebuje v životě svobodu a nemůže se zabývat penězi. S tím jsem tedy nesouhlasila. Odargumentovala jsem, proč s tím nesouhlasím, a on souhlasil :lol:
A jestli to chápu dobře, toto je Tvá největší obava, jak by to mohlo dopadnout?
Ono nejde o to, jen na koho psané, výše hypotéky, ale finance před manželstvím, vyživovací povinnost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.17 11:23

Ona by ho asi mela vyplatit ze splacene castky baraku. Pokud bude barak pote psany na ni, dluhy bude muste splacet sama. Pokud je hypoteka jen na nej a dum na oba, muze ho podle mne trochu podusit neb bance bude jedno, se si manzilek chtel zas.kat jinde.
Vzhledem k tomu ze jsem toto zazila jako exmanzelka jsem temer alergicka na chlapy, kreri nechaj zenskou na matersky a jeste vic alergicka na zensky ktery odvadej taty malych deti. Je to fakt hnus. Modlim se za bozi mlyny… Zaver ale je ze pokud on je nezodpovedny zmetek, ktery se necha ovlivnovat natesenou milenkou, odnese to hlavne exka bohuzel. A exce bych poradila nabalit vam na mesic deti a odjet nekam na exotickou dovolenou z manzelovych penez.

• Citovat
  • Upravit
11
31.7.17 11:26

Vůbec ne, pokud to nějakým způsobem zasáhne děti, tak nechci aby o ně přišel, nebo aby neměli kde bydlet. Je jasné, že je to nějakým způsobem zasáhne, ale nejsem jedna z těch, co jde přes mrtvoly. Už jsme bohužel konzultovali, že bychom se rozešli a on se holt v klidu rozvedl, ale nevím, jestli je to úplně řešení, protože ona si myslí, že jí nechce jen kvůli mě a že když mě nechá, tak bude vše ok, ale on chce rozvod i tak. Jde mi o jeho štěstí a štěstí těch dětí. Ale přijde mi nelogické aby s ní zůstávál a aby oba dávali dětem příklad manželství jak to nemá vypadat. Za předpokladu, že s ním já nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.17 11:27

@kdochcekam přesně, milenka, co kefrá do peněz ještě nerozvedeného chlapa.
Fakt přeju takové ženě, ať se nechá zbouchnout ženáčem a ženáč by chtěl pak zůstat s původní manželkou. To je pak terno pro milenku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
31.7.17 11:27

@hell.life Milá zlatá, pokud ti to ještě někdo neřekl, tak ono mít děti, rodinu, s někým společné bydlení atd. znamená, že bys měla přijmout nějakou zodpovědnost. Z té zodpovědnosti se nedá zcela a snadno vyzout, jak byste si asi s tím nedospělým nabíječem představovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí