Modřina v děloze vedle plodu

464
25.1.12 20:15

modřina v děloze vedle plodu

Dobrý večer,

měla jste některá zkušenosti s tím, že na utz byla vidět vedle miminka velká modřina?

jsem v 9tt a dnes mi ji doktorka na utz našla hned vedle miminka a hrozila mi potratem.. divila se že jsem ani nekrvácela, že to tam jasně vidí… :nevim:

nebo jí pak napadla druhá možnost, že je za miminkem schované dvojče a vykukuje prázdná část placenty (bylo to i vysoké jako placenta ve které je vitální plod)

Máte některá podobnou nebo stejnou zkušenost? Neumim si představit že by jsem o mimi přišla a nechci se zbytečně nervovat a přivolat to… :think:

PŘEDEM DĚKUJI!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2323
25.1.12 20:17

Zkušenost nemám, ale držím palečky, ať je tam dvojčátko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
25.1.12 20:25

To je poměrně dost časté, pohledej tady v diskuzích hematom. Může se vstřebat a je to dobrý, nebo prasknout a tím plod ohrozit.
Neboj, většinou to dopadá dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
25.1.12 20:26

ahoj, já měla to samé..dr to teda nenazvala modřinou, ale krevní sraženinou..bylo to těsně u miminka a právě jako tebe, mě strašila potratem..ale taky říkala, že je možné, že se to buď vstřebá, nebo se to vyloučí spodkem a já budu trošku krvácet…vstřebalo se to a malýmu je už skoro deset měsíců :mrgreen: neboj, bude to dobré..když najdu hodím sem foto, jak to vypadalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
25.1.12 20:29

MOC DĚKUJU!!!! JSTE ZLATÉ :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
25.1.12 20:33

aa.jpg
bude to dobrý, neboj..jak vidíš, měla jsem to hodně velký a blízko plodu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175

Já jsem měla to samé. Nazývá se to hematom. Zažila jsem si s tím taky své. Měla jsem 2×1 cm. Doktor mi řekl, že může buď prasknout a nebo se vstřebat. Mě asi nejspíš prasknul. Pořád jsem špinila a dokonce jsem měla i trošku krev. Doktoři mi v nemocnici také hrozili potratem. 2× jsem měla ležet v nemocnici, ale já podepsala reverz. Teď jsem 20tt a musím zaklepat na zuby, že je to v pořádku. V 16tt mi praskl. Brala jsem magnézko 3-4× denně a když mi to nepomohl tak mi dr. nasadil Ascorutin. Hlavně měj klidový režim a odpočívej :). Držím pěsti, aby bylo vše v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122

zalezi na tom, jak velika ja ta „modrina“- je to odlucovani- srazenina, jak je cerstva- jestli byla na tom UZ uplne cerna (cerstva) nebo takova s bilou sitkou- uz vstrebavajici se
Kazdopadne to chce ted klidovy rezim- kdyz ne uplne lezet, tak nesportovat, nezvedat nic tezkeho, nesexovat a nekoupat se v horke vane- pouze sprcha
Je to caste- hlavne kolem 9-10. týdne, v teto dobe si pomalu prebira funkci placenticka od zluteho teliska, ktere pomalu konci a placenta zatim jeste hormonalne nestiha, berou se proto podpurne hormony- Utrogestan
Neboj, na 90% to konci dobre a vstreba se to. Kdyz je to v dolni casti delohy nekdy muze stara krev z toho odchazet ven- takove tmave spineni- to je stara krev, i to chce samozrejme kontrolu, ale nemelo by to nic znamenat, horsi je, kdyby to zacalo svetle krvacet, to chce pak kontrolu okamzite…
Drzim palce
at to dobre dopadne a to dopadne, neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
25.1.12 20:35

jo, a neublizi ani ascorutin- to je v podstate na zpevneni cevni steny, da se volne koupit v lekarne cxca 20,– 3×2 tbl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
25.1.12 20:46
aajulinka píše:
aa.jpg
bude to dobrý, neboj..jak vidíš, měla jsem to hodně velký a blízko plodu ;)

teda tak ted jsem vystrašená ještě víc.. já to měla velký jako celá délka placenty ale tenčí, takže když to měřila, tak právě řikala že je to veliké na 9tt, že by to právě eventuelně mohl být i další plod, ale jestli je to ten hematom, tak to je asi hodně veliký, proti téhle fotce 8o :(

a předepsala mi ten utrogestan - mám ho na střídačku normálně jíst ráno a večer jeden do pochvy :oops: taky jste to měli dávat takhle? neni to do pochvy méně účiné? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
25.1.12 20:46

modřina v děloze vedle plodu

ahoj,
měla jsem to také - je to hematom, a přišlo se na to vlastně proto, že jsem začala docela hodně krvácet, bála jsem se, ale mudr. mi předepsala nějaký gel, který se zavádí do pochvy (název už nevím) + ascorutin, úplně se to vstřebalo :) a zbytek těhotenství už byl v pohodě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
25.1.12 20:47

Taky jsem měla hematom, bylo mi řečeno, že miminko se neudrží, dostala jsem Ascorutin a pak jen čekala, kdy že to přijde. Bylo to v 6tt a krvácela jsem hodně. No, ted jsem ve 28tt… :D takže se neboj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
25.1.12 20:54

Jo a ještě, hematom byl několikanásobně větší než miminko… Nevím, jestli ti tohle taky řekla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
25.1.12 21:10

Take jsem to mela asi v 9tt - tedy ja na to prisla, ze jsme zacala silene krvacet - takze jsem si myslela, ze jsme potratila. Nakonecj sme jela do nemocnice a tam mi rekli, ze to je hematom a ze mimi je v poradku - neverila jsme svym usim. Hematom se vstrebal, ale s krvacenim jsem si uzila asi do 14tt.
Narodil se mi zdravy chalepcek.
Takze neboj je to opravdu hodne caste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
25.1.12 21:16

Také jsem měla hematomy dva jeden mi praskl ,myslela jsem si ,že jsem potratila , tolik krve jsem ještě neviděla , tak jsem jela ráno k lékaři s tím ,že bohužel jsem asi potratila, udělal mi ultrazvuk a malá se tam udržela odtekla mi trochu i plodovka . Byla jsem úplně v šoku v příjemném , už jsem s tím byla smířená i když jsem byla vyřízená ,ale vše dopadlo dobře . :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí