Modřiny na nohou bez příčiny

83
1.7.22 19:08

Modřiny na nohou bez příčiny

Ahoj holky, z niceho nic se mi zacaly delat po lytkach velke tmave modriny, na dotek trochu boli. Nevite, co by mohlo byt pricinou? Beru cca 7 let antikoncepci, jinak beru vitaminy B, C, horcik. Jsem par dni po 10 hodinovem letu a tydennim opalovani, nemuze to byt treba z toho? Objednala jsem se na vysetreni trombofilnich mutaci, ale jdu na neho az za tyden. A jeste abych nezapomnela, na dovolene me celkem hodne postipaly sand flies (pisecne musky, ktere se mnozi v rasach na plazi) a mam velke stipance po celych nohach, tak me napadlo, zda to nemuze byt nejaka reakce. Myslite, ze by to mohlo souviset se spatnou srazlivosti krve? Tim, ze beru antikoncepci, se docela bojim. Prikladam fotku🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
114
1.7.22 19:13

Pripichnu se :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
1.7.22 19:33
@tereza248 píše:
Ahoj holky, z niceho nic se mi zacaly delat po lytkach velke tmave modriny, na dotek trochu boli. Nevite, co by mohlo byt pricinou? Beru cca 7 let antikoncepci, jinak beru vitaminy B, C, horcik. Jsem par dni po 10 hodinovem letu a tydennim opalovani, nemuze to byt treba z toho? Objednala jsem se na vysetreni trombofilnich mutaci, ale jdu na neho az za tyden. A jeste abych nezapomnela, na dovolene me celkem hodne postipaly sand flies (pisecne musky, ktere se mnozi v rasach na plazi) a mam velke stipance po celych nohach, tak me napadlo, zda to nemuze byt nejaka reakce. Myslite, ze by to mohlo souviset se spatnou srazlivosti krve? Tim, ze beru antikoncepci, se docela bojim. Prikladam fotku🙈

Mohlo ale spíš ne. Ale určitě to není trombofilni mutaci, že to dám krk. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
1.7.22 19:33

Ja bych rekla, ze reakce to muze byt. Ja mam srazlivost krve v poradku, ale velkou nachylnost k modrinam. Staci mi, kdyz jsem postipana, svedi me to a skrabu si to misto a vyrobim si tak modrinu i sama.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.22 19:34

@tereza248
Ja jsem tohle taky resila a nakonec se z toho vyklubalo, ze me muj novy pritel drzi pri sexu pevne za nohy :mrgreen:
A to mam trombofilii, ale pricina byla zakopana uplne nekde jinde. Podle vseho jsi byla na dovci, nemuze byt pricina podobna? :lol:

• Citovat
  • Upravit
21625
1.7.22 19:49

Já měla podobné modřiny na nohou před 10 lety. Dost rychle se to šířilo a bolelo to tak, že jsem se z gauče zvedala s hekáním jak moje babička. V té největší fázi jsem měla nohy v podstatě tmavě fialovo zelené od kotníků ke kolenům. Byla jsem s tím na kožní, nemoc se jmenovala Erythema nodosum. Příčina se nenašla, měla jsem na to takovou smradlavou mast a za 14 dní jsem byla fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10986
1.7.22 19:54

@Stará známá mám to samé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
1.7.22 20:18

Já jsem měla podobne z náhlé a přílišné fyzické námahy. Proste mi popraskaly žilky na nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
1.7.22 20:37

@tereza248 mám to pokaždé začátkem léta. Následek zimy…Ascorutin a bude to pryč :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
1.7.22 21:03

No moje nohy přesně takto vypadají skoro stále. Vždy pomůže akorát nasadit ascorutin. Ale u mě je příčina známa od dětství. Mám křehké vlásečnice, takže stačí k modřině opravdu málo. U mě je to teda spíš estetická záležitost.
Ale pokud je to u tebe novinka zajdi si na krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.24 22:56

Náhodné modřiny

Ahojky,
Chtěla jsem se vás zeptat, co se pamatuji tak jsem vždy měla víc modřin než ostatní, ať už mluvím o pubertě, dětství atd, vždy to bylo svedené na to že jsem nešikovná nebo tak něco… Jenže ono to pokračuje do teď, aktuálně mi je 21 let, nevím o tom že bych se kdykoli o cokoli bouchla, ale mé nohy vypadají takto…
Aktuální fotky, levá noha, horní stehno - komár, paradoxně kolem toho žádná modřina není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí