Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Udělej si test, ten „papírek“ ti dají v lékárně zadarmo. A to jsi nebyla za tu dobu u lékaře? Test na cukrovku je snad ten nejednoduší co se dělá, sestra namočí proužek do moči a je to.
@Luboš P píše: Více
Dobrý nápad, děkuju. Mívali jsme doma, ale nemůžu nikde najít. Nebyla jsem na krvi, u dr. ano.
@Anonymní píše: Více
jenže z moči to by tam musela být už šílená hodnota cukru. V těhotenství vždy papírek na moč ok, ale krev ukázala něco jiného. Vždy stačí si dojít ráno na krev- na lačno jaká je hodnota a dle toho postupovat dál.
Moje matka měla cukrovku, můj bratr měl cukrovku, já mám cukrovku a první zjištění bylo z moči (nějaké potíže jsme neměli), ten test se dělal snad při každé návštěvě lékaře. Já jsem byl dárcem krve a před každým odběrem byl první test na cukr z moči. Zažil jsem i vojnu a ještě před odvodem nás snímkovali ze štítu a před tím odevzdat moč a test na cukr (možná i další testy). Takže má-li někdo příznaky cukrovky (já jsem žádné neměl, jako většina), tak místo zakládání diskusních fór, počůrat papírek.
@Luboš P píše: Více
No u kamaráda i manžela kamarádky to přišlo kolem 35 roku, ale oba obézní a mají diabetes 2 typu, jeden měl příznaky, že hodně pil a hodně chodil na wc a tím shodil 20kg, u druhého opak, snažil se hubnout s Havlíčkem a když to po 2 letech moc nešlo, udělali mu testy a zjistili. Ten první bere jen prášek denně, ten manžel prášek + si píchá Ozempic, což přináší nechuť k jídlu. U kamarádky otce se objevila 1 typu, když byl ve vězení, prakticky nikdo nedodržuje stravu. Strýc 72 let, neni hlídáný diabetologem, ale jen praktikem, 2 prášky denně. Každý to má úplně jinak. Jinak ten kamarádky otec málem oslepl, ten s tou jedničkou.
@Markéta80 píše: Více
Z papírku jsem měla odpoledne vysoké hodnoty a přitom ráno glykemie ukázková. Takže bych to nezavrhovala.
Už pár let jsem si všimla, že mi rostou méně chloupky na lýtkách, brala jsem to jako plus, jenže nedávno jsem zjistila, že mi nedorůstá obočí a pravděpodobně i prořídli řasy, zvláště po stranách, mám je světlé a jak se skoro nemaluji, tak to nebylo tolik vidět, ale obočí mě zarazilo
Používám teď ricinový olej.
K tomu se mi špatně hojí rány a zhoršil dost zrak, to trvá asi 2 - 3 roky. Nadýmání také často a piju určitě více, než lidi kolem mě, ale to může být stresem, pak samozřejmě chodím na wc také častěji.
Mohla by to být cukrovka? Nebo máte to někdo také? Poslední rok byl plný stresů. Čekají mě krevní testy. Ale ty řasy mě až vyděsili.