Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda lze prodávat přes facebook výrobky? Mýdla, sirupy, krémy? Není to ve velkém množství, ale jen po 10-15 kusech. Práci mám, ale tohle je jen koníček a není to na dlouho, spíše přes léto. Díky
jasně, že můžeš… ono je jedno, kde to budeš prodávat… ale potřebuješ k tomu ŽL, na výrobu potravin musíš splňovat hygienické předpisy (čili mít k tomu zvlášť místnost pro výrobu, pro skladování a podobně) a k výrobě kosmetiky musíš mít atesty (desetitisícové položky za jeden výrobek)… dál už si to zvaž sama, jestli do toho půjdeš nebo ne…
Na FB Marketplace nebo ve skupinach si muzes prodavat, co chces, nic k tomu nepotrebujes.
@hani28 píše:
Na FB Marketplace nebo ve skupinach si muzes prodavat, co chces, nic k tomu nepotrebujes.
dokud tě někdo nebonzne na finančák, živnosťák nebo hygienu ![]()
Je jedno, kde prodáváš, ale pokud to budeš dělat pravidelně, tak musíš mít ZL a splňovat všechny patřičné podmínky viz první příspěvek. Samozřejmě to můžeš dělat jen tak a doufat, že na tebe nikdo nepřijde. Ale to fakt nedoporučuji. Já jsem kvůli velmi složitě splnitelnym podmínkám sekla s jedním už téměř rozjetý nápadem na podnikání, doteď mě to mrzí, ale prostě nemám a nechci dávat tak velké vstupní náklady, když nevím, jestli by to potom fungovalo.
Ale jó, můžeš. Jenom je potřeba dodržet spoustu náležitostí, jinak z toho může bejt víc škody než užitku. ![]()
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda lze prodávat přes facebook výrobky? Mýdla, sirupy, krémy? Není to ve velkém množství, ale jen po 10-15 kusech. Práci mám, ale tohle je jen koníček a není to na dlouho, spíše přes léto. Díky