Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A kdy jindy si ty dobroty může člověk trochu dovolit než v těhotenství?Ne?
A navíc když na to člověk má neskutečnou chut ![]()
Ale já souhlasim u nás to cukroví bylo snědený už 25.12. ![]()
Ale naštěstí mě zachránila tchýně a dozásobovala
![]()
Oluschka,
jé, děkuji… tak naštěstí se mimi projevuje tak, že nemám vůbec chuť na jídlo a když si dám svoji klasicku - předtěhotenskou - porci, tak je mi blbě, všechno mě v žaludku tlačí a jsem marná, takže se snažím jíst rozumě, tedy míň, ať pak mohu být aspoň trošku aktivní a nejen ležet, hekat a nadávat si, jaká jsem to kráva, že jsem se přežrala ![]()
Dnes na snídani jsem spořádala jen 3 chlebíčky (jindy jich zbouchám 6 - 7), teď jsem si dala trošku polévky a zase hekám, asi budu muset ještě ubrat ![]()
A teď - VŠEM PROSTĚ JEN TO NEJLEPŠÍ V TOM KRÁSNÉM NOVÉM ROCE 2009! Ať jsou miminka i maminky zdravé a maminky ať moc nepřiberou ![]()
Taky zrovna nepatřím k těm hubeným.
V prvním těhotenství jsem naštěstí moc nepřibrala, jen pak se to nějak zvrtlo a nějak jsem přibrala.........ani nevím jak, že by to bylo tím, že jsem byla spokojená?
NO a nyní v létě jsem si řekla, že s tím musím něco udělat. Samozřejmě jsem měla něco slíbeno, za 15 kg dolů do vánoc, jsem měla slíbenou nový fotoaparát zrcadlovku. Tak že kg se podařila schodit a to už do listopadu a foťák je doma, no a týden na to jsem zjistila že jsem těhu.
Tak že to co jsem schodila, můžu v klidu zase přibrat. Ale fakt jsem musela schodit, i když jsem schodila těch 15 kg, tak stále mám 94 kg. ![]()
Tak to jsi šikulka , že jsi takhle zhubla.
A těch 94 kg , to podle mě není zas tak hrozný.
Jinak já než jsem otěhotněla tak jsem taky hodně zhubla , a myslim si že díky tomu jsem ani tolik v těhotenství nenabrala.
Zkrátka to tělo pak nedovolí. ![]()
Oluscha no já právě nevím, spíš mám strach že to teď naberu rychle zpět.
Když do sebe nebudeš cpát zbytečně moc sladkého tak to podle mě bude dobrý.Já jsem měla výhodu že mě sladký ze začátku těhu nák nepřitahovalo.Taky jsem jedla hodně celozrnný pečivo , který mě opravdu pročistilo
a hodně jsem chodila na procházky, to vlastně chodím i ted,ale už toho moc s tím bříškem neujdu.
Heled a ikdyby si začala dost nabírat , tak bych se tím být tebou netrápila, protože náký odříkávání jídla v těhu taky není dobrý a i na psychiku je to na prd a miminko přeci potřebuje hlavně výživu a spokojenou maminku.
![]()
Ahoj,
píšu jen zkušenost „odkoukanou“…
Kamarádka má taky kolem „metráčku“, má to tak standartně, někdy má míň a někdy víc.
Vždycky měla sklony k přibírání, už na základce, a prostě s přibývajícími léty to není lepší.
Těhotná byla, nabrala asitak 10 kilo (takže prostě měla přes 100, no..).
Porod normálně, a její doktorka teda nic neřikala.
Já chodím k té samé -a se mnou v poradně byla spousta maminek, které vážily kolem stovky.
Doufám,že mi někdo nenapíše, že tady propaguju obezitu nebo co - ale prostě ta kamarádka osobně s tím problém nemá, a my jsme na ni tak zvyklí a bráníme ji vždycky co to jde.
Je hodná a její manžel je hubeňour a má ji moc rád.
Všichni prostě nemůžem být stejní, jeden má slabých 50 kilo, někdo je průměr, někdo atlet, a někdo je prostě kulička.
Doktoři, kteří se vyžívají v tom, že stresujou a nervujou těhule, že moc přibíraj a kdesi cosi, a mávaj nějakýma křivkama, by se měli jít bodnout.
Holky, musím Vám napsat - dnes jsem u našich a já se tu vždycky vážím (mají super váhu a navíc je lepší se vážit jen na jedné)!!!
No a co jsem nezjistila - i po papkacích vánočních orgiích mám 0,5 kg DOLE!!!!!!
![]()
Takže, když to shrnu v tomto těhu jsem už přibrala 0,5 kg
![]()
Děkuju ![]()
Hned zpočátku mám dotaz: jak tak koukám, mohla bych mít u svých příspěvků i takový ten obrázek s tím, v jakém jsem týdnu…Už chvíli s tím bojuju, můžete mi některá poradit, jak na to? Díky moc!!
Holky, tak já teda musím pochválit nynější miminko - před Vánocma jsem byla na KO a měla jsem JEN 1kg nahoře, ale na další KO bude váha asi pořádně skučet

Tolik cukroví jako letos jsem snad ještě nikdy nesnědla a to mám jít na glykemický test, to bude zase výsledek