Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No moje má o jedenáct kilo méně, a 3cm méně, není tedy tlustá, ale do hubené holčičky má daleko, takže ta tvá musí být silnější. Taky má hodně svalové hmoty, denně tréninky.
@Kriss Tina To ale moje dcera má v 7 letech.. musí se to posuzovat individuálně.
@pannda píše:
Můžu se zeptat, co sportuje 7-8× týdně?
Ležing
Jinak tedy z toho už jako jen tak sama nevyroste, je potřeba se na to zaměřit.
Je hlavně i dost vysoká na 10 let mi přijde, jste v rodině dlouhani? Ale jak tu zaznělo, neres to před ní, tohle udělala teta a sestrenka se zasekla a je ten druhý extrém - místo anorexie otesanek, vše řeší jídlem.. Jinak já měla tuhle váhu na 165cm a trojky prsa kolem 16let.. Ale bmi má v normě, jen je na svůj věk napřed..
Myslim, ze tohle by se melo resit s dr, vyloucit kylu (ta muze udelat pekne vyvaleny bricho, intezivnim sportem se to muze jeste zhorsit), intoleranci laktozy, lepku atd, u toho byva hodne nafoukle bricho.
No a pokud je to bricho fakt jen tuk, tak se zamerit na jidelnicek, prijem tekutin. Dcera zrejme intenzivne sportuje, jidelnicek by tomu mel odpovidat.
A je sice hezke, kdyz nekdo nechce delat diteti mindraky, ale nejak rozumne ji t budes muset vysvetlit, preci ji nenechas kynout jak buchtu v troube…
@pikola píše:
Ležing
moje dcera má ale tréninky třeba 9× týdně, ve úterý a ve čtvrtek má dva za sebou, přejíždí z florbalu na tanec a z florbalu na tenis. Má mezi nimi 15 a 30 minut.
@Klopotkova píše:
jenže Ty jsi hodně štíhlá a nic pro to dělat nemusíš, sníš vola a nepřibereš ani gram, možná tak půl kila zhubneš, to je sice super, ale nemůžeš to srovnávat s námi, normálními smrtelníky, kteří se musíme trochu hlídat…
No jo no jo, jen proste na desetiletou holčičku ki to dost prostě prijde vis
ja nevim, moji male deset neni.Ale podle me se to melo,,podchytit" uz na zacatku.
@Karleon to je mi jasny ze kazdej je jinej, zakladatelka se ptala jak to maj ostatni…
Jinak se tu treba nepise jak sou na tom vyskove a vahove rodice…
@Anonymní píše:
Je hlavně i dost vysoká na 10 let mi přijde, jste v rodině dlouhani? Ale jak tu zaznělo, neres to před ní, tohle udělala teta a sestrenka se zasekla a je ten druhý extrém - místo anorexie otesanek, vše řeší jídlem.. Jinak já měla tuhle váhu na 165cm a trojky prsa kolem 16let.. Ale bmi má v normě, jen je na svůj věk napřed..
Já měla v 16ti na 165 cm 58 kg, nějak mi narostla stehna a všude jsem říkala, jak se se mnou jednou budou chlapi rozvádět kvůli postavě
, teď, když se dívám na fotky, tak se tomu směji, byla jsem úplnej lunt, ani doktorka nechtěla věřit, že vážím tolik kilo, mám pevnější kostru nebo co… ![]()
Teda nevím, ale nepřijde mi to jako žádná tragédie.
Vždyť je vysoka - a váhu k tomu má vcelku umernou. Při 150 cm opravdu nemůže mít 30kg.
@Anonymní píše:
nemá BMI v normě, má BMI v pásmu obezity, ne nadváhy, ale už obezity.
Je fajn, že to chce maminka řešit, protože ta holčička potřebuje mámu, co to bude řešit.
Jo, moje dcera ma taky vic kilo na svuj vek. Ale podle endokrinolozky ma mit vysku 185-190cm.