Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná píše:
Ten percentil je jako obhajoba smesnej-jelikoz se zvlast hodnoti vyska a vaha. Percentil udava pouze, jak je na tom dite v danem veku v porovnani s vrstevniky.Obe deti mam na 95percentilu defacto od narozeni, jak ve vaze tak ve vysce, coz znamena pouze to, ze jsou vyssi a tezsi, nez stejne stare deti.Oba jsou stihli a vysoci.
pokud ovšem nejedeš percentil váhy a výšky dohromady. Ale jo, klidně tady té mámě tvrďte, že 51kilo na 150cm dítě je vlastně v pohodě, ať to neřeší.
@terinka4444 píše:
pokud ovšem nejedeš percentil váhy a výšky dohromady. Ale jo, klidně tady té mámě tvrďte, že 51kilo na 150cm dítě je vlastně v pohodě, ať to neřeší.
A o se dela? Takove percentilove BMI? Nerejpu, jen jsem se s tim asi jeste nesetkala…
Ja nerikam, ze je to v pohode, ale nerikam ani, ze je tlusta.To je proste takove vesteni.My jsme ji nevideli. Jestli 7-8× tydne sportuje, muze mit stehna vysvalena jako dospela zena, takze tlusta byt vizualne rozhodne nemusi. Ovsem fakt je, ze ve svem veku jeste asi nema prsa nebo zadek, takze v nasledujicich letech se ten narust vahy jeste da ocekavat..Tezko rict.
Moje svagrova ma jen 148cm a 47 kg, takze si zive predstavim takovy priblizny pomer vahy vysky. Oplacana koule sadla neni a to ani nesportuje vubec, jak dcera tady pani.
@unuděná https://vyzivadeti. cz/kalkulacka-bmi/ a nevím tedy, náš doktor to dělá do stejného grafu, poměr výšky a váhy
Jenže ono se to musí brát i s ohledem na stavbu kostry a svaloviny.
Můj nejstarší syn má v 11 letech 55 kg. Hrůza, že? Jenže měří 165 cm, je vazbič a má nohu 43.
Můj mladší syn měl ve třech letech 21 kg a nikdo o něm neřekl, že je tlustej. Má velikou hlavu, ramena, lezou mu žebra, kalhoty mu padaj… PRostě vazba.
Znám plno holčiček, co jsou prostě krabice, ale ne tlustý a je blbý, když se porovnávaj s úplně jinejma kostrama (typama), páč bez ohledu na svou štíhlost vyjdou díky masitosti tlustě.
inko kvůli synům
Zdá se mi to hodně
@terinka4444 píše:šmarjá, mi tam u staršího (120 cm a 17 kg) vychází, že nespadá do žádného percentilu
@unuděná https://vyzivadeti. cz/kalkulacka-bmi/ a nevím tedy, náš doktor to dělá do stejného grafu, poměr výšky a váhy
Moje dcera ma 10let a váží 28kg. Ale dělá závodně gymnastiku.
@FreeLady12 píše:
@Adéla RaskováTy jsi rodič a šéf stravování…
Ty grafy jsou pěkná blbost. Já ho zkoušela před 2 měsíci u kluka a píše mu to obezitu a když je nahatej, tak mě až svírá u srdce, jak je příšerně hubenej, lezou mu žebra, tuk a svaly nikde. Hubeňour na entou, ale v grafu je obézní
Pokud snížím jeho váhu, tak už by mu zbyly jen kosti
Fotku kluka nedám, ale hubenější už fakt nejde být
i na pětiletce jsem to doktorce říkala a taky má názor, že ty kalkulačky jsou u dětí naprd. ANONYM, osobní info o synkovi ![]()
@terinka4444 píše:
No a přesně tam jsem to udělala a kluk je obézní a přitom mu trčí žebra
viz inko nad námi ![]()
@malinika píše:
Dupy dup. Nevím, jak Ti to vysvětlit jinak. Možná bych Ti mohla poslat svou fotku z dětství a tomu zároveň kopii zdravotní karty, kdy jsem podle Tebe a tabulek evidentne také trpěla obezitou (k vysce 150 jsem skutecne měla 50 kg - stejne jako holcicka) a přesto na me rachtaly kosti. K te tezke kostře, to je skutecne mýtus, ale rozhodne není mýtus tělesna konstituce, která dokáže udělat opravdu hodně.
@Anonymní píše:
Jenže ono se to musí brát i s ohledem na stavbu kostry a svaloviny.
Můj nejstarší syn má v 11 letech 55 kg. Hrůza, že? Jenže měří 165 cm, je vazbič a má nohu 43.
Můj mladší syn měl ve třech letech 21 kg a nikdo o něm neřekl, že je tlustej. Má velikou hlavu, ramena, lezou mu žebra, kalhoty mu padaj… PRostě vazba.
Znám plno holčiček, co jsou prostě krabice, ale ne tlustý a je blbý, když se porovnávaj s úplně jinejma kostrama (typama), páč bez ohledu na svou štíhlost vyjdou díky masitosti tlustě.
inko kvůli synům
Souhlas. ![]()
@Anonymní píše:
No a přesně tam jsem to udělala a kluk je obézní a přitom mu trčí žebraviz inko nad námi
a můj je zas tak hubený, že se nevleze do tabulek ![]()
Včera jsem tu měla jednu desetiletou vysokou, tak jsem ji změřila a měla 157cm a 38.5kg. Vypadala hezky, žádná vychrtlina, ale hezky stihla holka. ![]()
Dcera 10,5 let 137cm a stěží 25kg (konečně přibrala za poslední rok 2kg!).
Já mám 170cm a 52kg (41 let), manžel 178 a 69kg (46 let). Ji už dost dobře, oproti předchozím letům, ale nějaká kobylka z ní asi nikdy nebude. Jen trochu ta výška mně děsí, jestli se nevytahne aspoň do 160cm, tak bude tak do 40let vypadat jak školačka (a pak jak seschla babička). Žijeme v UK a tady nikdo nikoho nemeri, ani neváží, prostě ‚live and let live‘. Vůbec si tu nikdo nedovolí, vám říct, že někdo potřebuje zhubnout nebo přibrat. MUDr. už jsme neviděli roky, ani když je problém, tak bychom se snaze dostali do Buckinghamskeho paláce, než k doktorovi. Takže si vážím českého zdravotnictví a ratolestem zdar.