Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@eva valoi já taky nejsem sadař, prostě otmu moc nerozumím, co kde vysadit, a kolik vody, kolik sucha..
tak jsem to vzdala a a udělala jsem si jenom jakoby - skalku u plotu,.. Máme před domem zámkovou dlažbu a dala jsem si tam vřeš,, různé stromečky zakrslé- jehličnaté, suchomilné rostliny a je..
Nové stromky, keříky je třeba fakt dost zalévat. My měli na rybízu mšice, pochytala jsem berušky, nasadila a docela je zlikvidovali. Ibišky to chce taky zalévat. Já je mám na jihozápadní straně a daří se jim. Mají přes tři metry. Vždy na podzim hodně zkrátím a prostříhám. Túje jdou hnus, vedle nich se většinou nedaří ničemu. ![]()
Máš svůj kompost na zeleninu?
@Lucie_Sx píše:
Tak holt máš zase buňky na něco jiného.
No to je sice hezké, ale já to tu chci mít hezké.
No, ja se o zahradku nesnazim, ale mam to velice podobne s pokojovymi kvetinami, takze uz jsem tyhle pestebni zajmy vzdala. A kdyz mi nekdo rika, jak mu prerustaji bylinky vsemi smery a nevi, co s takovou hromadou furt delat, vzpomenu si na svych nekolik seschlych (nebo naopak shnilych, ci cimsi napadenych) ubohych stonecku s nekolika listeckama, neco si pomyslim a mavnu rukou ![]()
@aiwwa No kompost mam ohledně těch tůjí - jsou skoro všude. Dokonce i my je tu máme, byly tu už. Něco už jsme vykáceli. Budu to asi muset na podzim presadit jinam, snad se to chytne.(
Asi bych zainvestovala par korun do konzultace se zahradnikem nebo zahradnim architektem…
Máte na zahradě dostatek slunce, nebo je spíš ve stínu? Zaléváš dostatečně? Pokud to loni šlo a najednou letos ne, může být i přečerpaná půda, hnojíte?
@eva valoi píše:
Starší dům. To hraje roli?
U novostaveb je často navážená hlína, kterou vezmou kdekoliv, takže se lidi diví, že jim tam nic neroste. Přitom to je třeba vyčerpaná ornice. Nicméně to není váš problém. Takže u vás asi hnojit a hnojit, ovšem přírodně. Kompost, rašelina a koňský hnůj. Je možný, že vám půda špatně drží vodu, protože jí chybí humusová složka. Ibišky můžeš mít podrytý od myší, to taky udělá dost paseku. Tůje by jim vadit neměly. Ono by to chtělo pozvat zahradníka, aby ti tam kouknul. Uvidí problémy, co ty nevidíš a poradí.
@eva valoi píše:
@aiwwa No kompost mam ohledně těch tůjí - jsou skoro všude. Dokonce i my je tu máme, byly tu už. Něco už jsme vykáceli. Budu to asi muset na podzim presadit jinam, snad se to chytne.(
Tak to je blbý, založ si někde v rohu zahrady kompost, dávej tam jen odřezky z ovoce, zeleniny, trávu, případně listí, větvičky. Na jaře rozhrneš na záhony a nemusíš ničím dalším hnojit.
Soused má túje a roste mu i nám všecko
Trávník je letos napikaču, bo sucho. Používáme hnojivo, postřiky. Jo, jiný soused si nedávno nechal založit zahradu, zdechá mu tam všechno, bo sucho
@Lalelale Rajčata nějakými slepičinci sušenými, ale ty jsou letos fakt tristní. Je tu dost slunce a bída vody((
A máte starší dům nebo novostavbu v satelitu?