Moje levná cesta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11581
3.9.26 18:36
@malákráličice píše: Více

Oproti jiným mám strašně moc kamarádů 8).
Dokonce mám kamarádku s nanismem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10195
3.9.26 19:39
@inzenyrka85 píše: Více

Já také, máme už vychytaný i čas, kdy je v Lidlu maso se 60% slevou, syn tou dobou chodi zAJ a vždy se tam zastaví něco ulovit. Ale pozor, tady v diskuzí se takové nákupy masa nepodporují. Beru I tašky s ovocem a zeleninou, ale ty tam bývají kolem poledne, takže na ty mám štěstí jen občas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4931
3.9.26 19:44

@Zelnicka Prosím můžeš tady napsat, kdo konktrétně tady psal, že maso v akci a nebo tašky jsou fuj a nepodporuje to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1410
3.9.26 19:49

Velmi dobré jídlo, když má člověk hluboko do kapsy je cibulová omáčka. Základu se říká velouté. Je to vlastně nám známý bešamel, jen připravený z vývaru, ne ze smetany nebo mléka. Cibulová omáčka se připravuje tak, že dáme na tuk opražit cibuli, tu potom zasypeme moukou, založíme tak jíšku, poté zalijeme silným vývarem z kostí, popřípadě si pomůžeme masoxem. Obereme maso z kostí a vložíme do omáčky. Podáváme k jakékoliv příloze, je to takové tradiční české jídlo z chudších nebo hodněčetných domácností. Na dietu to zrovna není, ale při nedostatku poslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43850
3.9.26 19:49
@Snopy123 píše: Více

Já. Ne tady, ale já. Ne v akci. S končící trvanlivostí. Naopak u jogurtů a zeleniny mi to nevadí. U masa, uzenin a majonézových výrobků ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21803
3.9.26 19:59

@Catalina123 vzpomínám si na diskuzi, kolik je na kostech masa. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21803
3.9.26 20:01
@Havlova píše: Více

Když koupím maso (ne ve slevě), tak ho musím zpracovat kolik dní před končící trvanlivostí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2601
3.9.26 20:01
@Zelnicka píše: Více

Tak chápu, že každej nedá svýmu dítěti prošlej párek :D a docela mě to baví lovit :lol: kvalitní věci ovšem. A zeleninu máme nějakou vlastní i nějakou tu marmošku, ořechy.. vlastně nemam ani pojem o reálných cenách některýho zboží. Což jsem zjistila i dneska v papírnictví :D :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21803
3.9.26 20:03
@inzenyrka85 píše: Více

Prošlé se myslím prodávat nesmí. Můžeš maximálně koupit párek, kterému konci trvanlivost dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3134
3.9.26 20:05
@Havlova píše: Více

No drůbeži a mleté maso, tam má odvahu málokdo.
Ja mam strach z neznámého kuřecího i tak. A mleté nekupuji; pomelu si ho sama.
Kdysi jsem psala jak nas nejstarší dostal tak hnusnou salmonelu, ze byl v nemocnici 3 týdny. Mel na oslavě kuřecí nebo mleté maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2601
3.9.26 20:08
@Catalina123 píše: Více

Jo já jí dělam, a to hlavně z důvodu, že děti chtějí omáčku, ale maso moc nejí. Jinak mam domácí prase v mrazáku, takže více či méně masová verze je podle chuti, ale dělam i úplně bez masa, bez vývaru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81077
3.9.26 20:09

Ale tašky jsou fajn. Teď přinesl manžel parádní - citrony, avokádo, mango, mrkev, papriky, natovy celer - s tím jediným si nevím moc rady, nezaujal mě - broskve a meruňky. Fakt paráda. Dlouho jsme na žádnou nepadli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
3.9.26 20:10

U nás jsou tašky hned pryč. Narazila jsem na nějakou jednou a tam to za moc nestálo, byly tam většinou brambory a dost už zvadlá kořenová zelenina - nic, co by se vyloženě vyplatilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1410
3.9.26 20:10

Já ne, tu diskuzi neznám. Na kostech je masa, kolik na něm necháme. Nebo řezník. Většinou na tom něco je. Je to strašný oser to obírat, to nerozporuju, ale jaký přínos má tento váš komentář?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2601
3.9.26 20:12

jak kde :D vietnamci to asi moc neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...