Moje levná cesta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14878
11.9.26 22:24

My už rozhodně nevýletujeme tak často, jako když byly děti malé, občas mi to chybí… Ale momentálně až do konce října nemáme jediný víkend, kde už by nebyl nějaký závod, zápas, soustředění, oslava narozenin, komunitní akce. Přitom já podzimní výlety miluju ze všeho nejvíc, tak doufám, že jeden nebo dva tam někam nacpu :D V týdnu se domů málokdy vracíme před šestou, když chci jednou za měsíc do divadla, je to logistický oříšek, kdo z rodiny nebo přátel mě zastoupí :D A v týdnu kolotoč práce - škola - kroužky, to si už vůbec neumím představit, že bych ještě někam jezdila, kdyby náhodou bylo volné odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17970
11.9.26 22:50

U nás jsou výlety, když už někam jedeme většinou přes týden, nebo jeden den z víkendu…taky záleží kam jedeme, zda je to tady v okolí někde pár kilometrů nebo dál, to už zabere čas i cesta…a taky záleží co je náplní toho výletu, zda výšlap někde na kopec, zoo, prohlídka zámku nebo jenom procházka…
Podle toho plánujeme..a taky nas baví zastavovat cestou když jedeme někam
na konkrétní místo…i v obyčejné malé vesničce je někdy co obdivovat… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43596
12.9.26 05:40
@PaníBovaryová píše: Více

Ono hodně záleží, jakou práci člověk dělá…a taky, kolik je mu let. Asi tak do pětačtyřiceti jsem byla úplná tryskomyš, teď už vzácné volné dny užívám k odpočinku a dělám jen to, co chci. Pro rýpalku…to neznamená, že výlety neexistují, jen jsem to cestování dost omezila, hlavně kvůli zdraví a plánuju většinou ze dne na den, podle toho, jak se cítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1195
12.9.26 06:09
@Betty MacDonald píše: Více

Když vidím v rodině naše některé důchodce, tak se nebojím, že bych v 45 přestala být tryskomyš a měla potřebu omezovat výlety. Ono je to i hodně o tom, co člověka nabíjí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
12.9.26 08:06

U nás doma i puberťáci trvají na jednom dni o víkendu bez programu. Jak celý týden lítají od ZUŠky na trénink a zpět, užívají si jeden den, kdy nemusí vstávat a dělají si, co je zrovna napadne. Druhý den o víkendu už většinou výlet nebo aspoň procházka je, ale bez časného vstávání. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17970
12.9.26 08:49

Teď tak přemýšlím a musím říct že v mém okolí strašně málo lidí jezdí na výlety, na dovolenou ano, to asi většina ale takové ty klasické výlety moc neprovozují..
A celkově když jdeme někam na procházku tak potkáme spiše lidí co venčí psa než rodinku co se jen tak šla projít…a zrovna před pár dny jsme šli na procházku kolem zámku a potkali jsme dva páry starších ročníků…
Děti žádné, mladé na rande taky ne…
Ale parkoviště u nakupaku a hlavně před mekáčem plné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
12.9.26 08:59
@kornelije píše: Více

Záleží, kde lidi bydlí. Bydlet v bytě je rozdíl než v domě. Kolem baráku máš prostě víc práce, kterou musíš udělat.
Pak s divadlem, kinem kdyz bydlíš ve městě máš to kousek. Když na vesnici, uz se člověku v týdnu nechce jet třeba 50 km do divadla a jede o víkendu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81508
12.9.26 09:10
@Hera01 píše: Více

Dá. Ale když se mi nechce, tak se to dá i o víkendu. Anebo se taky dá strávit víkend doma s knížkou a manželem. Číst, koukat, jak je pěkně, užívat si pohody a klidu. A přitom nevystrcit nos z vesnice. No, a pak taky se třeba v týdnu uklízí nebo pere, ne :D, tak to na kino nevychází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17970
12.9.26 09:11
@Megerka píše: Více

Já psala o nás a našich známých (rodině) a nikdo nebydlí daleko od města…ano bydlí třeba v domech kde jak jsi správně napsala je více práce než v bytě…
Ale ty dvě hodinky na procházku nebo nějakou akci si člověk určitě může najít…
I když ve vedlejší diskuzi mi bylo vyčteno (s posměchem) že pár km od domova a na hodinu, dvě to přece není výlet…
Ale je.. hlavně když člověk vypadne někam do přírody, nebo na jiné místo a může klidně sedět na dece u vody i kdyby na hodinku, pořád je to lepší než se vyvalit k televizi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1195
12.9.26 09:13
@inkakřivák píše: Více

Tak se ten den nepere a neuklízí..v bytě nemáme takový bordel, abychom muskeu každý den uklízet. A do kina nechodíme každý měsíc. Knížky čtu večer nebo v MHD, na to nepotřebuju víkend :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22003
12.9.26 09:28
@kornelije píše: Více

Většina lidí už má dneska bohužel psa a nejlíp ne jednoho, to bude tím.
Na výletech typu zámek a akcích jsou vždycky mraky lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1195
12.9.26 09:31
@malákráličice píše: Více

Záleží jak která akce, jak který zámek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56972
12.9.26 09:34

Ja jsem tryskomys porad. Ale to, cemu treba Kornelie rika vylet, je pro me vikend doma. Vylet je pro me jet do zahranici a spat tam. To, ze jedu pres den do Tise na turu, je pro mevjen odpoledne venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22003
12.9.26 09:38
@jkra píše: Více

Výlet je někam vyletět a na noc se zas vrátit domů. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17970
12.9.26 09:42
@jkra píše: Více

Slovo výlet označuje krátkodobou cestu nebo vycházku za účelem poznávání, odpočinku, zábavy, pobytu v přírodě nebo kultury. Zpravidla trvá od několika hodin po několik dní a člověk se po ní vrací zpět domů.

Hlavní znaky výletu: Účel: Relaxace, turistika, poznávání nových míst, sport nebo strávení času s rodinou či přáteli.

Délka: Nejčastěji jde o jednodenní akci (např. nědělní výlet na hrad), ale může být i víkendový.

Cíl: Příroda (lesy, hory), hrady a zámky, města, muzea nebo zabavní parky.

Tak to máme my…
Vyletujeme rádi a je jedno na jak dlouho a jak daleko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat