Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Mám takový problémek, moje pleť je citlivá smíšená, mám klasické téčko, ale tváře a okolo pusy jsem suchá a dělají se mi šupinky,občas si udělám pealing, a hodně mažu.Nemám akné, ale dělají se mi nevzhledné minipupínky, a začervenalá místa na obličeji a červené tečky, vůbec nemám sjednocenou pleť jako nějaká modelka.Připadám si úplně flekatá jako dalmatín.Dávám si make-up,jen někdy, ale to nezakryje vše, a hlavně si myslím že make-up vypadá dobře na dokonalé pleti.už fakt nevím, a nemám na to abych si kupovala drahou kosmetiku např.herbalife nebo bioderma atd…
Mám stejný problém. Vyhovuje mi na pleť v každém stádiu něco jiného. Při hormonální antikoncepci mi dal pleť do pořádku pleťový krém BELLE for TEENS nebo tak nějak, je broskvový, jemný, voní, seděl perfektně a stojí tuším cosi přes 50kč, ale to teď hádám spíš, nepamatuju si to přesně. Pak jsem HA vysadila a pleť v prdeli.. zkoušela jsem kde co a dokonale mi sednul od Oriflame pleťový krém 3D, sice něco stojí, ale pleť jak mimčo, super.. otěhotněla jsem a už od prosince zoufale hledám, co se sebou provést, protože bych nejradši nosila takový ten klobouček se smuteční clonou přes obličej. O zádech vůbec nemluvě. A čištění pleti.. před těhu klasicky odličovací vodou a víc nic, sem tam peeling, teď teda musím peeling minimálně ob den a hydratovat jak vzteklá a do toho se lesknu jak olejová skvrna.. no děs.. držím palce.
Tak to jsem zvědavá, co holky poradí, jsem na tom podobně
Tak přihodím mojí zkušenost. Já používám hodně peeling, jiné čištění na moji pleť nezabírá, naopak se zhoršuje. Vím, že je všude psáno, že se nemá dělat často, ale já musím, jinak mám tvář jednu velkou černou tečku
Takže při večerní nebo ranní sprše peeling, střídám různé značky, některý je jemňounký některý hrubší, moc dorbé jsou třeba od Balei z DMka, naopak ty dražší se mi moc neosvědčily
Fajn je kosmetika s čajovníkem, kupuju v lékárně, není drahá, přijde mi kvalitní. Dál si kupuju krém Cetaphil, taktéž v lékárně a ten mě konečně zbavil svědění a suché kůže a šupinek, teď ho používám tak 1-2× týdně a pleť už není vysušená. Teď se chystám vyzkoušet kosmetiku z Mrtvého moře, nadělím si ji k svátku
![]()
Jedna moje kolegyně řekla: „Obličej s sebou nosíš všude.“ Prostě mít dobrou pleť je strašně důležité. Zvedne to sebevědomí a pocit, že Ti to sluší. Šetřit by se nemělo a experimentovat taky ne. Už jsem to psala i v jiné podobné diskusi. Nejlepší by bylo zajít si k dobré kožní Dr. (nejlíp na doporučení). Tam Tě ta pomoc bude stát Kč 30,– a poradí Ti, co používat na ošetření plus může doporučit kozmetiku, pokud budeš chtít. Pozor, je to fakt běh na hodně dlouhou trať - tím myslím měsíce, možná i pár let.. Musí se postupovat systematicky, nevynechávat, nevzdávat. Může se vyplatit, stabilizovat, mnohonásobně zlepšit.
Kromě léčby je podle mého názoru kvalitní kozmetika základ. A taky kozmetické ošetření pravidelně v salonu. Cenové relace si můžeš zvolit jaké se Ti hodí. Zmiňovaná Bioderma je právě na citlivou pleť docela dobrá. Herbalife je kozmetika? To slyším prvně, znám jen ty zázračné nápoje na hubnutí
. Tak ať se dobře rozhodneš a máš pleť jakou si přeješ. ![]()
jerryna84 píše:
Prosímtě Fen-fire a kolik stojí ten Cetaphil?
Myslím 125 kč, ale mají ho jen v některých lékárnách nebo na objednání do druhého dne ![]()
Fen-fire píše:jerryna84 píše:Myslím 125 kč, ale mají ho jen v některých lékárnách nebo na objednání do druhého dne
Prosímtě Fen-fire a kolik stojí ten Cetaphil?
Jejda, tak už podražili a stojí 140 ![]()
http://www.lekarna.cz/…ni-krem-50g/
Zakladatelko,
z tveho popisu (sucha mista a supniky kolem pusy) mi prijde, ze bys mohla mit perioralni dermatitidu - http://nemoci.vitalion.cz/…dermatitida/
Taky jsem to tak mela - na cele a nose akne a okolo pusy tu dermatitidu. Zhorsuje ji jakakoliv kosmetika - nejlepsi by bylo zajit na kozni. Pro zacatek muzes zkusit vysadit veskerou kosmetiku na oblicej, nepouzivat pastu na zuby s fluorem (misto ni si kup treba detskou bez fluoru) a myt oblicej idealne destilovanou vodou nebo aspon prevarenou (vadi i chlor). A na promazani suchych mist v lekarne delanou mast s ichtamolem
Ahoj, zajdi si na kožní, ale dobré kožní, kde nejsou dealeři kosmetiky, ale skutečně léčí, krémy předepisují na recept atd. Po kosmetičkách a rádoby kožařkách jsem nakonec dobrovolně skončila v nemocnici na kožním a dneska si rvu vlasy, že jsem to neudělala dřív. Vim konečně, jak se o pleť starat, krémy na předpis opravdu fungují, akné je pryč a flíčky a pigmentace mizí. Sice používam i Biodermu atd, ale jen jako doplňky. Krém na předpis je prostě nejlepší, fakt to pomáhá a zajímat tě určitě bude, že jsou ty předepsané krémy levnější a to podstatně.
No na mně by se kožař taky napásl, takže určitě nějakého brzo navštívim, ale jak poznat dobré kožní? Mám pupínky, červená místa, někde suché jinde mastné plošky a navíc od počátku roku mam u oka hrubý červený flek (který mizí po hormonální masti, ale to není řešení, hned jak nenamažu to tam zase je). Vůbec netušim čim a jak se mazat, co používat a co ne, natož něco o makeupu…
Kam teda zajít? Chci už jít přímo, praktičku tentokrát vynechám, ta mi napsala minule tu hormonální mastičku akorát.
Ahoj holky, taky mám poslední dobou problém s pletí, tak hrozné to nebylo ani v pubertě
Chci se hned zítra objednat ke kožařce, kterou mi doporučila kámoška, ale přemýšlím, jestli tam jít nalíčená nebo ne. Bez makeupu nevylezu ani před barák, ale přece zase ta kožařka tu moji pleť zamaskovanou neuvidí… Chodíte ke kožní nalíčené nebo ne?
Zajdi si k obvoďákovi a nech si předepsat Zynerit nebo Dalacin T. Je to sice ATB vodička, potírají se jen postižená místa, ale mě to na to Tčko dost pomáhá, i když mám rozházené hormony. Oboje stojí do 200,– Zynerit mi pomáhá trochu víc a balení je na 7-8 týdnů. Taky jsem se teď doslechla o propolisové tinktuře a krému, tinktura cca 70,– krém cca 140,– prý je to zázrak, tak si to během týdne zkusím taky koupit, i kosmetička mi to schválila ![]()
Ke kožařce půjdu určitě nenalíčená, ale chodím tak často, takže pokud bych nenalíčená nevylézala z domu, odlíčím se někde tam na WC, ale to zase ta pleť nebude ve zcela klidném stavu… takže asi určitě bez líčidel je to lepší.
Ke koznimu bez rozhodne nenalicena ale pokud jsi vazne hodne nespokojena s pleti a netroufnes si jit nenalicena tak si dej trosku makeupu pouze na nos a na polovinu licek a v cekarne, na zachodku nebo pred budovou tve kozni si tu trosku makeupu odlic. Tam uz se uvolnis a lidi si toho ani nevsimnou protoze jim bude jasne proc tam asi jdes
ja jsem to poprve taky tak udelala a pak uz jsem chodila i nenalicena a opuchla
ja pouzivam krem duac na predpis a je super nedavno me dal doktor dalacin t ale ten me pokozku strasne vysusil a malinko zhorsil ale zalezi na pokozce ale ten duac si i kamosky chvali ten me stal 270 kc a z toho me pojistovna uhradila pouze 30kc takze me vysel na 240kc, ale pozor je to jen 15g a staci dat na cistou pokozku jen male mnozstvi nejlepsi je si vzdy precist pribalovou informaci.
Zdravim zajimali by me jestli nektera z vas „podstoupila“
diagnostiku pleti?? Uz se nevyznam v tom jakou mam plet, spoustu kremu make upu k nicemu
tak premyslim ze zajdu do dermacentra a necham si zjistit typ pleti, ale zjisti to ten pristroj na 100%
![]()