Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jasmina.Lem To vypadá nadějně! Zítra bych zkusila znova a jestli tam budeš mít zase ducha, tak bych možná zkusila digitální? Ty jsou prý spolehlivé. Nebo na krev, ta už by to prý měla poznat hodně brzy. Určitě pošli, jak ti to bude pokračovat!
Já zavádím utrogestan 1-0-1, to je také progesteron. Potřebuji to tenhle cyklus vyzjistit co nejdřív, protože mi jde na začátku února partner na operaci a hrozně nechci další cyklus promeškat kvůli tomu, že mi ten utrogestan zdrží MS… A mám pocit, že to u mě nevyšlo - docela i pochybuji o tom, jestli jsem vůbec měla tu ovulaci… ![]()
@iachulka no my se uz znazime pres rok a tech testu jsem uz mela tolik a na krvi milionkrat, ze si asi nechci kazit iluze co nejdyl ted
tak jsem si rekla, ze test udelam az ve stredu nejdrive. Ale digitalni je malo citlivy, zas kdyz mam ducha na testu at uz je to Ovitrelle nebo tehu, tak si myslim, ze by digital byl jeste negativni.
A ty nemeris teplotu? Nebo proc myslis, ze ovu nebyla?
@Jasmina.Lem Jasně, to úplně chápu. Jestli už se ti předtím na testech tvořili duchové, tak je asi lepší počkat… Já ještě žádného ducha neměla, snažíme se od května, ale s tím, že už jsem se na to připravovala od června 2022. Vysadila jsem HA, nasadila vitamíny. Měla jsem ale i tak šíleně nepravidelný cyklus a hrozně dlouho jsem po vysazení HA neměla MS, chodila na vyvolání. Přirozeně jsem to dostala až na silvestra. Měla jsem zkušenosti od ségry, že se snažili dlouho a tak jsem to hodně brzy začala řešit s doktory, protože jsem tušila, že budu mít problém už kvůli nepravidelnosti. MS mi pak srovnal nosifol. Ale i přes srovnanou MS nebyla žádná ovulace a k tomu cysty. Jediná ovulace byla po clostilbegytu a to mě bolelo břicho a měla jsem příznaky. Ted jsem ale vůbec žádný příznaky neměla… ovulační testy mi moc nejdou, tam jsou na mě složitý pravidla
takže ten jsem si nedělala… A vzhledem k tomu, že se pak nekoukla paní doktorka ultrazvukem, tak se to asi ani nedozvím..
Já před tím IUI neměla vůbec žádnou stimulaci a právě kvůli tomu moc nevěřím, že folikul sám od sebe fakt dorostl jak měl… Ale kdoví, třeba se ještě stane zázrak a přece jen nejsem doktor, oni asi vědí, proč mě tam posílali ![]()
@Jasmina.Lem Teplotu neměřím. Četla jsem o tom, ale zatím jsem to nezkoušela. Je to myslíš spolehlivé?
@iachulka iscare taky v praze
@Jasmina.Lem ja mam i v informacnich dokumentech z caru, ze se iui provadi 36-42 hodin po injekci
tak nevim…
Kazdopadne my se snazime uz skoro 2roky, oba v podstate bez problemu… tohle bylo nase prvni iui, ktere kdyz nevyjde, tak mame narizene rovnou ivf, tak doufam, ze vyjde
@iachulka teplotu jsem merila nekolik prvnich mesicu a myslim, ze spolehlive to je, vychazelo mi to stejne jako jsem odhadovala podle ovulacniho hlenu… jen je potreba merit kazdy den ve stejny cas ihned po probuzeni jeste nez vstanes
@iachulka nene, duchy nikdy. Prave negativni, tak si nechci kazit naladu uz ted😄 pockam par dnu az bude jasne, ze to neni Ovitrelle. Jinak to mas teda dobrou cestu za sebou. Ale za me mereni BT je pro me nejlepsi ukazatel ovulace. Ja mam hodinky, co mi tu teplotu meri automaticky po probuzeni, tak na to nemusim myslet. A ono i ten progesteron se ma nasadit az v momente kdy vis na 100% ze ovulce probehla. Jinak ti ji muze vyblokovat a k ovulaci nemusi dojit.
@Jancysska my mame to same. Snazime se teda kratsi domu asi rok a ctvrt. Jsme oba zdravy. Ale IVF nechci kvuli rizikum rakoviny atd. Jedine az vycerpame vsechny IUI, tak popremyslim o nativnim cyklu IVF. Ale doktoro se vzdy snazi dotlacit do IVF jelikoz ze je to pro ne business no. Ale vajecniky si nechci nechat stimulovat.
@iachulka tak jak to u tebe vypada? Ja dnes negativni test, ale jsem teprv 11 dnu po ovu.
@Jasmina.Lem Ahoj, já bych dnes měla být 12. den a u mě stále úplně bílo…
Příznaky žádné, takže si od toho moc neslibuji.. ![]()
@Jasmina.Lem Tak já dnes negativní krevní test, takže přestávám utrogestan a začínám od znova. Jak jsi na tom ty? ![]()
@iachulka tak to me mrzi
ona ta uspesnosz u prvnich IUI neni moc velka prej. Dalsi cyklus, dalsi sance♥️ ja delala test naposled predevcirem a bilo. Dnes jsem byla na krvi a cekam na vysledky, zda vysadit progesteron nebo ne🤷🏽♀️ a melas jakou hodnotu?
@Jasmina.Lem To mě moc mrzí… půjdeš na IUI i další měsíc? Já už to mám tak nějak domluvené a budu brát letrozol. Měla jsem tam skoro 0. ![]()
@iachulka jojo pujdu znovu, ale tentokrat to nebudu uz nikomu rikat, nebudu testovat a budu se snazit to resit fakt minimalne🙈 ja klasika ovitrelle. Chtela jsem jen co „nejprirozenejsi“ hormony. Branim se i clostylbegitu. K cemu je letrozol?
@Jasmina.Lem Já nakonec taky bez hormonů, jen ovitrelle a estradiol na nízkou sliznici a v pátek jdu na 2. IUI
Přidala jsem k tomu i akupunkturu. To snad neuškodí ![]()