Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
43
Tak ještě, tak dvě šestiletky stihnete, pak už by to, mohlo přejít. U třetí. Čtvrtá v 61, už snad nebude nutná.
Tak jasně, že nikdy nebude sex po několika letech takový jako na začátku. Byt tebou tak asi navstivim nějakýho odborníka.
Skvely chlap, ktery v domacnosti nehne prstem
Venovat se svym vlastnim detem je snad normalni, zadna ctnost.
Říká se, že v průměru po 7 letech přichází první partnerská krize.
Takže to máš o rok posunuté. Pokud to nevyřešíš tím, že vždy utečeš, vztah se může naopak posunout dál. ![]()
@Kaja35 tak dělá spoustu jiných věcí zase, zaskákne u mých koní, když já nemůžu, stará se o techniku a opravy, 2× v týdnu uvaří, není to tak, že vůbec nic
@modravlocka píše: Říká se, že v průměru po 7 letech přichází první partnerská krize.Takže to máš o rok posunuté. Pokud to nevyřešíš tím, že vždy utečeš, vztah se může naopak posunout dál.
vydržím ![]()
@Anonymní píše:
Prosím o radu, případně náhled objektivních.Je mi 43, za svůj život jsem měla vždy dlouhodobé vztahy, ale prostě jak to tak bývá, partner se okouká, u mě toto přichází vždy pravidelně kolem 5 - 6 rok vztahu. Partner mě přestane přitahovat, totálně ztrácím zájem o intimnosti s ním. Vždycky jsem to ještě dva - tři roky táhla na sílu, ale pak ten vztah stejně skončil, protože to jsme se takto trápili oba dva. S novým partnerem pak vždy O. K., nicméně po cca 5 letech se situace opět opakovala a následoval rozchod, neboť bez sexu nechce být nikdo (nebo alespoň většina).
Pak jsem se seznámila s manželem, přitažlivost opravdu od začátku, a to i po třech letech, řekla jsem si, že teď to konečně bude jiné, že je to to pravé. No překlopilo se 6 let a jsem tam kde jsem byla. Manžel je skvělej chlap, v domácnosti sice nehne prstem
, za to se ale věnuje dětem a dost mi v této oblasti odlehčuje. Ale prostě nevím co s tím, jiskra vyhasla.
Sex je jednou za 6-7 dní z mé strany ovšem totálně na sílu. Nic nepomáhá, představy, léky, nic. Prostě prázdno, sucho, zmar. Rodinu rozbíjet nechci, ale je to těžké, opravdu těžké a já mám pocit, že je to bezvýchodná situace. Při představě strávit takhle dalších 20 let, no bude to boj.
Máte někdo podobnou zkušenost, radu, cokoli?
Asi nemáš moc reálná očekávání a chceš něco, co třeba ani neexistuje. Jak někdo vtipně napsal, pokud je ti 43, tak vydrž, ono Tě to časem přejde. V 50 se Ti nebude chtít odcházet a hledat někoho nového a začínat od nuly, ostatně ani ve 43 letech. Nebo manžel prostě zase tak skvělý není, což si asi moc lidí nechce po xx letech přiznat.
Jaá ti nevím, přijdeš mi krapet nedospělá. Pokud je v tom vztahu láska a ten chlap se nezměnil v nějakého slizouna, co na sebe úplně kašle, tak nevím, nevím…
Za pár let ty tvoje šetiletky budou stejně o ničem, pomalu se totiž můžeš dostat do fáze, kdy ti chlapi nebudou chtít mít sex s tebou, nikdo nemládne. Tak abys nepřebrala. ![]()
Příspěvek upraven 20.11.20 v 10:51
Tak tím že neodejdeš, posune tě to dál… ber to jako výzvu a rozvoj sebe samé
zní to blbě, ale v podstatě ses,,zasekla,, na nějakém vývojovém stádiu 6letek
je třeba to ustát a jít dál / dospět.
Mam podezreni na neco podobneho u sebe. Malicko se priklanim k nazoru, ze mam nejaky problem s blizkosti k partnerovi a lidem obecne. Napriklad bych nemohla pracovat ve zdravotnictvi ani fyzicky pecovat o rodice. Blizko mam jen ke svym detem a pak k tomu, u koho me tak hormony nastavi. Ty samozrejme po nejake dobe slabnou, pak to jeste muze jet setrvacnosti a pak…
Mozna je to ale kravina, co rikam, nemam to nijak podeprene z jinych zdroju.
V kazdem pripade si rada prectu nazory k veci.
Neni to uplne jednoduche a rady, ze je to potreba prekonat, neresi podstatu.
Prosím o radu, případně náhled objektivních.
Je mi 43, za svůj život jsem měla vždy dlouhodobé vztahy, ale prostě jak to tak bývá, partner se okouká, u mě toto přichází vždy pravidelně kolem 5 - 6 rok vztahu. Partner mě přestane přitahovat, totálně ztrácím zájem o intimnosti s ním. Vždycky jsem to ještě dva - tři roky táhla na sílu, ale pak ten vztah stejně skončil, protože to jsme se takto trápili oba dva. S novým partnerem pak vždy O. K., nicméně po cca 5 letech se situace opět opakovala a následoval rozchod, neboť bez sexu nechce být nikdo (nebo alespoň většina).
Pak jsem se seznámila s manželem, přitažlivost opravdu od začátku, a to i po třech letech, řekla jsem si, že teď to konečně bude jiné, že je to to pravé. No překlopilo se 6 let a jsem tam kde jsem byla. Manžel je skvělej chlap, v domácnosti sice nehne prstem
, za to se ale věnuje dětem a dost mi v této oblasti odlehčuje. Ale prostě nevím co s tím, jiskra vyhasla.
Sex je jednou za 6-7 dní z mé strany ovšem totálně na sílu. Nic nepomáhá, představy, léky, nic. Prostě prázdno, sucho, zmar. Rodinu rozbíjet nechci, ale je to těžké, opravdu těžké a já mám pocit, že je to bezvýchodná situace. Při představě strávit takhle dalších 20 let, no bude to boj.
Máte někdo podobnou zkušenost, radu, cokoli?