Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Možná si pamatujete dnes již smazaný deníček o mém odchodu od partnera ve 4. měsíci těhotenství (neustále hadky a následek mých 6 kilo dole + poslední hádku se slovy tak si to ditě strč do p*dele moje neni je jen tvoje jsem neunesla). Jak některé uživatelky komentovaly že se boji že se k němu beztak vrátím a soucitili semnou a já vehemnetně odporovala i sama sobě - stalo se udeřil 9. měsíc těhotenství a přes to jak jsem si těhoteství prožila v pláči a nenavisti k němů jsem začla myslet hlavně na očekávaného synka Matyáška (dnes 6 měsícu
) v hlavě mi beželo jen vždyť nebude mít tátu a je to přece jeho tátá navic me vztak i nenávist přešly a začlo se mi stýskat… v prosinci jsme se sešli a dali dohromady, v lednu jsem porodila a ačkoliv do porodnice šel s tím že vůbec nevědl co vlatně bude a chce byl to pyšnej táta i když první tři měsíce jen na víkendy po té mě máma vyhodila (prostě jen hloupá hadka o tom jak si moc mého syna přivlastnuje, ale ona to brala jako nevděk a zařvala at všichni tři vypadnem). S přestěhováním a bydlením v Plzni to vše začalo hádky a zase hádky kvůli všemu, ale objektivně oboum… Už nevím co si počít opustit ho nechci částešně proto že odmítám aby měl syn jiného tátu (jako partner není nejlepší ale jako člověk nikdy jsem nepoznala někoho lepšího i když dovede říct pěkně bolestivý stupidity
) a částečně proto že ho miluju (jen ta láska občas prostě nestačí). Byl jste někdo v takové situaci? Jak jste ji řešily? Pomohlo by mi slyšet zkušenosti někoho jiného s takovýmto vzatem kde už jsou denní hadky a bezmocnost i bolest na obou stranách ale láska taky… ![]()
Počítám s tím že se setkám s velkou kritikou ale potřebovala jsem se někomu někde svěřit nikoho nemam…
Nebyla, jen prosím, nehádejte se před dítětem, ono je jak houba a není to třeba ![]()
Deníčky moc nečtu, takže nevím a netuším, proč se vlastně hádáte ![]()
Jak můžeš charakterizovat člověka jako partnera nic moc a zároveň jako nejlepšího člověka, kterého znáš, i když ti dokáže slovy ubližovat. Takový rozpor! A co je to za lásku, která se vyžívá v každodenních hádkách a bolesti? Tvůj syn potřebuje v první řadě šťastnou a spokojenou mámu a může mít tátu ze zlata, když s ním máma není šťastná, je to celé o ničem.
Tohle se snad nedá ani komentovat… kolik ti je? náct? zda ne, tak dle toho co píšeš působíš, že určitě ano…
Co chceš vlastně slyšet? odejdi od něj??? Když ti holky předtím psaly nevracej se - stejně si to udělala… takže??? ![]()
Byla jsem v dosti podobne situaci a odesla jsem… sve dite miluji, ale sebeobetovani je cesta do pekla. Zkusila jsem co jsem byla schopna zkusit pro zachranu vztahu a neslo to. To ovsem nemusi byt vas pripad. Radu, bohuzel nemam.
@Maja.trefilova no holka moc sis nepomohla, na tohle rada není. Stejně jedním uchem tam a druhým ven
Věděla si do čeho deš.
@kozisek No prave i kvuli tomu ze kdyz mi neco vycita a ja citim hadku tak ho nejdriv prosim at jdem od malyho a on jak berena d*bil rekne proc ja se nechci hadat jen chci abys nedelala tohel tamto a uznala svoji chybu jenze samozrejme z toho hadka je a od malyho nejde at delam cokoliv… Ale ted uz proste kvuli vsemu ono je to spis jak jsem oba nervni on má v sobe ze jsem jen tak odesla a ze nevi kdy odejdu znova ja to proc jsem odesla do toho moc nezvlada unest ze uz je to s malym na porad ze si neodpocine ze nas musi zivit…
@Maja.trefilova opravdu nevím, co bylo v deníčku, ale tohle nebude dělat dobrotu. Já jsem v hádající rodině vyrostla, ostře se hádající, neustále řešící, to dítě je pak v neustálém napětí, kdy to zase příjde, co zase bude, je nervní…tak spolu nezůstávejte. Možná jako rodiče - každý zvlášť - budete super, ale spolu fungovat nebudete ![]()
Já vidím na synovi, jak všechno vnímá, už je tedy starší, ale přijde a ptá se, proč jste se hádali? a my se třeba jen dohadujeme, jestli bude tenhle tarif pojistky lepší, prostě měníme intonaci a on na to není zvyklý a nechápe to ![]()
@pusina1 Já vím, maldá a hloupá má asi něco do sebe a taky naivní ačkoli možná bych jednala stejně vrátit to je to zvlaštní kolikrát už jsem psychicky fakt na uplnym dne a drži mě jen malej ale přesto ho miluju a chci s nim byt
chci to napravit jen nemam už ani silu se o neco snazit on i ve slyby chvilce rekne ja se budu snazit za oba cokoliv chce miluju te hlavne ze jsem spolu vsichni tri ale stejne se chova jako predtim…
@Janha I tak moc díky
ono utěší i to že víš že někdo v tehle situaci byl chapes ze v tom nejsi sama. A jak jsi na tom ted? Jestli se muzu zeptat pokud se ti nechce odpovidat nemusis
.
@kozisek Tuhle variantu jsem mu uz i rikala a dost to ted resime jen nevim jestli by jsme dovedli najednou prepnout smirit se ze spolu nejsme a jsme jen rodina navic znam par detí vyrustajíci v oddělené domacnosti tzv. a taky jim to nedělalo dobře ackoli myslím že lepší než hadky…
@Maja.trefilova no ted dobre
ziju se svou dcerou, jeji otec za ni jezdi, po pocatecnich bojich se snad uz vsechno uklidnilo a vychazime spolu, jak uz to byva, lepe nez pred tim. Ja jsem v pohode a spokojena
A snad casem taky potkam noveho chlapa
drz se a vyres to ke spokojenosti sve a tveho syna…
@Janha Děkuju pokusím se - je děsný jak se řekne myslím na hlavně na to aby byl šťastny syn jenže můžeš udělat jen to co tobě říká instinkt a srdce, že by pro něj bylo nejlepší
. Jinak jsem ráda i za tebe že už se to uklidnilo a jsi šťastna
chlap se objeví neboj horší je že ti mám pocit že se všema je to to samý
.
Přesně tak, dítě které vyrůstá v hádající se rodině, to není dobře. Láska může být jako trám, ale když se k sobě nehodíte a nejdete to, tak už spíš jen kvůli tomu malýmu ne…Lepší když bude v klidu, než někde kde po sobě lidi řvou a říkaj si hnusný bolestivý věci…
Taky jsem odešla, neslo nám to spolu, když jsme se milovali. Mě říct partner to co tobě, tak se nezvládnou a jednu mu natahnu. Už by mě nikdy neviděl.