Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nechci být hnusná, ale nedá mi to. Chovám psy pracovního plemene a aby byl pes uchovněn, tj. aby mohl mít štěňata s rodokmenem, musí splnit určitá kritéria. Jak vzhledová, tak zdravotní a hlavně povahová, musí mít složenou zkoušku z výkonu, čímž se zaručí, že čistokrevná štěňata s rodokmenem nemohou mít psi, kteří mají měkkou povahu, či jsou úplně „blbí“.
Občas si říkám, že by se podobný výběr měl dělat i u lidí. Když vidím, co za lidi má děti.
Myslím, že snad zakladatelce nemá cenu cokoli psát, má ho přeci ráda a on jí miluje. Škoda času holky ![]()
Měla jsem to kdysi podobně, ale teda to jsem byla ještě bezdětná. Já milovala jeho, on mě a taky na mě uměl být semtam opravdu hnusnej (včetně příležitostných nevěr kdy to „bylo jen fyzický, ale miloval jen mě“). Byla jsem přesvědčená, že si rozumíme a jen ztěží takový vztah ještě někdy najdu a že za takový souznění se vyplatí bojovat. Asi třikrát jsme se rozešli a zase k sobě vrátili, že bez sebe nemůžeme být. Až nakonec jsme se rozešli úplně. Našla jsem jiného chlapa a koukala jsem jak může být vztah pěkný a bezproblémový a co opravdu znamená když tě chlap miluje. Víš láska je důležitá, ale musí k ní být i vzájemná úcta a tenhle chlap si tě neváží jinak by na tebe nebyl hnusnej. Jestli synka opravdu miluješ a chceš pro něho to nejlepší, tak ti doporučuju odejít. Dítě se učí hlavně tím co okolo sebe má a když uvidí, že se táta k mámě chová bez úcty a hádky jsou na denním pořádku co z něho vyroste? Pro dítě je nejdůležitější klid a šťastná máma. Drž se a přeju hodně síly, aby jsi zvládla udělat i těžká rozhodnutí ![]()
Donedávna jsem si myslela, že životní situace jakou jsi uvedla ve svém příspěvku se dějí jen výjimečně, ale opak je pravdou. Opuštěných nastávajících mamin nebo těch, které s bříškem od partnera odešly, je tady docela dost
Mě se stalo to samé, ale už ve 3. měsíci těhu, kdy mne partner, který se zřejmě nedokázal ztotožnit s nastávající rolí otce a u něž jsem nenašla podporu, kterou jsem při zdravotních kompllikacích tolik potřebovala, navíc jsem dodatečně zjistila že mi byl už delší dobu nevěrný, odešla jsem proto za jeho slov: ať táhnu, jestli chci, že mi bude platit alimenty" ačkoli jsem byla na rizikovce s dvojčátky. Přijali mě naštěstí zpět rodiče, dvojčátka jsou nedonošená a statečně bojovala o svůj život nejen při porodu, ale i další 2,5 měsíce po něm v nemocnici. Už jsou konečně doma a jsou to zlatíčka nádherná!!! Samozřejmě se mi asi jako každé mamce samoživitelce rozplynul jako mýdlová bublina sen o úplné spokojené rodině která bude táhnout za jeden provaz a bude si vzájemnou oporou
Nevím, jestli vrátit se tam, kde mne s dětmi nechtějí (tedy děti konečně už ano, ale mne ne)je nejlepší řešení. Na druhou stranu být v dnešní době na děti a vše ostatní sama taky není vůbec jednoduché! Za sebe můžu říci, že hoďka spánku denně v noci po celý měsíc a jsem jak chodící mrtvolka
Myslím si, že rozhodnutí co dál není ani tak o zkušenostech (když jsme v situaci poprvé), rozumu, srdci či intuici ale hlavně o sebevědomí - možná je to to prioritní hned po péči o miminko, na čem je třeba zapracovat…Neporadila jsem, jen jsem chtěla podpořit paradoxně tím, že v této situaci nejsi sama, sama bych potřebovala poradit, co v mém případě by bylo nejlepší. Mé děti jsou pro mne priorita číslo jedna a zbytek teď asi nějak nechci řešit ![]()
@káťa píše:
Nechci být hnusná, ale nedá mi to. Chovám psy pracovního plemene a aby byl pes uchovněn, tj. aby mohl mít štěňata s rodokmenem, musí splnit určitá kritéria. Jak vzhledová, tak zdravotní a hlavně povahová, musí mít složenou zkoušku z výkonu, čímž se zaručí, že čistokrevná štěňata s rodokmenem nemohou mít psi, kteří mají měkkou povahu, či jsou úplně „blbí“.
Občas si říkám, že by se podobný výběr měl dělat i u lidí. Když vidím, co za lidi má děti.
Myslím, že snad zakladatelce nemá cenu cokoli psát, má ho přeci ráda a on jí miluje. Škoda času holky
![]()
No něco na tom bude a jsem toho názoru, ze u některých jedinců by mela byt vasektomie povinna… ![]()
@Hanka1 nooooo hezky napsáno, když budu trošku pro ženský, tak by zkoušku měl dělat každej chlap, donedávna jsem potkávala ženy co se starají a muže co neví co s dětmi, od minuleho týdne bych to dala povinně i ženám, viz případek u nás ve vesnici ![]()
Proč ho furt omlouvas? Chova se jako hovado a ty si bud blba nebo mladá, ze to tolerujes
.