Moje velké dilema

Napsat příspěvek
Velikost písma:
KackaDoup
25.11.14 21:41
@Susan23 píše:
Taky bych volila denní práci s jistou smlouvou na neurčito. Než někde v baru a věř, že mám zkušenost s obojím. I tak přeci můžeš udělat nějakou noční navíc v baru. Ale v té sázkovce bych se držela zuby nehty :D Smlouvu na neurčito dnes jen tak nedostaneš.

prave..to je vzacnost takova smlouva..znam x co se rozhodly pro penize a zbyly jim jen oci pro plac..

• Citovat
  • Upravit
15225
25.11.14 21:41

Do baru na DPP bych nešla. Ty peníze by mi za to nestály. Nepočítá se ti odpracovaná doba na důchod (pochybuju, že si budeš platit sama), nemáš nárok na nemocenskou, OČR, na nic… Pak by mi vadilo i to prostředí, ale to je věc každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
25.11.14 21:51

Když jsem počítala výplatu plus stravenky plus cca 1000 za zdravotni pojištění, které by sis bez hpp musela platit, tak my to vyšlo, že za 12 odpracovaných hodin se dostaneš skoro na těch 800, který ti dávali v herně. A to nemluvim o sociálním pojištěnì a ostatních výhodách smlouvy na dobu neurčitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.14 21:54

Je to má první práce po RD na HPP, proto tyhle výhody nevím.
Je pravdou, že jsem do sázkovky šla proto, že je to slušná, čistá práce.
S tím marozením a tak nevím nevím, jelikož jsme na pobočce dvě a střídáme se kr. dlouhej :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.14 21:55

Jinak nemám na hodinu peníze, mám v sázkovce ve smlouvě měsíční základ napsaný.

• Citovat
  • Upravit
15225
25.11.14 21:56

Zkladatelko, když budeš mít horečky, tak do práce chodit nebudeš, ne? :) Hlavně, stát se může cokoliv, srazí tě (nedej bože) auto, budeš v nemocnici, dostaneš nemocenskou. To by v baru nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16220
25.11.14 21:57

Jo a ještě připomínka, na DPP můžeš dělat pro jednoho zaměstnavatele jen 300h ročně. Buď se teda v baru točí několik podnikatelských subjektů a podepíšeš několik dpp, nebo podvádějí s tím, že ti oficiálně vykážou třeba jen 30h měsíčně. To je problém jednak při různých kontrolách, ale taky např. když by se ti nedej bože něco v práci stalo, zatlučou co můžou, protože pokuty za toto jsou dost vysoké. Promysli to pořádně, abys opravdu nelitovala, těch pár korun navíc má velmi nejistý základ a můžeš přijít o mnohem víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
25.11.14 21:59
@Anonymní píše:
V tom baru je to na DPP, zdravotku bych si platila sama a socku případně taky. Ale stále bych měla přes desítku, na to hodně koukám.. :(
Já vím, že na HPP je to důležité, ale hypo nemáme, s platem jsme dva, já menším dílem teda :mrgreen: a další dítě neplánujeme :)

A kdyz si odectes SP a ZP, tak si moc nepomuzes ;-) Pokud teda mas v umyslu to vubec platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
25.11.14 22:04

Dobrovolné důchodové pojištění je 1.817 Kč, zdravotní pak 1.148 Kč, od příštího roku 1.242 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
25.11.14 22:16

…zůstala bych 100% v sazkovce… myslím, že taková práce se hledá špatně a jsi tam chvíli, plat může růst… navíc.. když budeš mít nemocnou malou, tak budeš mít placený paragraf… v baru dostaneš prd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
25.11.14 22:19
@Ukulina píše:
Dobrovolné důchodové pojištění je 1.817 Kč, zdravotní pak 1.148 Kč, od příštího roku 1.242 Kč.

prave, nevim co resi :zed:

• Citovat
  • Upravit
1257
25.11.14 22:29

Zůstala bych v této situaci určitě v sázkovce a byla ráda. Je to podle mě mnohem lepší práce než někde v baru. A pokud tam jsi sama pohoda nikdo na tebe nedohlíží, uděláš si svoje, můžeš si dát pauzu atd. A hlavně smlouva na dobu určitou v dnešní době taky velká výhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.14 22:33

Holky, moc Vám děkuji všem! Zůstanu. Probírala jsem to i s koleginí na fb a prosila at neodchazim hlavne, že tam dostane zas nějakou blbku :D
Asi máte pravdu, bary jsou pochybná existence a žádná jistota..

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
25.11.14 22:36
@Anonymní píše:
Holky, moc Vám děkuji všem! Zůstanu. Probírala jsem to i s koleginí na fb a prosila at neodchazim hlavne, že tam dostane zas nějakou blbku :D
Asi máte pravdu, bary jsou pochybná existence a žádná jistota..
:potlesk: :potlesk: :potlesk: huraaaaaaaaaaaaaaa
  • Citovat
  • Upravit
16220
25.11.14 22:37

Gratuluju ke správnému rozhodnutí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie