Mojžíšová, kdy otěhotnět při cvičení?

1177
9.5.05 11:03

Mojžíšová

Ahoj holky, je tu někdo, kdo otěhotněl, když začal cvičit Mojžíšovou? (Předpokládám, že ano.) A po kolika měsících cvičení jste se začali snažit. U nás v deníčku cvičíme dvě, ale u každé to probíhá trochu jinak. Já cvičím už 3. měsíc, ale prý se první 3 - 4 měsíce cvičení nemá otěhotnět, tak se zatím spíše nesnažíme.
Květina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
472
11.5.05 17:38

ahoj, mám známou, která má doma „mojžíška“ asi po 3měsíčním cvičení a to předtím 4 roky zkoušely úplně všechno, co je v této republice možné.
chtěla jsem se zeptat, jestli cvičíte jen tak samy od sebe, nebo jste chodily na nějaké ty úvodní hodiny a hlavně na to 1. a 2. odblokování. já jsem ty cviky cvičila sama od sebe loni 3 měsíce kvůli zádům (to jsme se ještě nesnažili) a super mi to pomohlo na asi 4 měsíce. no jo hrůza, jak mě ty záda nebraly, tak jsem vyměkla, ale teď už zase 3 týdny cvičím. akorát jsem se zatím nedokopala sehnat někoho, kdo provádí to odblokování a tak nevím, nakolik to vadí.
 Cami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.5.05 07:28

Ahoj cami, moc děkuji za odpověď. Já chodím cca jednou za měsíc k fyzioterapeutce na rehabilitaci. Poslal mě tam můj dr., jelikož jsem zdravá jako řípa a mimi se stále nedaří. Než jsem tam začala chodit, tak jsem měsíc cvičila sama, záda mě taky přestala bolet, i když jsem to necvičila moc dobře. Určitě je dobré chodit k nějaké školené fyzioterapeutce. Mimo mobilizace páteře totiž dělá i další rehabilitační cvičení (po 20 min. u ní jsem se cítila zbitá jako pes), aby srovnala celou páteř od kyčlí až po krk. A taky máš jistotu, že cvičíš správně a cviky budou mít kýžený efekt. Já chodím na cvičení do místní nemocnice na rehabilitační oddělení. Tak se zkus zeptat u vás a nebo se podívej na www.neplodnost.cz, tam je seznam pracovišť v ČR, kde se cvičí Mojžíška. Jo a kromě nebolení zad mám i méně bolestivou MS. Pokud se na cvičení zase dáš, tak přeji hodně trpělivosti.
Květina (nepřihlášená Hasmandka)

• Citovat
  • Upravit
472
12.5.05 09:10

Ahoj Květino, asi se k tomu fyzioterapeuovi taky budu muset dokopat, aby mě zkonroloval a uvolnil.
Jinak nevím, jak dlouho se snažíte, ale jedna z variant, pokud jste oba zdraví, může být i fakt, ža tvůj imunitní systém reaguje na partnerovy spermie jako na cizí tělíska a ničí je. Podstupuje se to v době ovulace do určité doby po styku :oops: , kdy se pak udělají stěry z děložního hrdla, no docela prekérka…, ale co by člověk nepodnikl.
 Cami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.5.05 09:56

Čau Cami, určitě si to domluv s nějakou fyzioterapeutkou, stojí to za to. Zvlášť, když máš bolesti v zádech, by to mohlo mít efekt. Sice ta náprava přes konečník nebude nic moc (mě to teprve čeká), ale prý mě napraví už natrvalo. My se snažíme asi rok a půl. To imunobilogické vyšetření je snad jediné, na kterém jsem ještě nebyla, ale vím, že mi ho dr. vzpomínal. Ale nezdál by se mi zádrhel v tomhle, protožejá jsem neužívala HA (dělala mi problémy), takže jsme používali v době nesnažení kondom. Ale je fakt, že za tu dobu snažení už to může být jinak. A taky ta psychika, že joo…

Květina

• Citovat
  • Upravit
Jankaa
12.5.05 11:06

Ahoj holky,
já teda k Mojžíšové nechodím, ale chodím na jiné rehabilitační cvičení, které prý také pomáhá k otěhotnění. Jedná se o 6 rehabilitačních stolů, kde na každém cvičíte 10 minut. Možná jste o tom už slyšely. Někde se to jmenuje Slender You nebo Staufferovy stoly. Dokáže vás to krásně odblokovat nejen v pánevní části. Já na ně chodím už skoro 9 let a i když chodím i do posilovny, tak se k tomuhle cvičení vždycky ráda vracím. Po Praze je toho docela hodně. Já na ně chodím blízko Pavláku, v Anglické ulici - Jmenuje se to tam Studio Manuela a jsou tam moc příjemní lidé. Pokud byste chtěli, tak tel. je 222522327. Hodina stojí 75,– a pokud si zaplatíte permici na 10 hodin, tak 680,–. Vím, že tam chodily některé holky, co nemohly otěhotnět a už mají miminka :D .
Fakt vřele doporučuji!!! :wink: (ještě pro upřesnění - já se začnu snažit na měsíc, takže sama tenhle problém nemám).
 Jankaa

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.5.05 12:47

Ahoj, já jsem teď v 19 tt a pravděpodobně po cvičení Mojžíšové. My jsme se snažili asi 8 let, takže jsme podstoupili kde co a furt nic. Jelikož celej život mě provází sport, tak jsem se do toho (sportu) loni ještě víc zakousla. Začla jsem hrát 1. ligu a pouze jsem si řekla, že na doporučení kamarádky ještě vyzkouším cvičení Mojžíšové a nechám tomu volný průběh. Kdyžtak zažádáme o adopci. Začala jsem cvičit a chodit na rehabilitace v říjnu loni no a v lednu to vyšlo. Myslím, že je to tak 50 na 50. Psychika a cvičení. Teď je mě 36 let takže skoro nejvyšší čas. Tak pevně doufám, že všechno bude v pohodě a v říjnu na nás vykoukne to naše štěstíčko.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
16.5.05 13:00

Janka: Nejsem z Prahy ani z okolí, takže cvičení v tomhle směru u mě není moc reálné. Ale díky za info.

Jajula:
Panečku, 8 let, to je už fakt hodně, já bych z toho asi už cvokatěla (i když někdy se mi zdá, že cvokatím už teď). A mohli jste se snažit hned od začátku cvičení nebo až za nějakou dobu? Mě fyzioterapeutka řekla, že první 3-4 měsíce by se nemělo otěhotnět. I když momentálně je mi to vlatně jedno, protože 3 měsíce nesnažení mi už za týden končí. Na psychiku je to určitě taky dobré - mám pocit, že pro // můžu něco dělat a necítím takovou bezmoc. Mě bude letos 32, takže // bych chtěla vidět co nejdřív. Přeji bezproblémové těhotenství a zdravé miminko.

Květina

• Citovat
  • Upravit
472
16.5.05 13:09

Jankoo - a v tom studiu jsou nějací rehabilitační pracovníci nebo tak někdo, já bych se docela bála, aby to nebyla nějaká amatéřina, ale zní to dost zajímavě.

Jajulo - 8 let, teda padá mi čelist snad ještě níž než mám prsa. Moc blahopřeju a věřím, že pomohlo (té mojí známé to pomohlo asi po 4 letech, jestli se nepletu). Já už začínám být netrpělivá po půl roce, protože letos mi bude 30 a biologický orloj taky už tluče.
 Cami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.5.05 13:43

Květina
Pokud si pamatuju tak nic o nesnažení v prvních třech měsících neřikali. No a já jsem byla celkem klidná, protože jsem si říkala, že když to nešlo tak dlouho tak, že to asi ještě potrvá. Takže to, že je to fakt pravda, což jsem zjistila v únoru mě hodně překvapilo. Jinak ta psychika to je pěkná potvůrka, protože i když se snažíš na to nemyslet tak stejně myslíš. No, ale protože jsem byla 2X na umělým a 1× na inseminaci a furt nic a přitom zdravotně bylo všechno v pořádku tak to fakt bylo divný.Ale aspoň vidíte, že trpělivost růže přináší, ted doufám. Teď jsem fakt v pohodě a užívám si to. Nejsem ani na rizikovým a zatím můžu všechno co můžou ostatní těhotné. Takže chodím plavat a cvičit pro těhotné, ale jinak žádné míčové sporty na což jsem byla zvyklá ani žádný kolo. No dávám bacha, protože si toho dost vážím. Takže hlavně pevný nervy a být v pohodě ono to určitě příjde. Jo a ta mobilizace pře konečník nebyla vůbec hrozná.
 Jajula

• Citovat
  • Upravit
Jankaa
16.5.05 14:41

Ahoj Cami,
je tam vždycky jeden člověk, který Tě na stolech naučí cvičit a řekne co a jak. Když tam budeš pak chodit déle, tak už jeho vysvětlování nepotřebuješ. Je tam ale stejně celou dobu, protože Ti vždycky ten daný stůl pustí. Mají tam docela dobře zavedený řád. Objednáváš se tam přesně na nějakou hodinu a musíš tam být tak o 10 minut dříve, aby ses stihla převléct. Ta hodina je potřeba dodržet, protože jsou tam lidé naobjednávaní po 10 minutách, takže když jeden přijde pozdě, tak se to tam už moc nedá zakamuflovat a musí tam pak čekat i ti ostatní.
Já jsem s tím cvičením hodně spokojená.
Pro ostatní - určitě tento systém cvičení není jen v Praze, tak se zkuste podívat ve vašem městě. Třeba to tam najdete.
 Jankaa

• Citovat
  • Upravit
1067
18.11.13 23:05

Ahoj zkušenější cvičitelky :) co je pravdy, že během cvičení se nemůže otěhotnět? Já právě myslela, že to má k mimi do pomoci.
Měla jsem v plánu se zítra objednat, ale pokud by měla být nějaká pauza ve snažení, tak se mi do toho nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69001
18.11.13 23:08

Tak prve tri mesice, nez se telo porovna, je statisticky zvysene riziko potratu, pak uz je to v pohode. To neznamena, ze kdyz behem tehle doby otehotnis, automaticky potratis, ale proste sance je bohuzel vetsi, tak je to na kazdem, zda to riskne nebo ne, ale ono popravde zas tolik lidi uz behem prvnich trech mesicu netehotni ;) My se teda nechranili a neotehotnela jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
19.11.13 06:22

@saani já začla cvičit v půlce srpna, fyzioterapeutka říkala, že se snažit můžeme normálně. V říjnu jsem našla //. V těhotenství se akorát nemůže chodit na mobilizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5315
19.11.13 08:23

saani otěhotnět klidně můžeš

ugluk o tom, že je zvýšené riziko potratu v prvních třech měsících během terapie mojžíšové slyším prvně…spíš je to bráno globálně na všechna těhotenství

Sisi137 během těhotenství se na mobilizace chodit může, záleží na tom co a v jakém týdnu…těhotným se často blokuje SI skloubní a taková dobře udělaná mobilizace může hodně ulevit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí