Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím mohl by mi někdo poradit. Desetiměsíční dcerce se udělaly malé tečky na hlavičce (asi tak sedm), z těch teček se udělaly větší a nalily se vodou, vypadají jako štípance od komárů, ale nalité vodou. Na předloktí má jeden veliký asi tak centimetrový. Na kožním mi dali vodičku, aby se zasušovaly. Dneska jsem malé sundala bodíčko a měla další tři na ručičce. Nesetkal se s tím někdo. Bodíčko měla vyprané v aviváži. Mohlo by to být z toho? RAději jsem všechno její prádlo přemáchala.
a má to i ve vlasech? pokud ano, tak to jsou 100% neštovice… v počátečním stadiu je občas neurčí ani lékař.
byla jsem u obvodní a ta říkala, že to jsou jen nějaké vyrážky a na kožním mi řekli, že jí něco štíplo. Ve vláskách to měla jako první a pak se ten na ručce zvětšoval, až byl z toho velký tak 1,5 cm. Nejdříve to byly jen takové malé tečky a postupně se začaly nalívat vodou. Teď to vysušujeme tekutým pudrem. Na kožním mi dali nějakou lihovinu s antibiotiky na vysoušení, ale tekutý pudr bude lepší, ten se tak rychle nesetře a zůstává na tom. Zítra zavolám doktorce a zeptám se jí na ty neštovice. Moc děkuji za rady. ![]()