Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
co vím tak k Nanny se dají pořídit dvě desky takže když se mimčo začíná v postýlce válet tak by ho měla vždycky jedna deska chytnout. Co jsem četla tak nebezpečí SID hrozí dětem až do 1 roku věku. a na noc bych ho určitě nikdy nevypínala protože právě tam hrozí že mimčo usne nejtvrději a zapomene se nadechnout. Přes den jak usne v košíku nebo na hrací dece ho kontroluju co chvilku ale myslím že přes den tolik tvrdě neusne jak se může stát v noci.
Nám zatím nezapípal ani jednou, malému budou 4. měsíce
Ahoj,mi měli monitor půjčený z porodnice a používala jsem ho do 6 měsíců malé,měsíc ho nemáme.Do tří měsíců jsem ho zapínala pořád,od tří měsíců do šesti měsíců jen v noci.Malá taky cestuje,tak si myslím,že je lepší ho nemít,než dostávat v noci takový šoky,že spustí falešnej alarm.
Ahoj, máme 2 desky a taky žádnej problém (jen když sme polohovali matrac kvůli rýmě
, ale nelekla sem se. Máme už skoro 9 m a přemejšlím, že to utnu . . . Ale malá teď často spí na břiše, tak nevím no . . . ![]()
Syn bude mít 7 měsíců a monitor máme stále. Je to taky cestovatel, takže jsme mu desku posunuli trochu výš, protože on vždycky odcestuje nahoru k čelu postýlky a napříč, ale stejně občas houká. Mě to teda nevadí, já ho vždycky vypnu, zkontroluju dítě a spím dál. Ještě ho nějakou dobu - do toho roku, chci určitě mít.
Ahoj, my máme Baby Sense II, má 2 desky, tak jsme neměli ani jedno hlášení. ale je taky pravda, že malá spí klidně a do roka jsme ho používali.
Příspěvek upraven 09.01.12 v 15:47
Já jsem monitor používala do 1,5roku ,ale měla jsem dvě desky takže mi to pokrylo celou postýlku
Já mám taky ten Nanny,ale nemám tu přídavnou desku a nevím,jestli má cenu ji ještě pořizovat..
V každym případě ty šoky,když to začne ječet to je psycho…Ale myslím si,že už ho asi spíš za chvíli přestanu používat úplně.Většinou je největší riziko prý tak mezi 2-4 měsícem,i když je fakt,že bývalé kolegini zemřel klučík v 11 měsících,ale zase spoustu maminek ten monitor nemá vůbec a vše ok…Tak já fakt nevím ![]()
Ahoj,
já jsem u prvního syna(2008) vůbec neměla a ani jsem nevěděla že nějaké SIDS je a žije.U Kristýny monitor dechu máme,ale spíše kvůli zdravotním problémům
no monitor dechu by mel byt do jednoho roku…nas malej ma 5 mesicu a zatim cestuje tak ze z monitoru nesljza..ale myslim ze je lepsi aby se spustil 10krat zbytecne nez aby byl vypnutej zrovna kdyz by ho bylo potreba..ja mam taky malyho uplne u sebe ale clovek spi tvrde ze uplne celou noc o nem prehled nema…ale verim ze te to vyleka..me takhle malej vzbudil silenym revem a jak jsem se lekla tak mi malem vyskocilo srdce ![]()
Ja mam monitor dechu pujceny z nemocnice na 6 mesicu,pry po 6 mesicich neni riziko nahleho syndromu tak velke (resp.zadne
) zatim jsem to neresila,mala ma 2 mesice
rezetovad píše:
Ja mam monitor dechu pujceny z nemocnice na 6 mesicu,pry po 6 mesicich neni riziko nahleho syndromu tak velke (resp.zadne) zatim jsem to neresila,mala ma 2 mesice
Je to blbost, riziko SIDS je až do roka věku.
gabi.design píše:rezetovad píše:Je to blbost, riziko SIDS je až do roka věku.
Ja mam monitor dechu pujceny z nemocnice na 6 mesicu,pry po 6 mesicich neni riziko nahleho syndromu tak velke (resp.zadne) zatim jsem to neresila,mala ma 2 mesice
ahoj já si koupila monitor dechu nanny a jsou k tomu dvě desky teda z druhé ruky asi za cca 9stovek ale je jak nový i v záruce.. Mimi teprve očekáváme ale vím že by monitor měl být až do roka. určitě ho budu mít zaplí furt a tu druhou desku si dám asi do kočárku,je to perfektní věc hodně lidí si ju nemůže vynachválit
monitor jsem chtěla protože jsem na něj byla zvyklá z porodnice, už dvě hodiny po zapojení pípal, vyděsilo nás to…potom pípal pravidelně a malá vždy spokojeně oddychovala, naše dr říkala, že když dítko hluboce spí stává se to…ted máme osm měsíců a pípá tak jednou dvakrát do měsíce, protože se malá třeba odvrtí z dosahu, nebo pod sebe nahrabe peřinky…i když mě to vzbudí nechám ho až do roka klidně, je to dobrá věc a já spím klidněji
Taky máme Nanny a teda budu jí používat co nejdéle. ![]()
Malá už začala po postýlce docela cestovat tak za chvíli vytáhneme i druhou desku.
Terykt v kočárku asi moc dobře fungovat nebude - monitor funguje na principu pohybové čidla, tudiž když s kočárkem pojedeš blikat bude pořád ať se děje co se děje.