Monitor dechu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
44173
15.1.10 14:02

Čičinko,já jsem ten Respisense neměla,ale na netu je informací dost.

Když se Emča narodila,neměla jsem ani tucha o takovém monitoru,ale pak jsem v dětské ordinaci potkala známou z nedonošeným miminkem - v té době mělo asi 2 měsíce a mělo na plínce přidělaný tento monitor..Co mi známá říkala,že jde třeba použít i v kočárku nebo v autě v autosedačce,to Nanny nedokáže.Později,když jsem je potkala,malému bylo asi 5 měsíců,už v kočárku Respisense neměli.Říkala,že staršímu dítěti se může uvolnit,ale falešný poplach jim nikdy nespustil.

Vlastní zkušenost nemám,těžko hodnotit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65273
15.1.10 14:03

Monitor jsem měla půjčený od kamarádky a kdyby mi ho nepůjčila,koupím si ho…
Na dítko jsem čekala dlouho,znám se,seděla bych u postýlky a kontrolovala bych ho …
Takže pro můj klid jsem ho měla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.10 14:06

Cinxo,to chceš tvrdit,že se SIDS nemůže stát?Vím,že je to záležitost vyjímečná,syndrom je velmi vzácný,ale stává se.I v porodnici nám o něj říkali.Postihuje hlavně zdravé děti a konec konců,i na emiminu je příběh zdravé pětiměsíční holčičky zemřelé na SIDS.

Otázkou je,jestli by v případě SIDS monitor pomohl.Někdo říká,že je příčina v mozku,i kdyby řvaly 2 nanny,dítě už se nenadechne.Mozek už nedá příkaz k dýchání.

Ale např.afektivně respirační syndrom novorozence a kojence zachránit jde.

• Citovat
  • Upravit
954
15.1.10 14:22

My Nanny máme a jsem ráda. Taky mi spoustu lidí říkalo, že je to zbytečnost a že dřív nic takového nebylo atd. Ale taky si pamatuju, jak moje máma vyprávěla, že celý noci seděla u mojí postýlky a kontrolovala jestli dýchám. Takže dřív asi technika nebyla, ale maminky to sledovaly samy.
Pokud nejsou peníze problém, určitě doporučuju koupit, nebo půjčit. Naše Adélka je hodně zvracecí, takže pro nás se určitě tahle jistota vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.1.10 14:25

Anonymní, taky jsem četla ten příběh Dušičky. Zrovna oni ten monitor měli a stejně byl naprd… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
15.1.10 14:26

Teď jsem četla diskuzi ohledně monitoru Respisense a moc ho teda nechválej, spíš naopak… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
15.1.10 14:33

Gino, naprd, protože nebyl zapnutý, ne?

Cinx, já nevím, přepych… :think: Zkrátka stejně tak, jako mám dítě v bezpečné autosedačce, tak mám dítě na monitoru. V té autosedačce nepočítám, že když nás přejede kamion sem a tam, že to někdo z nás přežije, stejně tak chápu, že ani monitor není záruka. Ale na druhou stranu, můžu se alespoň o záchranu pokusit, dítě resuscitovat, pokud je od posledního nádechu 20s, tak je určitě mnohem větší pravděpodobnost oživení, než když najdu dítě ráno s posmrtnými skvrnami…

Apnoe mají i dospělý to je pravda, ale neřekla bych že nervový systém miminek a dospělých funguje stejně. A i pro dospělé je apnoe nebezpečná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
15.1.10 14:34

Ja jsem vahala s jeho porizenim, nakonec jsme pro prvni koupili Nanny a byla jsem rada, ze jsem ho mela. Prvni 3, 4 mesice spinkala klome kocarku, naruci nebo lehatka u mych nohou u pocitace porad, v noci, kdykoliv jsem se vzbudila, tak jsem jukla na zelene svetylko a byla jsem klidna…Spustil nam jednou, vlitla jsem do pokoje, s malou trasla…asi usnula velmi hluboce a mela delsi interval mezi nadechy, nevim, a jinak houkal jen kdyz jsem ho zapomnela vypnout. :-) U druheho jsem ho pouzivala taky, ale uz ne tak uzkostlive jako u prvni. Kdyz bude dalsi, tak ho do postylky zase dam. Jestli pomaha nebo nepomaha syndromu nahleho umrti nebo ne, to je otazka, kazdopadne prispiva ke klidnemu spanku rodicu a ten za to urcite stoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.1.10 14:45

čičinko jj nebyl, ale doktorka ze záchranky jí tvrdila, že i kdyby byl zapnutý, tak to SIDS neovlivní a mimi by nezachránili a že to nebylo jen plané utěšování. Aspoň tak nějak to tam stojí psáno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
15.1.10 15:28

Tak my jsme monitor nekupovali - s tím, že se uvidí až po porodu. Všeci, včetně drahého do mě hučeli, že je to nesmysl, zbytečnost atd. Nakonec jsme ho půjčili na půl roku v porodnici - Samík hodně blil a i na pokoj mi ho dali později, než je obvyklé s tím, že mi ale dají monitor - ostatní mimina ho neměly. Tak jsem ho půjčila a nakonec jsem byla moc ráda, byla jsem ze začátku dost vyklepaná, tak mě uklidňovalo, že máme ještě dalšího hlídače. Na druhou stranu mi nevadilo ho pak v půl roce vrátit, už jsem se hodila do klidu a zapínala ho hlavně ze zvyku. Bála jsem se teda, že nebudu v noci spát, ale spím dobře - i když někdy pro jistotu poslouchám, jestli dýchá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
15.1.10 16:32

Tak já vám tea něco povím. Byla jsem na kurzu, kde nás školili o nanny deskách a vysvětlovali co je syndrom SIDS a jak zachránit mimčo když ho to chytne.To co tu píšete, že i monitor mimi nezachrání je blbost. Na syndrom SIDS byly monitory vytvořeny. A jak psaly holky SIDS postihuje zdravé děti stejně jako ty nemocné.mozek sice vyšle signál, že nemá dýchat ale vaším úkolem je dítě resuscitovat a VZBUDIT!!! Mám zdravou 6 měsíční holčičku a nanny mi řvala často a první co bylo že jsem malou popadla a třepala s ní jak šus až se vzbudila a Dr?? řekla, že od toho nanny je a že pokud pak dítě normálně dýchá není modrá nebo šeda nebo naopak červená a nemá v krku zvratky nebp něco, tak se nemám stresovat. Nanny bych za nic nevyměnila nikdy. Stalo se mi i že nanny řvala já vstala malou jsem vzala, byla oka dala jsem zpět do postýlky a pár bliknutí a znovu a takhle 7 krát za sebou, krve by se ve mě nedořezal. Omlouvám se jestli někoho naštvu ale NANNY a jí podobné byly vytvořeny hlavně pro SIDS tak ntvrdte že s tím nic nejde pak už udělat když se přidusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
15.1.10 18:19

Rebeko,a to bylo školení od lékařů nebo výrobců monitorů dechů Nanny?Nemyslím tím nic špatného,jen by mě to zajímalo.

Myslím si,že tu nikdo nepsal,že SIDS určitě zachránit nejde,ale zaznělo tu,že se o tom spekuluje a ani doktoři nejsou za jedno :nevim: .

Já sama za sebe,jsem slyšela mnoho teorií a názorů a nevím,co si z toho mám vybrat.Ale většinou,lékaři říkají,že SIDS zachránit nejde,výrobci monitorů to vyvrací :nevim:

Já jsem jednoznačně pro monitor.Protože když ho budu mít,je aspoň naděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
15.1.10 19:13

Ahoj, nam se vcera Nany taky rano cervene rozblikal. Hned jsem vylitla, a zacala jsem s malou trast a vzbudila jsem ji. Nevim, jestli se trochu sesunula, nebo hluboce spala a zapomnela se nadechnout, vsechno se stralo tak rychle, ze ani nevim. Manzel pak rozsvitil, a Lillinka modra ani jinak barevna nebyla.
Ja jsem rozhodne pro monitor, ted jsem v Betynce vyhrala i ten Respisense, tak ho vyzkousim, pak dam kdyztak vedet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
15.1.10 21:35

Holky za sebe říkám PROČ NE. Nevidím důvod (krom jisté finanční částky) proč si to třeba jen pro svůj klid pořídit.

My jsme na holky měli, ale je faktem že se pořizovali po narození první dcery, která měla dost velký problém okamžitě po porodu (Apgar skore první 2). A i v porodnici nám vynechávala a hvízdala. A i když doktoři jí prohlédli a shledali zdravou (nejspíše měla spánkové apnoe a né úplně dobrou poporodní adaptaci spojenou se žloutenkou) tak hvízdala jěště asi dvakrát do půl roku (a nebyly to poplachy plané - vždycky jí už naskakovalo takové to šedofialové kolečko kolem pusy což normálně nemívala). Já byla natolik vyvředěná, že jsem nejen měla Nanny a dítko poctivě po každém kojení vracela do postýlky a zapínala, ale dokonce jsem měla na přebalováku, hned vedle postýlky v igelitové složce přesný návod s obrázky a piktogramy na oživovací techniky.
Protože jsem věděla, že když to začalo houkat a dítko bylo fialové tak hlavička nehlavička jsem s ní třepala jak trotl. Kolik vdechů a tak jsem se fakt bála že mi to v tu chvíli nesepne a nebudu vědět. 8-o
Kolikrát bych ocenila monitor když mívala Viki pak jako větší laryngitidy a sýpala nám a my s manželem třeba tři noci nespali strachy.

A jak jsem byla nejšťastnější když v 10m dostala Sofie zápal plic a já mohla alespoň tu chvíli co usnula ona usnout v klidu taky a neposlouchat zda dýchá. :wink: (Přeslechnout to nešlo dýchala příšerně těžko, ale nemocnice měly totálně plno tož nás pustili domů.)

A líbil se mi příměr k autosedačce - ano neočekávám že při srážce s kamionem mi to dítě zachrání, ale při srážce se srnou by třeba mohlo. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
15.1.10 22:26

Jani bylo to v nemocnici od lékařů. Už nemám co bych dodala. Prostě NANNY bych nevyměnila ani za nic. Díky bohu za ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák