Monitor dechu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
15.1.10 12:55

Monitor dechu

Koupit nebo nekoupit? o cenu nejde..dneska jsou dražší a nepodstatnější věci co si člověk koupí. ale jestli to není zbytečné stresováni? vždyt dřív taky nebyli a maminky to zvládly…tak nevím. možná pro klidnější spánek nás? máte s tím někdo zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5679
15.1.10 12:59

Ahojky, přesně jak říkáš, dřív se vše zvládalo bez jakýchkoliv věcí… Já o něm uvažovala, ale nakonec ho zatím pořízený nemám, pokud nemá miminko nějaké zdravotní problémy tak si myslím že je to zbytečné… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
15.1.10 12:59

urcite koupit. Taky jsem si rikala, ze je to zbytecne, kdyz je dite donosene, zdrave - ale dostali jsme ho od nasich a muzu ti rict, ze ten klid za to stoji..nikdy jsme nemeli falesny poplach, navic znamym monitor zachranil syna - taky byl naprosto nerizikovy..sids si nevybira :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
15.1.10 13:02

Ahoj,
my ho teda koupili až jsem byla doma tři dny z porodky já spala v klidu,ale tatínek to nezvládal byl neyspalý a furt kontroloval.tak jsme ho koupili a druhého jse mho do postýlky dala automaticky,když byl doma.

tento týden jsme se dívala na Sama doma a tam doktor říkal že by ho dával nedonošeným dětem a rizikovým. ale když je vše v pořádku tak monitor být nemusí.

my ho teda měli opravdu jen pro náš klid.

Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
15.1.10 13:04

Můžu v klidu spát, nemusím kontrolovat, zda dýchá, kdykoli se vzbudím. Teď jsme přestěhovali do vedlejšího pokoje a tuplem to uklidňuje. Stačí, že juknu, světýlko bliká a jsem v klidu.

Naopak ve stresu jsem byla, když jsme jednu noc spali neplánovaně u rodičů a monitor jsem neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
15.1.10 13:04

Ahojky, můj syn byl „nerizikový“ - ale stejně jsme monitor dechu koupili. Jelikož byl prvorozený, tak hlavně pro náš klid…nikdy nám nespustil, ale nelituji. Navíc mám kamarádku, které monitor dechu zachránil dcerku. Teď čekám druhé dítě a monitor si pravděpodobně pořídím znovu :wink:

• Citovat
  • Upravit
2904
15.1.10 13:05

Taky jsem dlouho řešila, zda koupit či ne, pak jsem si říkala, uvidíme po porodu, zda budou nějaké problémy. Ty sice nebyli, ale když se mi dostal do ruky letáček na zapůjčení,půl roku 900 Kč, tak jsem si říkala, co řešíš, náhoda je blbec a koupíš všude možně takových zbytečností, tak proč nemít monitor a to zelený světýlko je to nej, co můžu v noci vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
15.1.10 13:06

Koupila jsem ho pro nas klid,bylo super kdyz jsem dala Emicku spinkat,zapla monitor a videla blikat svetylko.
Je pravda ze drive to nebylo,taky jsem si to rikala ale penize jsem do toho investovala a byla jsem rada.Opravdu za ten klid to stoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
15.1.10 13:06

Já myslím, že na SIDS může umřít úplně zdravé dítě, donošené, dobře živené. …pak ty výčitky, že jsme ho neměli a že třeba mohl žít… Fuj, ani si nepředstavovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
15.1.10 13:07

ahoj,

tak já teda taky zjišťovala jestli koupit nebo ne, ale nakonec jsem ho koupila a je to naprosto vynikající věc v tom, že zkrátka když můžu večer spát tak spím a nestojím u postýlky! Což já bych bez monitoru stála - jsem v tomhle poděs, mám prostě strach.

Teď je to u nás tak, že malá spí sama v pokojíčku v postýlce, já v ložnici u obou jsou otevřené dveře ale i tak mám u sebe chůvičku + malá pod matrací zapnutý monitor a spím jak mimino.

Za mě - za to klidné spaní ty peníze za monitor rozhodně stojí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
15.1.10 13:09

Ahoj, také jsem moc zvažovala nákup monitoru a ač mi to plno mých mladých kamarádek které mají zdravé děti vymlouvalo, že jsou to zbytečně vyhozené peníze, tak jsem se rozhodla monitor koupit, asi je to hlavně o mém vnitřním klidu, nebo spíš o částečném, od otěhotnění asi do konce života už v klidu nebudu, já ač na začátku 5. měsíce a vše je v pohodě, tak stejně na sobě pozoruji obavy, ať je to potrat, předčasný porod, poprodní komplikace, SIDS…uf, toho je :-( Asi odpůrkyně budou říkat, že pokud to bude SIDS tak dítě už nelze zachránit, ale četla jsem dost příspěvků do diskuzí, kde maminky píšou že jim mimi zapomělo dýchat a že ho první pomocí zachránili…Myslím si, že to stojí za to, až bude prcek v postýce a bude ti blikat chůvička že je vše o.k., jistě se ti bude lépe spát… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.1.10 13:10

Zrovna včera v Sama doma říkal nějaký doktor, že monitor dechu ano - pro nedonošence, ale že plošně pro zdravá mimi by to určitě nedoporučoval. Já bych pořídila taky jen v případě nějakého problému, nedonošenci, častého zvracení miminka, refluxu, těžkého porodu, kdybych byla kuřačka, těžká astmatička…
Navíc jsem si prcka dost často brala k sobě do postele a pořád jsem ho měla na očích přes den, takže nám by byl monitor k ničemu.
V porodnici dali Nanny všem a byl to děsnej opruz, furt jsem zapomínala to vypnout nebo zapnout :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
15.1.10 13:13

taky me spousta lidi rikalo, ze to je zbytecne, ale i presto jsem ho koupila a ted jsem fakt rada!clovek nikdy nevi co se muze stat a hlavne jak uz tu nekdo psal, tak SIDS muze postihnout i zdrave dite a pokud muzu aspon udelat neco malo abych tomu zabranila, tak to udelam.
Nedavno znamy umrelo mimco, protoze se udusilo…kdyby mela monitor, mohla na to prijit a nic by se nestalo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.1.10 13:14

Navíc nenechala bych se jen tak ukolébat blikající chůvičkou. V našem pidibytě když jsem na noc zapla pračku, otřásal se celý byt a věřím, že by to ten monitor i mohlo zmást, stejně tak lednice, zvlhčovač vzduchu :nevim: raděj se spolehnu sama na sebe než na techniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
15.1.10 13:17

Tak my Nanny máme taky pro náš klid :) Kupovaný na prvního prcka, po příjezdu z porodnice spal se mnou v posteli (ani už nevím proč), a spal stylem hadrová panenka… Takže máma když přišla ráno na návštěvu tak okamžitě sedla na vlak a jela ho koupit, že to za to aby jsme neměli stresy jestli je jen gumovej spánkem nebo něco horšího stojí… U prvního párkrát falešně spustil, protože to byl postýlkový cestovatel, u druhého zatím ani jednou, ale to že vím že kdyby se něco dělo tak to budu vědět dřív než k postýlce dojdu je pro nás hodně uklidňující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák