Monitor dechu do 3000Kč

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1210
9.9.21 10:40
@Lojzísek píše:
Pravdu určitě máš, ale je to dost nereálné… Po prvním roce to dítě tak cestuje během noci, že nám nestačí ani 2 zapojené desky.. Pro novorozence jsem uvažovala o monitoru na plínku, ale jsou dost rozdílné recenze, tak nevím.

Aha, teď se na to dívám ale slyším to prvně. Nevypadá to marně? :nevim: jinak ale nevím, že by toto někdo používal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
9.9.21 12:44

Mám Nanny ( byl aj v porodnici ) a vzhledem k tomu, že např. naše FN chce za půjčení 6m / 900,– tak se absolutně půjčit nevyplatí. Nový seženeš aj kolem 2000,– ( mrkni na Heureka ) U prvního dítěte sem měla Angel Care mám pocit 🤔 nějak do roka věku a teď mám ještě zatím taky v postýlce. Dítě mělo v červnu rok. Falešný poplach ani jednou 🙋🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
2424
9.9.21 15:12
@Krista 1 píše:
@annali a vám malé necestuje po postýlce? Vám se to nespouští samo?

Cestuje taky, kvůli tomu už monitor nemůžu pouštět přes den. Ale v noci, když tvrdě spí, většinou vydrží plus mínus na místě. Sem tam se sice alarm spustí třeba uprostřed noci, ale to je tak jednou dvakrát do měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
9.9.21 17:42
@Lojzísek píše:
Pravdu určitě máš, ale je to dost nereálné… Po prvním roce to dítě tak cestuje během noci, že nám nestačí ani 2 zapojené desky.. Pro novorozence jsem uvažovala o monitoru na plínku, ale jsou dost rozdílné recenze, tak nevím.

Já jsem měla několik dětí na nanny s jednou deskou až do 2 let a poplachy často nebyly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
793
9.9.21 18:28

@Lojzísek my mame na dvojcata snuza hero a spokojenost. Holky ted budou mit 7mesicu a bez problemu. I na cestovani jsou snuza super 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
11.9.21 15:27

Máme úplně novej jen povedený na postýlce v který vůbec nespí spinká s námi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
12.9.21 10:18

@Krista 1 v porodnici vám ho půjčí v Praze to bylo 600 Kč na půl roku pokud ho budete chtít používat déle dojdete do porodnice a oni vám zapujci další seřízeny na další půl rok zase za 600 v jiných porodnicich je i za 500 :) ja si koupila nany v lékárně asi za 2000 a budu ho mít dokud nepůjde syn do velké postele starší šel do roka a půl takže když jsem to spočítal ušetřila bych pár stovek tak jsem ho koupila pak ho za 800 prodám sestře:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
12.9.21 10:26

@Krista 1 kamarádce zemřel syn na zástavu dechu v 9 měsících rizikové období může být i déle… monitor samozřejmě neměli… a teď když syn malý má rýmu tak jsem mnohem klidnější v noci!! Nemůže dýchat pořádně nosem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
12.9.21 14:41
@Paliska píše:
@Krista 1 v porodnici vám ho půjčí v Praze to bylo 600 Kč na půl roku pokud ho budete chtít používat déle dojdete do porodnice a oni vám zapujci další seřízeny na další půl rok zase za 600 v jiných porodnicich je i za 500 :) ja si koupila nany v lékárně asi za 2000 a budu ho mít dokud nepůjde syn do velké postele starší šel do roka a půl takže když jsem to spočítal ušetřila bych pár stovek tak jsem ho koupila pak ho za 800 prodám sestře:)

Aha, dekuju… To mi stačí vědět, že mi to prodlouží ale budu uvažovat, že ho i koupím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
12.9.21 14:44
@Paliska píše:
@Krista 1 kamarádce zemřel syn na zástavu dechu v 9 měsících rizikové období může být i déle… monitor samozřejmě neměli… a teď když syn malý má rýmu tak jsem mnohem klidnější v noci!! Nemůže dýchat pořádně nosem

Vždycky, když něco takového tady čtu tak mě mrazí :( :? Mamka mi říká, že za jejich dob nic takového nebylo a zijem. Ale žít s tím pocitem, že jsem tomu mohla zabránit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
12.9.21 14:51
@Lucie 324 píše:
Ahoj holky… Chci kupovat monitor dechu cca do 3000Kc…víte o nějakém spolehlivém? Děkuji

Já vím o jednom zadarmo - spinkat s mimčem v posteli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
13.9.21 15:04

@Dobrej_tym No tak to nevím i když někdy se synem spím v manželské posteli tak pochybuji o tom že když tvrdě oba usneme a přestal by dýchat že by mě to vzbudilo a ja by jsem ho dokázala zachránit… možná že u měsíčního miminka máte ještě spaní lehké protože nejste úplně zvyklá ale když už je to třeba 8 měsíční prcek tak tedy klidně vedle něj opravdu tvrdě vytuhnu ano probudí mě každé byť malé zabreceni i když třeba ze spaní že se mu něco zdá ale když by přestal dýchat zaručeně by mě to neprobudilo!! Monitor dechu není jen pro to aby hlasitý alarm probudil rodiče ale aby se právě dítě které tvrdě spi a zapomnělo by dýchat leklo a tím se nedechlo… nepřeji nikomu aby se to někdy stalo i plány poplach monitoru který se stal 3× mě naprosto šokoval a ještě jsem se hodinu klepala z šoku že by se mohlo synovi něco stát… dříve jsem úplným zastáncem monitoru nebyla taky ho moji rodiče a stejná generace neměli… ale ve chvíli kdy mi oznámila kamarádka že její syn zemřel ve spánku protože přestal dýchat jsem pochopila že je to nezbytná investice hold si radši nekoupím něco co chci než riskovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
13.9.21 17:45

@Paliska A co si myslíte, že by se stalo, kdyby to dítě přestalo dýchat? Miminka někdy mívají delší spánkové pauzy, je to fyziologické, ale určitě ne proto, že „zapomněla“ dýchat a potřebují alarm, aby se vzpamatovala.

Proč by zdravý kojenec jako jen tak přestal dýchat/bít mu srdce/fungovat mozek atd. :nevim:?

Něco jiného je, pokud by se dítě třeba dusilo. Stalo se, že měl někdo dítě v postýlce, miminko se zaklínilo mezi kraj postýlky a matraci, a udusilo se. Ale pokud by s ním matka spala, tak zrovna tohle by ji vzbudilo zaručeně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
13.9.21 22:05

@Dobrej_tym je vidět že vůbec nevíte na co monitor dechu je… tady si to přečtěte a poučte se… najděte si o tom nějaké odborné články… a ano i zdravý novorozenec kojenec může přestat dýchat

Termínem syndrom náhlého úmrtí kojence (sudden infant death syndrome - SIDS) označují lékaři případy, kdy miminko náhle zemře bez zjevných příčin. Obvykle ve spánku přestane dýchat. Riziko hrozí i zdravým dětem a i přes veškerou snahu pediatrů jsou konkrétní příčiny SIDS stále neznámé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
14.9.21 07:50
@Paliska píše:
@Dobrej_tym je vidět že vůbec nevíte na co monitor dechu je… tady si to přečtěte a poučte se… najděte si o tom nějaké odborné články… a ano i zdravý novorozenec kojenec může přestat dýchatTermínem syndrom náhlého úmrtí kojence (sudden infant death syndrome - SIDS) označují lékaři případy, kdy miminko náhle zemře bez zjevných příčin. Obvykle ve spánku přestane dýchat. Riziko hrozí i zdravým dětem a i přes veškerou snahu pediatrů jsou konkrétní příčiny SIDS stále neznámé.

Bohužel monitor dechu NENÍ prevence SIDS a dítě, které náhle zemře na SIDS, obvykle NELZE zachránit ani intervencí zdravotníka, natož monitorem dechu a rodiči. Je to obchod se strachem. V zahraničí dokonce pediatrické společnosti vydaly prohlášení, aby společnosti vyrábějící monitory dechu skončily s klamavou reklamou.

On si ten text vlastně protiřečí, protože kdyby ty příčiny byly známé, tak by se možná daly řešit. Ale ony nejsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí