Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Díky. CHudák přišel o lyžák, to oplakal a v březnu má školku v přírodě. Kvůli tomu se učí si utírat zadeček. Co mě štve, že jeden pán, co vodí jednu holku ze školky - jen soused - říkal - no máme zákaz chození do školky, protože kašle hrozně týden, musí rodiče donést doklad, že je zdravá. No tak kdyby rodiče nebyli hrdinové, tak se to nemuselo stát. Další dny jsem je už nepotkala.
Chci se zeptat, kdo prodělal mononukleózu, zda po nemoci bolela hlava? A jak dlouho asi? Dcera téměř tři roky ji ted měla, jsme týden doma z nemocnice, tam jsme leželi na infekčním. Měla hodně naběhlé uzliny, na které dali ATB měla tam zánět, horečky, bolest hlavy asi tři dny před propuknutín nemoci. V nemocnici ji hlava bolela, tak to chápu a ted jsme doma týden a každý den si postěžuje, že hlava bolí.
@Handa86 můžu se zeptat jak dlouho u vás probíhala ta bolest hlavy? U nás totiž právě teď probíhá něco podobného a já už začínám být z bolesti hlavy trochu nervózní.
Omlouvám se za anonym, ale jde o zdraví mého dítěte a tak je to pro mě citlivé téma ![]()
@Anonymní píše:
@Handa86 můžu se zeptat jak dlouho u vás probíhala ta bolest hlavy? U nás totiž právě teď probíhá něco podobného a já už začínám být z bolesti hlavy trochu nervózní.Omlouvám se za anonym, ale jde o zdraví mého dítěte a tak je to pro mě citlivé téma
TA hlavička jí bolela dost dlouho, nevím jestli už to neříkala spíš ze zvyku, těžko říct u tak malého dítěte. Mně doktor řekl, že až rok od nemoci může přetrvávat únava a opravdu je ještě unavená, ale je to lepší. Jednu chvíli k té hlavičce ještě říkala, že jí boleji nohy…Poslední výsledky krve jsme měli v pořádku, v normě vzhledem k prodělané nemoci a na další jdeme po velkých prázdninách tedy asi tak nějak půl roku po nemoci. nyní si ale na hlavičku nestěžuje a i ty nohy už ani nijak neříká
@Handa86 moc děkuji, u nás je to opravdu hodně podobné, včetně těch nožiček, ale to nevím jestli není celková slabost, protože když se vracíme z procházky, tak má co dělat aby došel a říká, že už nemůže udělat ani krok, že má slabý nohy. Je to tedy pěkně hnusná nemoc
@Anonymní píše:
@Handa86 moc děkuji, u nás je to opravdu hodně podobné, včetně těch nožiček, ale to nevím jestli není celková slabost, protože když se vracíme z procházky, tak má co dělat aby došel a říká, že už nemůže udělat ani krok, že má slabý nohy. Je to tedy pěkně hnusná nemoc
celé tělo je moc oslabené, unavené. Já ji prodělala asi v patnácti ale vůbec si nevybavím zda jsem byla nějak hodně unavená, jen vím, že jsem měla tenkrát zákaz diskoték a fyzické zátěže vůbec. Takže se opravdu snažíme nijak naši dcerku nepřetěžovat, ale u nás bych řekla že už je to o dost lepší. Tak se držte, vše jednou ustoupí úplně, nebojte. ![]()
@Handa86 děkuji, diskotéku mu tedy taky zakážu
Je dobře, že je u vás už lépe, u nás snad bude brzy také
Ahoj, prosím o radu. Všichni doktoři mají dovolenou a tak to nemám kde zjistit. Přítel má podezření na mononukleózu ale výsledky bude znát až za 3 dny. Jsem na začátku 6. měsíce. Je možné abych to nějak od něj chytla? Může to mít nějaký dopad na miminko? On se ani nebyl schopný v nemocnici zeptat když tam byl dnes na odběru. Uvítám každou radu. Děkuji
@kopretinkaa183 můžeš, říká se tomu i nemoc z líbání, takže bys to od něho mohla chytnout…
Mate nekdo prosim zkusenost s velkym vypadkem vlasu po mononukleoze,popr.jak dlouho vypadavani trvalo dekuji
Ahoj chtěla jsem se zeptat. Můj přítel měl v květnu mononukleózu. Je možnost ze by ji mohl chytit znova? Někdo mi říká, že ne, někdo zase, že ano…
@anonym2424 píše:
Ahoj chtěla jsem se zeptat. Můj přítel měl v květnu mononukleózu. Je možnost ze by ji mohl chytit znova? Někdo mi říká, že ne, někdo zase, že ano…
Ta akutní mononukleóza kterou měl tvůj přítel, by už nikdy v akutním stavu přijít neměla. Pokud není dobře doléčená, může se přetavit v chronickou, ale to se snad stává kontinuálně. Proč se ptáš? Nějaké příznaky?
@anonym2424 Mononukleozu způsobují 2 viry, CMV a EBV, každý z nich můžeš chytnout jednou, takže teoreticky to může mít znovu. Ovšem prakticky většina lidí prodělá mononukleozu v dětství bezpříznakově, takže je pravděpodobnější že ten druhý virus už také prodělal.
@Sexynohy píše:
Ta akutní mononukleóza kterou měl tvůj přítel, by už nikdy v akutním stavu přijít neměla. Pokud není dobře doléčená, může se přetavit v chronickou, ale to se snad stává kontinuálně. Proč se ptáš? Nějaké příznaky?
No když měl mononukleozu, měl bolest v krku tak velkou ze nemohl polykat a bolest vystřelovala až do ucha. Nyní má to samé a včera měl pravé horečku.
Snad to bude jen jednodenní a ta potvora se nevrátila… ![]()
@anonym2424 to může být i streptokoková angína, bolelo by to stejně. Ať se mu tam někdo koukne a udělá případně CRP a bude jasno. Teoreticky může mít zase mononukleózu, ale angína je mnohem pravděpodobnější.