Morbus Crohn

Napsat příspěvek
Velikost písma:
459
3.2.14 18:10

@ka2ka Já jsem neuvažovala že bych vyměnila úplně předepsanou medikaci jen za přírodní homeopatika spíš udělat něco navíc. Kamoška co dělá v lékárně mě slíbyla že můj případ nastuduje a poradila by mě něco s doktorkou se mi to moc probírat nechce, jednak z ní mám respekt a navíc mi tomu nepřipadá nakloněná ale možná se pletu. Každopádně bych nebrala něco co by mi mohlo ublížit. Jen tak scháním různé info a přemýšlím co bych mohla udělat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27664
3.2.14 18:19

To já vím, jen homeopatika posilují imunitu a když zároveň bereš prášky na potlačení imunity tak to asi moc dohromady nepůjde? Alespon manželovi to doktor nedoporučoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
3.2.14 18:23

@ka2ka Teď hned bych s tím experimentovat nezačla ale tak do pár měsíců doufám budu bez nějakých prášků a šlo by to. Nevím přemýšlím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
11.2.14 20:32

Ahojky holky,

já mám Crohna od 10 let (16let) a mám 9 měsíčního syna. V těhotenství bylo vše ok. Ale porod a následné komplikaci mi dali pěkně zabrat, ale teď už je to zase vše ok a plánujeme další mimčo (lékáři šílí :-D)…

Kdo chce, klidně se ptejte, ráda vše zodpovím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1574
11.2.14 20:40

Slíbila jsem, že dám vědět, jak dopadlo ivf.Dnes mám těhotenství potvrzené z krve.Snad bude vše dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
11.2.14 20:48

@Pavlix To je super, moc gratuluju :kytka: Ať se ti daří a zdravíčko vydrží. Mám velkou radost. Kamarádce nedávno 2× ivf nevišlo tak ráda slyším dobré zprávy. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1574
11.2.14 20:51

@Pajvala Děkuju moc :) Snad to bude pokračovat zdárně. Na gastro se chystám někdy v březnu, ale předpokládám, že Pentasa mi zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
11.2.14 20:51
@makanka píše:
Ahojky holky,

já mám Crohna od 10 let (16let) a mám 9 měsíčního syna. V těhotenství bylo vše ok. Ale porod a následné komplikaci mi dali pěkně zabrat, ale teď už je to zase vše ok a plánujeme další mimčo (lékáři šílí :-D)…

Kdo chce, klidně se ptejte, ráda vše zodpovím.

Ahoj, mě by zajímalo jaký byl tvůj zdravotní stav před tím než jsi se rozhodla otěhotnět, jestli byl Crohn v klidu a nebo jsi brala nějaké léky? A jestly jsi před otěhotněním dělala něco proto aby vše dobře dopadlo a zvládla jsi to. Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1574
11.2.14 20:54

@Pajvala Bylo to v klidové fázi a beru pořád Pentasu. Důležité jsou kontrolní vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
11.2.14 20:56

@Pavlix Taky jdu v březnu :lol: no mám trochu bobky protože mi nebylo teď posledních pár dnů dobře a jak postupně vysazuju ten Prednison tak mám strach abych neměla horší výsledky krve.
Pentasa je myslím v pohodě, taky bych chtěla být jen na ní. Už sem si i docela zvykla na to ji polykat, měla sem s tím ze začátku problém protože je dost velká, na mě. ;)
Tak sem pak písni jak se ti daří a jak miminko roste :* :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
11.2.14 20:58

Ještě jeden dotaz, nemáte nějaké zkušenosti s léčitely? Já na to nikdy moc nevěřila ale nějak si v poslední době s touhle myšlenkou zahrávám. Skusit by se mělo všechno ne? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1574
11.2.14 21:04

@Pajvala Děkuju :D Zatím mám taky Prednison.Asi do 12 TT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
11.2.14 21:21

Můj zdravotní stav byl takový, že jsem byla na biologické léčbě, chodila jsem každé dva měsíce na infuze. Na infuze jsem chodila ještě do 6měsíce. Po operaci v 18letech, mi léky vždy zabíraly jen dočasně, a když mi byla nabídnuta biologická léčba, tak se mi rázem vše zlepšilo. A tím pádem byl Crohn v době, kdy jsme se rozhodla otěhotnět v klidu… Ale bohužel i tak se během těhotenství rozbouřil, udělali se píštěle všude možně a já musela na akutní císař a pak ještě druhý den na kompletní revizi břich.. Po té se Crohn i tak totálně rozjel, ale po měsíci prednisonu se dal opět do klidu. A teď mám dále jen Pentásu a želežo.

Jinak, co se týče otěhotnění nebyl sebemenší problém. Dokonce jsem brala 10 let antikoncepci a po vysazení jsem hned další měsíc byla v tom :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
5.3.14 18:50

@Pavlix Ahojky dneska jsem si na tebe vzpoměla, tak jak se ti daří a jak mimískovi? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1574
5.3.14 19:46

@Pajvala Díky :D Zatím žije, ale mám hematom a občas krvácím, takže jsou to nervy.Jsem v 8.týdnu, tak si oddechnu, až bude 12. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí