Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ka2ka Já jsem neuvažovala že bych vyměnila úplně předepsanou medikaci jen za přírodní homeopatika spíš udělat něco navíc. Kamoška co dělá v lékárně mě slíbyla že můj případ nastuduje a poradila by mě něco s doktorkou se mi to moc probírat nechce, jednak z ní mám respekt a navíc mi tomu nepřipadá nakloněná ale možná se pletu. Každopádně bych nebrala něco co by mi mohlo ublížit. Jen tak scháním různé info a přemýšlím co bych mohla udělat ![]()
To já vím, jen homeopatika posilují imunitu a když zároveň bereš prášky na potlačení imunity tak to asi moc dohromady nepůjde? Alespon manželovi to doktor nedoporučoval
@ka2ka Teď hned bych s tím experimentovat nezačla ale tak do pár měsíců doufám budu bez nějakých prášků a šlo by to. Nevím přemýšlím ![]()
Ahojky holky,
já mám Crohna od 10 let (16let) a mám 9 měsíčního syna. V těhotenství bylo vše ok. Ale porod a následné komplikaci mi dali pěkně zabrat, ale teď už je to zase vše ok a plánujeme další mimčo (lékáři šílí
)…
Kdo chce, klidně se ptejte, ráda vše zodpovím.
Slíbila jsem, že dám vědět, jak dopadlo ivf.Dnes mám těhotenství potvrzené z krve.Snad bude vše dobré.
@Pavlix To je super, moc gratuluju
Ať se ti daří a zdravíčko vydrží. Mám velkou radost. Kamarádce nedávno 2× ivf nevišlo tak ráda slyším dobré zprávy. ![]()
@Pajvala Děkuju moc
Snad to bude pokračovat zdárně. Na gastro se chystám někdy v březnu, ale předpokládám, že Pentasa mi zůstane.
@makanka píše:
Ahojky holky,já mám Crohna od 10 let (16let) a mám 9 měsíčního syna. V těhotenství bylo vše ok. Ale porod a následné komplikaci mi dali pěkně zabrat, ale teď už je to zase vše ok a plánujeme další mimčo (lékáři šílí
Kdo chce, klidně se ptejte, ráda vše zodpovím.)…
Ahoj, mě by zajímalo jaký byl tvůj zdravotní stav před tím než jsi se rozhodla otěhotnět, jestli byl Crohn v klidu a nebo jsi brala nějaké léky? A jestly jsi před otěhotněním dělala něco proto aby vše dobře dopadlo a zvládla jsi to. Díky ![]()
@Pajvala Bylo to v klidové fázi a beru pořád Pentasu. Důležité jsou kontrolní vyšetření.
@Pavlix Taky jdu v březnu
no mám trochu bobky protože mi nebylo teď posledních pár dnů dobře a jak postupně vysazuju ten Prednison tak mám strach abych neměla horší výsledky krve.
Pentasa je myslím v pohodě, taky bych chtěla být jen na ní. Už sem si i docela zvykla na to ji polykat, měla sem s tím ze začátku problém protože je dost velká, na mě. ![]()
Tak sem pak písni jak se ti daří a jak miminko roste
![]()
Ještě jeden dotaz, nemáte nějaké zkušenosti s léčitely? Já na to nikdy moc nevěřila ale nějak si v poslední době s touhle myšlenkou zahrávám. Skusit by se mělo všechno ne? ![]()
Můj zdravotní stav byl takový, že jsem byla na biologické léčbě, chodila jsem každé dva měsíce na infuze. Na infuze jsem chodila ještě do 6měsíce. Po operaci v 18letech, mi léky vždy zabíraly jen dočasně, a když mi byla nabídnuta biologická léčba, tak se mi rázem vše zlepšilo. A tím pádem byl Crohn v době, kdy jsme se rozhodla otěhotnět v klidu… Ale bohužel i tak se během těhotenství rozbouřil, udělali se píštěle všude možně a já musela na akutní císař a pak ještě druhý den na kompletní revizi břich.. Po té se Crohn i tak totálně rozjel, ale po měsíci prednisonu se dal opět do klidu. A teď mám dále jen Pentásu a želežo.
Jinak, co se týče otěhotnění nebyl sebemenší problém. Dokonce jsem brala 10 let antikoncepci a po vysazení jsem hned další měsíc byla v tom ![]()
@Pavlix Ahojky dneska jsem si na tebe vzpoměla, tak jak se ti daří a jak mimískovi? ![]()
@Pajvala Díky
Zatím žije, ale mám hematom a občas krvácím, takže jsou to nervy.Jsem v 8.týdnu, tak si oddechnu, až bude 12. ![]()