Morbus Crohn

Napsat příspěvek
Velikost písma:
566
15.5.14 21:45

Ahoj holky, tak jsem byla v rizikovy poradne pro tehule - kvuli ty studii pres Crohna a mame trochu min plodovky, ale meli bychom to ustat, jinak doktorka doporucila klasicky porod, ktery jsem chtela(prej kdyz neni pistel a poskozeny konecnik, tak je to lepsi kvuli srustum po cisari) a jinak aby se streva nenamahali dele, tak rodit budeme v terminu, prenaset me nenechaji. Takze cca 14.7. nejpozdeji bychom meli snad rodit :D Streda drzi zatim, mala ma ruce i nozky na leve strane (streva spatny na prave, takze do nich nekope, coz jsem rada) CRP na 16ti, pry norma v tehotenstvi… A abych Vas trosku pobavila, tak jsem na UTZ mela moznost videt 2-3cm dlouhy haaaro nasi princezny :D Smala jsem se jeste pul hodiny snad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
16.5.14 22:30

@zizulka Tak držím pěsti ať jsi v poho až do konce a všechno zvládnete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
30.7.14 17:31

@zizulka Ahojky tak už je malá na světě? Vše v pořádku a Crohn nezlobí? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
30.7.14 17:59
@Pajvala píše:
@zizulka Ahojky tak už je malá na světě? Vše v pořádku a Crohn nezlobí? :)

Ahoj ;) Mala si prokopla vodu o mesic driv… Misto 12-14.7. jsem rodila 16.6… 3160g a 50cm ;)… Akutnim cisarem :( po 24 hodinach po prdnuti vody porad malo otevrena a po vyvolavaci tablete bylo zle, klesaly prdelce ozvy… Ale nakonec vse v poradku ;) Trochu problem s kojenim po cisari a pak spala se zloutenkou, tak to byl des, ale uz je to fajn, kojim plne a mala ma ted 4380gramu a 56cm :) Bricho drzi, mam odlozenou i kontrolu do pulky srpna, kdyz je to v poradku, takze kojim, leky zadny a snazim se, aby to jeste vydrzelo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
30.7.14 21:52

@zizulka Tak opožděně gratuluji :kytka: Hlavně že vše dobře dopadlo a jste obě v pořádku :D Ať ti malá dělá radost :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1158
25.8.14 11:31

Ahoj, chci se zeptat jestli nektera z Vas mela rozjeteho crohna a na krvi to neslo poznat? Ja uz se pul roku trapim s bolestma obcasne prujmy jim jen rohliky a crp mam 1,7. Jsem v 9 tt a nemam jak mimi zivit.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.14 21:32

Dobrý den všem,
Tuto hroznou nemoc měla moje manželka. Pohybovala se na hodnotě 98,baštila kortikoidy a antibiotika-byl to děs. Kroutila se v bolestech, měla strach jíst-však to znáte. Pak nám do cesty přišla Aloe a kvalitní probiotika-není to levná cesta ale za rok byla na krásné hodnotě 3,5.Dneska máme krásného dva měsíce starého chlapečka a na to co bylo před dvěma lety už nechceme ani vzpomínat. Pokud byste chtěli jít touto cestou napište na drevojan. V@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
23.4.15 05:00

Ahojky všichni jak se vám daří, co u vás nového? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1158
23.4.15 08:08

@Pajvala ahoj tak u nas uz je odrozeno mala ma dnes presne tri tydny nakonec jsme vsechno i s crohnem zvladly :palec: porod vaginalni 5 hodin bez komplikaci.. vetsinu tehu jsem byla na nutridrinkove diete az posledni mesic se to spravilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
23.4.15 17:06

@kelinqua Tak to moc gratuluju :kytka: Ráda slyším takové dobré zprávy :D

Já sem už skoro rok v remisi (vyčetla sem to ve zprávě) pořád Pentasa, Imuran, Controloc a železo ale více méně bez obtíží. Občas teda když su ve stresu, nebo nevispalá tak mě trochu bolí břicho a na pár dní průjem ale vždycky se to vrátí do normálu. Jím všechno. Vlastně se cítím,,zdravá" :dance: Občas i zapomenu vzít nějaký ten prášek, no beru to tak hala bala ;) V květnu mám jít na kontrolní sono tak snad tam nic nebude. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
8.10.15 13:30

Ahoj, jsem na začátku těhotenství 6+4 a mám tohle super onemocnění. Aktuálně beru Imuran, Pentasu a jsem na biologické léčbě Remicade. Je tu také nějaká holčina, která začíná s těhotenstvím nebo i s malým prckem která ví o čem náš přítel je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1158
13.10.15 20:57

@mission84 ahoj mam pulrocni dcerku :) a crohna od 2012

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.12.15 14:08

Ahoj Já tě nebudu nebo spíše nechci děsit, ale bohužel já patřím k těm co otěhotněli v atace takže cele těhotenstvi bylo peklo. Crohna mám od 2010 otěhotnela sem v lednu 2015 a od 3 mesice zacalo ciste zlo. V nemocnici sem byla vic než doma dostavala sem kapacky antibiotika, solumedrol, a oliclinomel na vyzivu.Mela sem křeče tak mi na ne dávali Novalgin v infuzce ale telo si na nej navyklo a nepůsobil. No nakonec mi museli vyvolávat porod o mesic drive, ale to se samozřejmě nepovedlo. Druhy pokus byl tyden pred terminem. To už sem byla na dne jak fyzicky tak psychicky. Prvni den klasika Oxytocinoví test a nic, druhy den oxitocin a zase nic tak mi hned dali tabletu na vyvolani no a tím zacalo peklo číslo 2. nastoupili bolesti ale monitor ukazoval jen velice slabe kontrakce. Takze me nechali ze to zkusi dalsi den znova. Jenze me telo reklo ne. v 12:15 mi praskla voda… a bolest vystoupala do nebe kontrakce co 1:55 temer presne pokazde, otevrena na 1cm ( v te dobe mi tvrdili ze mi nic není a ze to sou poslicky). no at to zkratim takhle sem v bolestech zůstala az do 3 do rána kdy se slitovala sestra ktera me nasla placici temer uz pred omdlení opřenou o postel. v tu chvíli poprvé nekdo zacal resit ze je neco asi spatne, stale otevřena na 1cm. Odvezli me na porodni sal kde me nechali brecet do 5 to mi píchli pry neco od bolesti ale bohuzel nezabralo. v 8 prisel doktor asi jedinej kterému zalezi na pacientce a naridil ze se mi ma natočit monitor a zavolat anesteziolog na zavedeni katetru s tim ze mi vysvětlil jestli bych jeste zvladla pokus vyvolaní oxytocinem a pokud to nezabere tak cisar. stale 1cm. Monitor mrtvej jen malej uz tam lítal. V 9:45 mi dali epidural nejkrasnejsich 15 minut na svete :D no a pustili oxytocin s tim ze za hodinu se na me prijde podivat. Prisel za 15-20 min a prohlasil: okamzite na sal…v 11:10 se Narodil Malí Jeníček 2680g 48cm ktery byl povešený za kycle pupecnikem…Naštěstí se ted těší malej uplnemu zdravíčku. Tolik k memu tehu s crohnem. těd ma jenik 2 mesice a ja sem bez léku a cekam na nasazeni biologické lecby..me telo je zhuntované bolavé ale stastnejsi sem nikdy nebyla.
Proto rada niky doktorum never ja mela 26hodin kointrakce po dvou minutach a priznal mi pravdu až kdyz zjistili ze malej vysel… Držím palečky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
12.3.17 23:07

Ahoj holky já se na těhotenství teprve chystám nicméně brala jsem budenofalk cca půl roku pak mi ho dr vysadil a po čtyřech měsících kdy jsem myslela, že pohoda jsem si vzala nějaké brutálně ostré jídlo takže jsem si střeva rozjela znovu takže zase budenofalk na měsíc a teď beru entocort nicméně proč to píšu po dobu braní obou léků mám velký problém s vlasama a to ten, že aď to myju čím to myju a kolikrát chci jsou pořád mastné mytí prostě nezabírá zkoušela jsem i přírodní věci na mytí vlasů a taky nic teď to prdím a myju jenom vodou a to jenom aby se neřeklo. dělá Vám to taky někomu? moc díky a omlouvám se za dlouhý přízpěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí