Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Pajvala Děkuju
Jinak mi dr. u Apolináře řekl, že není problém s Crohnem rodit přirozeně ![]()
@Pavlix Tak to je dobrá zpráva ![]()
Já pomalu vysazuju ten Prednison a zatím dobrý, mám vypočítáno že poslední beru 3.5. tak už se těším až splasknu
![]()
@Pajvala Tak držím palce
Já dobrala Prednison včera,2 měsíce mi stačily
Dávkování Pentasy mám nezměněné. Musím říct, že teď v těhotenství mám přesně opačný problém ![]()
Zdravím všechny jak se vám daří?
@Pavlix Jak se ti vede a co těhotenství, je vše OK?
Já dobrala Prednison a byla sem včera na kontrole a vše vypadá dobře ![]()
Dokonce mě dr. řekla že tak za 2-3měsíce bychom mohly začít pracovat na miminku, že je teď docela vhodné období. Mám sice Pentasu, Imuran a Controloc ale P.aI.prý v těhu nevadí a C.bych teda musela vysadit a možná něco jiného místo toho.
No každopádně přítel se na to zatím nějak necítí tak to musíme ještě dořešit, máme teď nějaké problémy ![]()
Každopádně dobrá zpráva pro mě je že můžu žít normálně a jsem vlastně,,zdravá" ![]()
Občas, když se třeba doma pohádáme, nebo jsou nějaké nervy tak mě to na pár dní tozhodí ale už vím že se to rychle srovná a je klid, tak snad to vydrží.
Zdravím všechny ![]()
@Pajvala Jsem moc rada, že je ti lip.Budu ti drzet palce, at se tehotenstvi podari a i doma se vse vylepsi:D
U me je bohuzel vse spatne.8.3.prestalo miminku bit srdicko v 9tt. Musela jsem na revizi.Za 14 dni po revizi hrozne bolesti, hcg neklesalo, musela jsem na laparoskopii. Pak zjistili v deloze cevni problem, rok nemuzu na dalsi ivf a otehotnet.Pred tydnem mi na ultrazvuku jeste zjistili, ze se mi rozsirila behem 3 tydnu endometrioza na tluste strevo. Cekam na nulove hcg a hura do Motola, tam se rozhodne, co dal, jestli bude operace. Psychika v haji, ale bojuju. Starnu a sance se zhorsuji.
@Pavlix To mě mrzí
Nevím co na to říct, že to bude dobrý slyšíš asi ze všech stran.
Já mám sice dobré výsledky a su za to ráda ale doma to v pohodě fakt není.
Asi před dvěma měsíci my přítel řekl že jak jsem přibrala tak ho už nepřitahuhu a že si mě nechce vzít a neumí si představit mít teď se mnou děti. Takže taky darda
Snažím se moc nestresovat protože to se pak objeví problémy ale víš jak, hlavě neporučíš.
Nevím sice kolik ti je let ale mám už asi 2 roky stejný pocit, jako by my ujížděl vlak a každý rok co jsem stratila je zbytečný. Můj chlap tohle nechápe a v hádkách to obrací proti mě.
No musíme bojovat dál abychom jednou byly šťastné. Tak držím moc palečky ať ti to víde ![]()
Ja jsem 31tt a ted uplne bez leku, mela jsem Humiru - biologicka lecba, zatim vsechno v poradku, jen se trochu bojim porodu kvuli tem strevum, ale snad to dame ![]()
Holky jinak snazte se byt v klidu, to je na tomhle to nejdulezitejsi… Blbe se to rika, ale taky jsem si prosla svym a chapu Vas obe… Drzte se a myslete pozitivne, jak se rika
![]()
@Pajvala Dekuju,jsi moc hodna. Je mi moc lito, ze nemas tu spravnou podporu. Zazila jsem v zacatcich s Crohnem podobne stavy, nikdo nepochopi, jak se citis. Uvidis, ze po dobrani nekterych prasku budes zase kocka. Venuj se sama sobe, udelej si necim radost.
Mne je 36. Podpora od muze taky zadna.Jsem neplodna, s Crohnem a endometriozou, silenymi bolestmi pri sexu, kdyz zrovna nemam 6 tydenni zakaz po operacich, takze pro nejakeho noveho partnera bych byla fakt terno ![]()
@Pavlix píše:
@Pajvala Dekuju,jsi moc hodna. Je mi moc lito, ze nemas tu spravnou podporu. Zazila jsem v zacatcich s Crohnem podobne stavy, nikdo nepochopi, jak se citis. Uvidis, ze po dobrani nekterych prasku budes zase kocka. Venuj se sama sobe, udelej si necim radost.Mne je 36. Podpora od muze taky zadna.Jsem neplodna, s Crohnem a endometriozou, silenymi bolestmi pri sexu, kdyz zrovna nemam 6 tydenni zakaz po operacich, takze pro nejakeho noveho partnera bych byla fakt terno
Ted jsi mi pripomela moje zacatky s Crohnem… 4 roky jsem chodila po doktorech, bolesti, zle, sex byt pro me utrpeni, natekle vsechny klouby v tele, takze jsem se nemohla ani hnout a podpora rodiny - ze jsem simulant… 3× jsem lezela v nemocnici na kapackach a porad nic, pak mi vzali i slepak a potom teprve prisli na Crohna.. Pritel tenkrat se mnou ustal msic v nemocnici, byl tam kazdy den, ale potom co jsem po nejakych 20 ti pilulich za den a psychikou v pytli pribrala 17kilo, tak jsme to spolu neustali, neslo to. Ale pak jsme k sobe zase nasli cestu a ted mam v brisku bojovnicka. Ale bylo to vsechno narocne. Ani mimi se moc nevedlo, ty srusty jsou taky svinstvo. Moc bych Vam prala, aby to vyslo a bylo lip!!!
@zizulka Dekuju moc za podporu.Budu ti drzet palce, at je porod bez problemu a miminko ti dela jen radost ![]()
Holky ja sice nemam crohna ale ulcerozni kolitidu - pankolitoda dg 2012 (ve 28 letech). Nyni mam 2mesicniho chlapecka. Tehotenstvi na asacolu a imuranu vpodstatw bez komplikaci (az na zmen na cipku kdy jsem po sestinedeli musela imuran vysadit). Nyni zas krev ve stolici uz pet dni po vysazeni imuranu… moza to budou jen zle hemoroidy, i kdyz nevim no
@kaska Všechno o nemoci na tom webu nenajdete. Například reálnou možnost vyléčení vůbec nepřipouštějí, protože doktoři o tom nemají ani tušení, jen své „odborné“ názory o "nevyléčitelnosti.
Ahoj holky:-) píšu jen stručně. O nemoci už ani nevím, měla bych brát Imuran 25 jednu denně, ale už ho neberu asi tři týdny a jsem v pořádku. Porod byl naprosto v pohodě, přirozený, bez chemie a brouček je krásný a zdravý:-) Jen se budu muset zeptat doktorky, jestli můžu brát Imuran při kojení a jestli to náhodou nemá vliv na tvorbu. Mlíko mám, ale ne moc, tak musím dokrmovat:-(
Všem ostatním držím palce a přeji aby si našly milující a podporující partnery (existují!). Jen se nesmíte bát udělat ten krok do neznáma. Jakmile budete mít doma pohodu, tak se upraví i ta psychická stránka a pak ta zdravotní. Já takového našla a od té doby je vše naprosto v pořádku a jsem zdravý člověk ![]()
@kittynka89 tak me v ISCARE povolili pri kojeni Imuran, ze by nemel mit zadny vliv. v sestinedeli jsem ho brala. nyni vysazen, ale asi ho vratim vzhledem ke krvaceni
mam vycitky vuci malymu, a doufam, ze mu to v budoucnosti neublizi