Morče doma a batole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
210
20.3.16 20:56

Mam doma 2 morcata, a ze bych si musela mit ruce pokazde co je jen pohladim? Nejsi trochu blazen? Radsi si kupte plysaka, morce je dost plache zvire a pro dite naprosto nevhodne. Je mi ho dost lito. A pokud pravidelne vymenujete podestylku tak nema co smrdet, morce nijak nesmrdi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
20.3.16 20:57

Mame doma maly zverinec, psa, kocku, kralika, hada, byla i zelva, nekdy mivame potkanka jakožto krmivo pro hada… syn saha a hraje si se vsemi, kdybych ho hnala umyt si ruce pokazde když na nekoho z nich sahne, nedelali bychom nic jineho :lol: tak nejak dodržujeme myti rukou před jidlem a pokud mi pomaha cistit kocici wc ci kralici klec. vic neresim. mame dvouletaka a petimesicniho, oba zdravi jak ripa ;)
ohledne ublizeni morcatku, musíš ditko aspoň ze zacatku hodne hlidat, ukazovat, vysvětlovat, jak se chovat. pochopi a pak jen po ocku proste kontrolovat.
jinak myslim, ze zvire je pro ditko vždy prinos, je to zabava, nauci se trochu zodpovednosti, bude si pripadat dulezite při krmeni apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.16 21:01

@sunny7 právě, že morče je vhodné pro děti, malá se k němu chová krásně, tak ho vůbec nemusíte litovat, máme rádi zvířata a tak se k nim i chováme. neznáte mou dceru, tak nesuďte.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.16 21:02

@peta81 díky toto jsem potřebovala slyšet, s tím vysvětlováním a hlídáním počítám

• Citovat
  • Upravit
15191
20.3.16 21:10

Děti a zvířata patří dohromady, máme doma kocoura a čivavu, dcera 1,5roku si je hladí běžně a určitě ji po každém pohlazení neženu mejt ruce, nemocná ještě nikdy nebyla. Pokud jde o zvířátko doma chované, opečované, ničeho bych se nebála ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
20.3.16 21:12
@JayLee píše:
tyhle zvířata bych doma uz nechtěla mit ani nahodou prave z duvodu co pises však je to mysovity zvire co smrdi a ještě si neumejt ruce po sahani z nej? :zed: za me ani nahodou ale je to věc nazoru ;)

morče nesmrdí.. narzdíl od křečků a potkanů atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
20.3.16 21:13
@sunny7 píše:
Mam doma 2 morcata, a ze bych si musela mit ruce pokazde co je jen pohladim? Nejsi trochu blazen? Radsi si kupte plysaka, morce je dost plache zvire a pro dite naprosto nevhodne. Je mi ho dost lito. A pokud pravidelne vymenujete podestylku tak nema co smrdet, morce nijak nesmrdi!

to je na povaze, my morčátka měli dvě, jedno bylo plašší, ale pohladit se dalo hezky a druhé bylo vyloženě mazel mazlovitej, kterej kvíkal o pochování a pohlazení pokaždé když jsem šla kolem klece

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
20.3.16 21:27
@Anonymní píše:
Maminky je vhodné morče pro 2,5 leté dítě? Dnes jsme dostali od rodičů. Jsem dost háklivá na čistotu a mám i nějaký blok co se týče parazitů a bakterií. Chci se tu jen ujistit, že to tak malému dítěti ani trochu neuškodí. Se zvířaty má normálně kontakt, ale mě vadí to, že si doma potom neumyje ruce a bude si šahat na hračky a jakoby tu špínu roznese po celém bytě. Co si o tom myslíte?

morcatka se porad cisti jsou cistounke…nechapu co resis

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
20.3.16 21:27
@jdukolem píše:
morče nesmrdí.. narzdíl od křečků a potkanů atd..
:potlesk: :palec: presne
  • Citovat
  • Upravit
15074
20.3.16 21:31

Mám dvě děti, 5 a 2,5.. starší chtěla moc zvířátko, psa jsem zamítla kvůli venčení které by spadlo na mě a já jsem línej tvor navíc bydlíme v paneláku. Do kočky se mi taky moc nechtělo, navrhla jsem morče. Měsíc ho máme a je zatím naprosto v pohodě. Je nenáročné, neagresivní a ani moc nesmrdí:-) Po kontaktu s morčetem si musí umýt ruce, to jsem prostě dala. Já si je taky umyju. A zas tak častý kontakt s ním nemají. Pokud by ho chtěli nějak trápit, dám na klec prostě dočasně zámek a budeme vysvětlovat a postupně se učit s ním žít. Za mě, ideál. Mrňousek si ho moc nevšímá naštěstí, má k němuu i docela respekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
20.3.16 21:40

Je mi líto toho morčete. Takhle malé dítě ho bude asi mačkat atd. Děti mají morčata, syn 9 super, dcera 7 ještě chvilkama nezvládá, když se morče nechová podle jejích představ a třeba začne vřeštět.

Vyhazují podestýlku, bobky. Jsem hodně na čistotu, ale učím se díky nim toleranci. Děti je taaaak milují, že fakt přehlídnu nějakej ten bobek. :-) Bobky jsou tuhé a nesmrdí. Horší podestýlka, čistím 1× týdně, ale s mým super čichem cítím mnohem dřív…

Bakterií, parazitů se nebojím vůbec.

Přečti si knížku Vaše morče (Birmelin).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
20.3.16 21:50

Je otázka, jak ho často budete vyndávat z klece. My máme doma hada a protože vím, že čas od času u něj bydlí chvíli myš, tak si taky po každém kontaktu s ním myju ruce a děti to učím taky. Ale je pravda, že my ho vyndáme max. jednou denně, to morče budete tahat víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
20.3.16 21:50

Mame doma psa a kocoura a mame je fakt doma, jsou ockovani, odcerveni, oba s rodokmenem :roll: spis bychom se meli myt my pred tim, nez na ne vubec sáhneme :P Delam si srandu…myslim, ze je super, kdyz male dite vyrůstá ve společnosti zvířete, nejen ze je zdravější, ale naučí se byt zodpovednejsi, empatictejsi, ma parťáka-kamaráda..spis se divím, kdyz potkám nějaké dite a uz zdálky des v očích z našeho mirumilovneho psa, nebo na návštěvě kamaradcina dcera hysterak z kočky, ktera se na 2 metry přiblížila..pro dite je to zdrave, pokud budete o zvíře pečovat, ničeho bych se nebala… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.3.16 08:14
@Anonymní píše:
Maminky je vhodné morče pro 2,5 leté dítě? Dnes jsme dostali od rodičů. Jsem dost háklivá na čistotu a mám i nějaký blok co se týče parazitů a bakterií. Chci se tu jen ujistit, že to tak malému dítěti ani trochu neuškodí. Se zvířaty má normálně kontakt, ale mě vadí to, že si doma potom neumyje ruce a bude si šahat na hračky a jakoby tu špínu roznese po celém bytě. Co si o tom myslíte?
že plašíš a nechápu důvod. Máme morče, malej na něj šmatá cca od půl roku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
21.3.16 08:32
@iizabela píše:
Mame doma psa a kocoura a mame je fakt doma, jsou ockovani, odcerveni, oba s rodokmenem :roll: spis bychom se meli myt my pred tim, nez na ne vubec sáhneme :P Delam si srandu…myslim, ze je super, kdyz male dite vyrůstá ve společnosti zvířete, nejen ze je zdravější, ale naučí se byt zodpovednejsi, empatictejsi, ma parťáka-kamaráda..spis se divím, kdyz potkám nějaké dite a uz zdálky des v očích z našeho mirumilovneho psa, nebo na návštěvě kamaradcina dcera hysterak z kočky, ktera se na 2 metry přiblížila..pro dite je to zdrave, pokud budete o zvíře pečovat, ničeho bych se nebala… :palec:
:potlesk: :palec: naprosty souhlas se vsim.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová