Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mam doma 2 morcata, a ze bych si musela mit ruce pokazde co je jen pohladim? Nejsi trochu blazen? Radsi si kupte plysaka, morce je dost plache zvire a pro dite naprosto nevhodne. Je mi ho dost lito. A pokud pravidelne vymenujete podestylku tak nema co smrdet, morce nijak nesmrdi!
Mame doma maly zverinec, psa, kocku, kralika, hada, byla i zelva, nekdy mivame potkanka jakožto krmivo pro hada… syn saha a hraje si se vsemi, kdybych ho hnala umyt si ruce pokazde když na nekoho z nich sahne, nedelali bychom nic jineho
tak nejak dodržujeme myti rukou před jidlem a pokud mi pomaha cistit kocici wc ci kralici klec. vic neresim. mame dvouletaka a petimesicniho, oba zdravi jak ripa ![]()
ohledne ublizeni morcatku, musíš ditko aspoň ze zacatku hodne hlidat, ukazovat, vysvětlovat, jak se chovat. pochopi a pak jen po ocku proste kontrolovat.
jinak myslim, ze zvire je pro ditko vždy prinos, je to zabava, nauci se trochu zodpovednosti, bude si pripadat dulezite při krmeni apod.
@sunny7 právě, že morče je vhodné pro děti, malá se k němu chová krásně, tak ho vůbec nemusíte litovat, máme rádi zvířata a tak se k nim i chováme. neznáte mou dceru, tak nesuďte.
@peta81 díky toto jsem potřebovala slyšet, s tím vysvětlováním a hlídáním počítám
Děti a zvířata patří dohromady, máme doma kocoura a čivavu, dcera 1,5roku si je hladí běžně a určitě ji po každém pohlazení neženu mejt ruce, nemocná ještě nikdy nebyla. Pokud jde o zvířátko doma chované, opečované, ničeho bych se nebála ![]()
@JayLee píše:
tyhle zvířata bych doma uz nechtěla mit ani nahodou prave z duvodu co pises však je to mysovity zvire co smrdi a ještě si neumejt ruce po sahani z nej?za me ani nahodou ale je to věc nazoru
morče nesmrdí.. narzdíl od křečků a potkanů atd..
@sunny7 píše:
Mam doma 2 morcata, a ze bych si musela mit ruce pokazde co je jen pohladim? Nejsi trochu blazen? Radsi si kupte plysaka, morce je dost plache zvire a pro dite naprosto nevhodne. Je mi ho dost lito. A pokud pravidelne vymenujete podestylku tak nema co smrdet, morce nijak nesmrdi!
to je na povaze, my morčátka měli dvě, jedno bylo plašší, ale pohladit se dalo hezky a druhé bylo vyloženě mazel mazlovitej, kterej kvíkal o pochování a pohlazení pokaždé když jsem šla kolem klece
@Anonymní píše:
Maminky je vhodné morče pro 2,5 leté dítě? Dnes jsme dostali od rodičů. Jsem dost háklivá na čistotu a mám i nějaký blok co se týče parazitů a bakterií. Chci se tu jen ujistit, že to tak malému dítěti ani trochu neuškodí. Se zvířaty má normálně kontakt, ale mě vadí to, že si doma potom neumyje ruce a bude si šahat na hračky a jakoby tu špínu roznese po celém bytě. Co si o tom myslíte?
morcatka se porad cisti jsou cistounke…nechapu co resis
Mám dvě děti, 5 a 2,5.. starší chtěla moc zvířátko, psa jsem zamítla kvůli venčení které by spadlo na mě a já jsem línej tvor navíc bydlíme v paneláku. Do kočky se mi taky moc nechtělo, navrhla jsem morče. Měsíc ho máme a je zatím naprosto v pohodě. Je nenáročné, neagresivní a ani moc nesmrdí:-) Po kontaktu s morčetem si musí umýt ruce, to jsem prostě dala. Já si je taky umyju. A zas tak častý kontakt s ním nemají. Pokud by ho chtěli nějak trápit, dám na klec prostě dočasně zámek a budeme vysvětlovat a postupně se učit s ním žít. Za mě, ideál. Mrňousek si ho moc nevšímá naštěstí, má k němuu i docela respekt.
Je mi líto toho morčete. Takhle malé dítě ho bude asi mačkat atd. Děti mají morčata, syn 9 super, dcera 7 ještě chvilkama nezvládá, když se morče nechová podle jejích představ a třeba začne vřeštět.
Vyhazují podestýlku, bobky. Jsem hodně na čistotu, ale učím se díky nim toleranci. Děti je taaaak milují, že fakt přehlídnu nějakej ten bobek.
Bobky jsou tuhé a nesmrdí. Horší podestýlka, čistím 1× týdně, ale s mým super čichem cítím mnohem dřív…
Bakterií, parazitů se nebojím vůbec.
Přečti si knížku Vaše morče (Birmelin).
Je otázka, jak ho často budete vyndávat z klece. My máme doma hada a protože vím, že čas od času u něj bydlí chvíli myš, tak si taky po každém kontaktu s ním myju ruce a děti to učím taky. Ale je pravda, že my ho vyndáme max. jednou denně, to morče budete tahat víc.
Mame doma psa a kocoura a mame je fakt doma, jsou ockovani, odcerveni, oba s rodokmenem
spis bychom se meli myt my pred tim, nez na ne vubec sáhneme
Delam si srandu…myslim, ze je super, kdyz male dite vyrůstá ve společnosti zvířete, nejen ze je zdravější, ale naučí se byt zodpovednejsi, empatictejsi, ma parťáka-kamaráda..spis se divím, kdyz potkám nějaké dite a uz zdálky des v očích z našeho mirumilovneho psa, nebo na návštěvě kamaradcina dcera hysterak z kočky, ktera se na 2 metry přiblížila..pro dite je to zdrave, pokud budete o zvíře pečovat, ničeho bych se nebala… ![]()
@Anonymní píše:že plašíš a nechápu důvod. Máme morče, malej na něj šmatá cca od půl roku.
Maminky je vhodné morče pro 2,5 leté dítě? Dnes jsme dostali od rodičů. Jsem dost háklivá na čistotu a mám i nějaký blok co se týče parazitů a bakterií. Chci se tu jen ujistit, že to tak malému dítěti ani trochu neuškodí. Se zvířaty má normálně kontakt, ale mě vadí to, že si doma potom neumyje ruce a bude si šahat na hračky a jakoby tu špínu roznese po celém bytě. Co si o tom myslíte?
@iizabela píše:
Mame doma psa a kocoura a mame je fakt doma, jsou ockovani, odcerveni, oba s rodokmenemspis bychom se meli myt my pred tim, nez na ne vubec sáhneme
Delam si srandu…myslim, ze je super, kdyz male dite vyrůstá ve společnosti zvířete, nejen ze je zdravější, ale naučí se byt zodpovednejsi, empatictejsi, ma parťáka-kamaráda..spis se divím, kdyz potkám nějaké dite a uz zdálky des v očích z našeho mirumilovneho psa, nebo na návštěvě kamaradcina dcera hysterak z kočky, ktera se na 2 metry přiblížila..pro dite je to zdrave, pokud budete o zvíře pečovat, ničeho bych se nebala…